Anasayfa
  • Ara
  • DÜNYA
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • OTOMOBİL
  • MEDYA
  • EKONOMİ
  • EMLAK
  • İSLAM
  • SPOR
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • ACI GERCEKLER TÜRKİYE BİYOGRAFİ AİLE ve YAŞAM BELEDİYELER RÖPORTAJ YEMEK
  • Ara
Küçükçekmece'nin Dernek Gücü KÜDEF'le Bir Araya Geldi: Gelecek İçin Ortak Hedefler Belirlendi
Küçükçekmece'nin Dernek Gücü KÜDEF'le Bir Araya Geldi: Gelecek İçin Ortak Hedefler Belirlendi
HAK-BİR'den 30 Haziran Emekliler Günü'nde Sert Mesaj
HAK-BİR'den 30 Haziran Emekliler Günü'nde Sert Mesaj "Emeklilik Bir Ödülse, Neden Cezaya Dönüştü?"
AK Parti Küçükçekmece Kadın Kolları'ndan Uyuşturucuyla Mücadeleye Destek Ziyareti
AK Parti Küçükçekmece Kadın Kolları'ndan Uyuşturucuyla Mücadeleye Destek Ziyareti
"Bi İnsan" Dernek Başkanı Naser Serbest'ten Hicrî Yeni Yıl Mesajı
Küçükçekmece'de Motosiklet Terörü, Kaldırım İhlalleri ve Güvenlik Endişesi: Cennet Mahallesi Çözüm Bekliyor.
Küçükçekmece'de Motosiklet Terörü, Kaldırım İhlalleri ve Güvenlik Endişesi: Cennet Mahallesi Çözüm Bekliyor.
Fordo, Natanz ve İsfahan Vuruldu: ABD’nin Sessiz Gözü B-2’ler Harekette
Fordo, Natanz ve İsfahan Vuruldu: ABD’nin Sessiz Gözü B-2’ler Harekette
Sporun ve Doğanın Gücüyle Büyüyen Birliktelik: Engelleri Birlikte Aşıyoruz
Sporun ve Doğanın Gücüyle Büyüyen Birliktelik: Engelleri Birlikte Aşıyoruz
Putin Ukrayna’da el yükseltti: ‘Askerin bastığı her yer Rusya’
Putin Ukrayna’da el yükseltti: ‘Askerin bastığı her yer Rusya’
Putin: 3’üncü Dünya Savaşı ihtimali artıyor
Putin: 3’üncü Dünya Savaşı ihtimali artıyor
İran Dışişleri Bakanı Arakçi: Herkes için çok tehlikeli
İran Dışişleri Bakanı Arakçi: Herkes için çok tehlikeli
Demir Kubbe durduramadı! İsrail'de bir ilk
Demir Kubbe durduramadı! İsrail'de bir ilk
Macron’dan Nükleer Uyarı: “Atom Bombasına Sahip İran Gerçek Bir Tehdit”
Macron’dan Nükleer Uyarı: “Atom Bombasına Sahip İran Gerçek Bir Tehdit”
  1. Haberler
  2. KÜLTÜR-SANAT
  3. 18 Mart Çanakkale Destanın Önemi ve Bilnmeyenleri
KÜLTÜR-SANAT
Yayınlanma: 18 Mart 2019 - 09:05

18 Mart Çanakkale Destanın Önemi ve Bilnmeyenleri

Bugün (18 Mart 2019) kahramanlık destanımız 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 104. yıl dönümü.Çanakkale savaşı, 18 Mart 1915 - 9 Ocak 1916 tarihleri arasında gerçekleşmiştir. 18 Mart 1915 de başlayan ilk saldırı 9 ocak 1916 tarihinde karşı donanmanın ülkeyi tamamen terk etmesi ile son bulmuştur.

KÜLTÜR-SANAT
18 Mart 2019 - 09:05
TAKİP ETTAKİP ET
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
18 Mart Çanakkale Destanın Önemi ve Bilnmeyenleri
Birleşik Krallık ve Fransa gemilerinden oluşan bir donanma Boğaz'a geniş çaplı ilk saldırıları 1915 Şubat ayında başlatıldı. En güçlü saldırı ise 18 Mart 1915 günü uygulamaya konuldu. Ancak Birleşik Donanma ağır kayıplara uğradı ve deniz harekâtından vazgeçilmek zorunda kalındı. Deniz harekâtıyla İstanbul'a ulaşılamayacağı anlaşılınca bir kara harekâtıyla Çanakkale Boğazı'ndaki Osmanlı sahil topçu bataryalarını ele geçirmek planı gündeme getirilmiştir. Bu plan çerçevesinde hazırlanan İngiliz ve Fransız kuvvetleri 25 Nisan 1915 şafağında Gelibolu Yarımadası'nın güneyinde beş noktada karaya çıkarılmıştır. İngiliz ve Fransız çıkarma kuvvetleri her ne kadar Seddülbahir ve Arıburnu sahillerinde köprübaşları oluşturmayı başardılarsa da Osmanlı kuvvetlerinin inatçı savunmaları ve zaman zaman giriştikleri karşı taarruzlar sonucunda Gelibolu Yarımadası'nı işgalde başarılı olamadılar. Bunun üzerine sahildeki kuvvetler takviye edilmek için Arıburnu'nun kuzeyinde Suvla Koyu'na 6 Ağustos 1915 tarihinde yeni kuvvetlerle bir üçüncü çıkarma yapılmıştır. Ancak 9 Ağustos'ta Kurmay Albay Mustafa Kemal'in Birinci Anafartalar Muharebesi olarak bilinen karşı taarruzunda İngiliz Komutanlığı ihtiyat tümenini ateş hattına sürerek sahilde tutunmayı ancak başarabilmiştir. Mustafa Kemal ertesi gün Koca Çimentepe – Conk Bayırı hattında yeni bir karşı taarruz gerçekleştirmişti, bu hattaki Anzak birliklerini de geri atmıştır. İngiliz ve Anzak kuvvetlerinin İkinci Anafartalar Muharebesi olarak bilinen genel taarruzları ise Osmanlı savunmasını aşamamıştır. Tüm bu gelişmelerin sonrasında İngiliz, Anzak ve Fransız kuvvetleri Gelibolu Yarımadasını 1915 yılı Aralık ayı içinde tahliye etmiştir.
18 Mart Çanakkale Zaferi kutlu olsun! Çanakkale Savaşı, I. Dünya Savaşı sırasında 1915-1916 yılları arasında Gelibolu Yarımadası'nda Osmanlı Devleti ile İtilaf Devletleri arasında yapılan deniz ve kara muharebeleridir. İtilaf Devletleri; Osmanlı Devleti'nin başkenti konumundaki İstanbul'u alarak boğazların kontrolünü ele geçirmek, Rusya'yla güvenli bir tarımsal ve askeri ticaret yolu açmak, Alman müttefiklerinden birini savaş dışı bırakarak İttifak Devletlerini zayıflatmak amaçları ile ilk hedef olarak Çanakkale Boğazı'na girmişlerdir. Ancak saldırıları başarısız olacak, iki tarafın da çok ağır kayıplar vermesiyle İtilaf Devletleri geri çekileceklerdir. İşte en anlamlı Çanakkale Zaferi mesajları…
18 Mart’ta Gelibolu'da büyük bir kahramanlıkla kazanılan zafer, sadece Türklerin değil bütün dünyanın hayatını değiştirdi. 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 104. yıl dönümüne özel en güzel ve anlamlı resimli Çanakkale Zaferi mesajlarını sizler için derledik. İşte bu önemli güne özel mesajlar, sözler ve fotoğraflar.
ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJLARI VE SÖZLERİ
* Benimle beraber burada muharebe eden bütün askerler kesin olarak bilmelidir ki bize verilen namus görevini eksiksiz yapmak için bir adım geri gitmek yoktur. Uyku, dinlenme aramanın, bu dinlen­meden yalnız bizim değil, bütün milletimizin sonsuza kadar mahrum kalmasına sebep olacağını hepinize hatırlatırım. (Mustafa Kemal Atatürk)
* Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muhare­belerini kazandıran bu yüksek ruhtur. (Mustafa Kemal Atatürk)
* Harpte iki meş’um (uğursuz) şey vardır. Bunlardan biri taş duva­ra körükörüne yüklenmek, diğeri kuvvetleri birtakım ayrı ve bağlan­tısız harekata dağıtıp körletmektir. Biz bu iki ahmaklığı yapmanın tehlikesiyle karşı karşıyayız. (İngiliz Başbakanı Asquith)
* Ordunun yardımı olmaksızın Filo’nun başarı sağlayabileceği ümidine kapılmıştım; fakat şimdi bu işte müşterek bir harekatın zo­runlu olduğunu anlıyorum. (Churchill)
* Türkler, Çanakkale’yi zorlayan çağının en ileri tekniğine sahip güçler karşısına adeta bir kale gibi dikilmişlerdir. (Churchill)
* Bu Türk kıtaatının cesaret, metanet ve se’bat cihetiyle takdir ve senaya liyakati, her şüphenin fevkinde bulunmuştur. Donanmasının ateşiyle de, en müessir surette muavenet gören pek cesur bir düşman taarruzlarına karşı sayısız muharebelerde bu kıtaat mevkilerini muhafaza etmişlerdir. (Alman Generali Uman von Sanders)
* Avrupa’da hiçbir asker yoktur ki, bu ifadenin altını çiziyorum, * Türklerle mukayese edilebilsin. Almanların müdafaada gayet iyi oldukları kabul olunabilir. Fakat siperlerde onlar dahi Türklerle kıyas edilemez. Misal olarak Gelibolu’yu zikretmek isterim. Orada bizim gemi ateşlerimizle büyük zayiata uğrayan kıtalar, Türk olmasalardı. Yerlerinde kalamaz ve derhal değiştirilirlerdi. Halbuki, Türkler, bütün muharebe müddetince yerlerinde kaldılar. (General Tawshend)
* Çanakkale Boğazı’ndaki Türkler ve Almanlar da 18 Mart’ı aralık­sız takip eden sessiz günler, şaşkınlık ve sonra da, büyük bir sevinç uyandırdı. Moral, son derece yüksekti. Kaleler ve tabyalardaki ha­sar da kolaylıkla giderilmiş olmakla beraber, ağır bataryaların cep­hane durumu-ciddiyetini koruyordu. (Robert Rhodes James)
* Çanakkale müdafaası, üç mucizeler muharebesidir. Hali kurtar­dı; maziye hamaset ve azametini iade etti; vatanımızı bir vatanı ebedi yaptı. (Sami Paşazade Sezai)
* Zafer, “zafer benimdir” diyebilenindir,
* Hiçbir zafere çiçekli yollardan gidilmez.
* Zaferin büyüklüğü, savaşın çetinliği ile ölçülür.
* Zafer, barışın en kısa yoludur.
ÇANAKKALE SAVAŞININ SONUÇLARI
İngiltere ve Fransa ile Osmanlı ve Alman orduları arasında geçen ve iki taraftan toplam 500,000'den fazla insanın “kaybına” (ölüm, firar, esir, sakatlanma ve hastalıklar) neden olan savaşın ardından İtilaf Devletleri Çanakkale Boğazı'nı geçememiş, İstanbul'u işgal edememiştir. Pek çok tarihçi, Rusya'da zorda kalan çarlık rejimi devrilmesinde ve I. Dünya Savaşı 2 yıl uzamasında bu olayın önemli payı olduğu görüşündedirler.
Çanakkale Savaşı, müttefikleriyle Rusya'nın irtibatını önlemiş, bu arada Lenin ve yandaşları Bolşeviklerin Ekim Devrimi Çarlık Rusyası'nda Gregoryen takvimine göre 25 Ekim 1917'de, (Miladi takvime göre 7 Kasım 1917) Petrograd'daki Kışlık Saray'ın Lenin önderliğindeki Bolşeviklerin eline geçmesiyle başlayan ve Sovyetler Birliği'nin kurulmasına yol açan olaylar dizisidir.Tümünü oku (yeni pencerede açılır)
ile Rusya savaş dışı kalmıştır. Bu durum ihtilal Rusyası ile müttefiklerini birbirinden ayırmıştır. Sovyet Rusya Kurtuluş Savaşı yıllarında Ankara hükumetine belirli ölçüde lojistik destek sağlamıştır.
Bu savaşlar, İngiliz ve Fransız kuvvetlerini Gelibolu Yarımadası'na bağlamış, Almanya ve müttefiklerinin yükleri hafiflemiştir. Savaşta, çok sayıda eğitilmiş insan kaybedilmesi nedeniyle cumhuriyet döneminde eğitilmiş insan sıkıntısı çekilmiştir. Karşılıklı olarak çok büyük insan ve malzeme zayiatı verilmiştir.
Mustafa Kemal bu savaşta Conkbayırı Anafartalar ve Arıburnu'nda görev yapmıştır. Çıkartmanın ilk günü Conkbayırı'ndaki müdahalesi ve savaşın son aşamalarında üstlendiği görevler, Mustafa Kemal'in askeri yeteneklerini ortaya çıkarmış, “Anafartalar Kahramanı” olarak tanınmasını sağlamıştır. Bu durum daha sonraları Mustafa Kemal'in milli liderliğini ortaya çıkarmıştır.
ÇANAKKALE DESTANI İLE İLGİLİ AZ BİLİNEN 8 GERÇEK
Tüm dünyayı etkileyen, Çanakkale cephesinde kahramanca verilen direniş ile ilgili az bilinen gerçekleri sizler için derledik.
İngiltere ve Fransa öncülüğündeki İtilaf Devletleri; Osmanlı Devleti'nin başkenti konumundaki İstanbul'u alarak boğazların kontrolünü tamamen ele geçirmek ve Rusya'yla güvenli bir yol açmak için geldikleri Çanakkale'de, belki de tarihlerinin en büyük hezimetlerinden birini yaşadılar.
18 Mart günü Çanakkale boğazını geçmek için bir kez daha harekete geçen itilaf devletleri donanmasına yönelik saat 11.15'te ilk atışlarla büyük bir taarruz başlatıldı. Önemli gemilerin ilk taarruzda yara almasının ardından savrulan İngiliz ve Fransız donanması, güneye yöneldi. Erenköy mevkiine gelen gemiler, bu kez de Nusrat Mayın Gemisi'nin döşediği 26 adet mayınla karşı karşıya kaldı. Mayınlara çarpan gemilerin batması ve yan yatmasıyla tarihin akışı değişti.
18 Mart günü Çanakkale boğazını geçmek için bir kez daha harekete geçen itilaf devletleri donanmasına yönelik saat 11.15'te ilk atışlarla büyük bir taarruz başlatıldı. Önemli gemilerin ilk taarruzda yara almasının ardından savrulan İngiliz ve Fransız donanması, güneye yöneldi. Erenköy mevkiine gelen gemiler, bu kez de Nusrat Mayın Gemisi'nin döşediği 26 adet mayınla karşı karşıya kaldı. Mayınlara çarpan gemilerin batması ve yan yatmasıyla tarihin akışı değişti.
Çanakkale'de 18 Mart 1915'te olağanüstülüklerin de yaşandığı savaşta Osmanlı Devleti kesin zafer elde etti. Bu zafer, tarihe "Çanakkale Deniz Zaferi" olarak geçti ve Çanakkale'nin geçilmezliği tüm dünyaya ispat edildi.
İşte Dünya tarihini değiştiren, bu toprakların en anlamlı direnişlerden olan Çanakkale'ye dair az bilinen gerçekler...
1. İngilizler daha savaş ilan edilmeden Seddülbahir'i bombaladılar ve burada 86 şehit verdik.
İngilizler daha savaş ilan edilmeden Seddülbahir'i bombaladılar ve burada 86 şehit verdik.
2. İngiliz egosu Çanakkale'nin sularında kayboldu.
İngiliz egosu Çanakkale'nin sularında kayboldu.
İngiliz egosu, savaşı kazanacağından o kadar emindi ki, İstanbul'da kullanmak üzere paralarını basarak yanlarında getirmişlerdir. Ancak karşılarındakinin Türk olduğunu unutmuş olmalılar ki, -hatırlaması çok geç olmamış- üzerindeki “120 Gümüş Kuruş” yazan banknotlar kendileri gibi Çanakkale'yi geçememiştir.
3. Çanakkale'deki direnişin etkisi tüm dünyaya yayıldı.
Çanakkale'deki direnişin etkisi tüm dünyaya yayıldı.
Ayrıca Çanakkale'deki direniş, I. Dünya Savaşı'nın iki yıl daha uzamasına, bazı ülkelerin sınırlarının değişmesine ve sömürge altındaki ülkelerdeki ulusçuluk fikrinin yayılmasına sebep olmuştur.
4. İngiltere ve Fransa, Çanakkale'yi geçemediği için müttefiki Çarlık Rusya'ya yardım edememiş ve Rusya'da koskoca bir rejim son buldu.
İngiltere ve Fransa, Çanakkale'yi geçemediği için müttefiki Çarlık Rusya'ya yardım edememiş ve Rusya'da koskoca bir rejim son buldu.
Çanakkale Zaferi'yle İngiltere ve Fransa'nın Çarlık Rusyası'na göndermeyi planladığı yardımlar boğazı geçememiş ve ülkede yaşanan Bolşevik İhtilali ile beraber çarlık dönemi sona ermiştir.
5. Dönemin üniversitesi olarak bilinen Darü'l Fünun'un tüm son sınıf öğrencileri şehit olduğu için o sene hiç mezun vermedi.
Dönemin üniversitesi olarak bilinen Darü'l Fünun'un tüm son sınıf öğrencileri şehit olduğu için o sene hiç mezun vermedi.
6. Çanakkale Cephesi'nde resmi kayıtlara göre Galatasaray'ın 23, Fenerbahçe'nin 5 ve Beşiktaş'ın da 2 futbolcusu şehit oldu.
Çanakkale Cephesi'nde resmi kayıtlara göre Galatasaray'ın 23, Fenerbahçe'nin 5 ve Beşiktaş'ın da 2 futbolcusu şehit oldu.
7. Havada iki merminin çarpışma ihtimalinin 600 milyonda bir ihtimalde olmasına rağmen, savaş alanında havada çarpışan yüzlerce mermi bulundu.
Havada iki merminin çarpışma ihtimalinin 600 milyonda bir ihtimalde olmasına rağmen, savaş alanında havada çarpışan yüzlerce mermi bulundu.
8. 1 metrekareye 6000 merminin düştüğü Çanakkale, dünya savaşları tarihinin en yüksek oranına sahiptir.
 
 
Bugüne dek vermiş olduğumuz tüm aziz şehitlerimizi,
Şehitler Günü münasebetiyle, bir kez daha saygı ve şükranla anıyor, yüce Allah'tan rahmet diliyoruz.

 
2019/03/2019-03-19-09-24-07.jpg
2019/03/2019-03-19-09-24-09.jpg
2019/03/2019-03-19-09-24-10.jpg
2019/03/2019-03-19-09-24-10_1.jpg
2019/03/2019-03-19-09-24-11.jpg
2019/03/2019-03-19-09-24-12.jpg
2019/03/2019-03-19-09-24-14.jpg
2019/03/2019-03-19-09-24-14_1.jpg
2019/03/2019-03-19-09-24-15.jpg
2019/03/2019-03-19-09-27-22.jpg
2019/03/2019-03-19-09-27-24.jpg
2019/03/2019-03-19-09-27-25.jpg
2019/03/2019-03-19-09-27-26.jpg
2019/03/2019-03-19-09-27-27.jpg
2019/03/2019-03-19-09-27-27_1.jpg
2019/03/2019-03-19-09-27-28.jpg
2019/03/2019-03-19-09-27-29.jpg
2019/03/2019-03-19-09-27-30.jpg
2019/03/2019-03-19-09-27-31.jpg
Watch video!
Reklam
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Şair Nâbî Üsküdar’daki Kabri Başında Anıldı: İstanbul’da Edebiyat ve Vefa Buluşması
Şair Nâbî Üsküdar’daki Kabri Başında Anıldı: İstanbul’da Edebiyat ve Vefa Buluşması
TRT1’in Sevilen Dizisi Teşkilat’ta Moralleri Bozan Veda: Akif Başkan Diziden Ayrıldı
TRT1’in Sevilen Dizisi Teşkilat’ta Moralleri Bozan Veda: Akif Başkan Diziden Ayrıldı
Cemal Bekar'dan Parkinson'a Meydan Okuyan Hayat Hikayesi:
Cemal Bekar'dan Parkinson'a Meydan Okuyan Hayat Hikayesi: "Babam, Ben ve Parkinson"
Azerbaycan Egemenlik Günü'nde Türkiye-Azerbaycan Kardeşliği Sahneye Taşınıyor!
Azerbaycan Egemenlik Günü'nde Türkiye-Azerbaycan Kardeşliği Sahneye Taşınıyor!
Çok Okunan Haberler
Rafet Orhan'dan Yürekten Çağrı:
Rafet Orhan'dan Yürekten Çağrı: "Kulübümüzü Birlikte Yöneteceğiz"...
Küçükçekmece'nin Dernek Gücü KÜDEF'le Bir Araya Geldi: Gelecek İçin Ortak Hedefler Belirlendi
Küçükçekmece'nin Dernek Gücü KÜDEF'le Bir Araya Geldi: Gelecek...
1447 Hicri Yıl Başladı: Yaşar Çintimar’dan Derin Anlamlı Yeni Yıl Mesajı
1447 Hicri Yıl Başladı: Yaşar Çintimar’dan Derin Anlamlı Yeni...
Küçükçekmece Sinopspor’da Olağanüstü Kongre Coşkusu: Rafet Orhan Güven Tazeledi
Küçükçekmece Sinopspor’da Olağanüstü Kongre Coşkusu: Rafet Orhan...
İstanbul Elektrik Teknisyenleri Odası Başkan Adayı Mustafa Soydan'dan Küçükçekmece Belediyesi'ne Ziyaret:
İstanbul Elektrik Teknisyenleri Odası Başkan Adayı Mustafa Soydan'dan...
Küçükçekmece'de Yardım Bekleyen Bir Hayat: Aydın Gündoğu Felç Geçirdi, Ne SGK'sı Var Ne Geliri
Küçükçekmece'de Yardım Bekleyen Bir Hayat: Aydın Gündoğu Felç...
Küçükçekmece Futbol Antrenörleri Derneği Kongresi Yapıldı: Halil İbrahim Toy Güven Tazeledi
Küçükçekmece Futbol Antrenörleri Derneği Kongresi Yapıldı: Halil...
İsrail’in Batı Şeria’daki baskı politikaları tırmanıyor, yerleşimci saldırıları artıyor
İsrail’in Batı Şeria’daki baskı politikaları tırmanıyor, yerleşimci...
Küçükçekmece'de Motosiklet Terörü, Kaldırım İhlalleri ve Güvenlik Endişesi: Cennet Mahallesi Çözüm Bekliyor.
Küçükçekmece'de Motosiklet Terörü, Kaldırım İhlalleri ve Güvenlik...
Fordo, Natanz ve İsfahan Vuruldu: ABD’nin Sessiz Gözü B-2’ler Harekette
Fordo, Natanz ve İsfahan Vuruldu: ABD’nin Sessiz Gözü B-2’ler Harekette
Kerimoğlu:
Kerimoğlu: "Küçükçekmece, Kızılay Tarihinin En Büyük Kazanımına...
İlginizi Çekebilir
Şair Nâbî Üsküdar’daki Kabri Başında Anıldı: İstanbul’da Edebiyat ve Vefa Buluşması
Şair Nâbî Üsküdar’daki Kabri Başında Anıldı: İstanbul’da...
TRT1’in Sevilen Dizisi Teşkilat’ta Moralleri Bozan Veda: Akif Başkan Diziden Ayrıldı
TRT1’in Sevilen Dizisi Teşkilat’ta Moralleri Bozan Veda: Akif Başkan...
Cemal Bekar'dan Parkinson'a Meydan Okuyan Hayat Hikayesi:
Cemal Bekar'dan Parkinson'a Meydan Okuyan Hayat Hikayesi: "Babam, Ben...
Azerbaycan Egemenlik Günü'nde Türkiye-Azerbaycan Kardeşliği Sahneye Taşınıyor!
Azerbaycan Egemenlik Günü'nde Türkiye-Azerbaycan Kardeşliği Sahneye...
Batmanlı Genç Şair Asel Şentürk, İlk İngilizce Şiir Kitabıyla Edebiyat Dünyasında Dikkat Çekiyor
Batmanlı Genç Şair Asel Şentürk, İlk İngilizce Şiir Kitabıyla...
Tarihin Derinliklerine, Çırağan Sarayı’nın İhtişamlı Geçmişine Yolculuk
Tarihin Derinliklerine, Çırağan Sarayı’nın İhtişamlı Geçmişine...
Sanatın İlhamı Küçükçekmece'de Yükseldi: 'Hayat Sanatla Güzel' Sergisi Açıldı
Sanatın İlhamı Küçükçekmece'de Yükseldi: 'Hayat Sanatla Güzel'...
Recep Babacan,
Recep Babacan, "Unutulan İzler Gölgelerde Gizlenenler" Kitabını Taksim'de...
Vefatının 19. yılında, Anadolu'nun sesi Ali Ekber Çiçek’i saygı ve özlemle anıyoruz.
Vefatının 19. yılında, Anadolu'nun sesi Ali Ekber Çiçek’i saygı...
EminGrup dan "Ümmetin Birlik ve Diriliş Günü Kudüs"gecesi
EminGrup dan "Ümmetin Birlik ve Diriliş Günü Kudüs"gecesi

Ana Sayfa
DÜNYA
GÜNDEM
SİYASET
EĞİTİM
SAĞLIK
OTOMOBİL
MEDYA
EKONOMİ
EMLAK
İSLAM
SPOR
MAGAZİN
TEKNOLOJİ
KÜLTÜR-SANAT
ACI GERCEKLER
TÜRKİYE
BİYOGRAFİ
AİLE ve YAŞAM
BELEDİYELER
RÖPORTAJ
YEMEK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Karikatürler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Sitene Ekle
  • Rss
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

hicrethaber com Sitemizde bulunan yazı , Video, Fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

www.ibrshop.com

Yazılım: Tumeva Bilişim