Bugün

Yüzlerce Maltepeli Filistin için tek yürek

Maltepe Belediyesi’nin çağrısıyla toplanan yüzlerce Maltepeli, Filistin-İsrail savaşındaki sivil ölümlerini kınadı ve tüm dünyaya mazlumların sesini duyurmak için yürüyüş gerçekleştirdi.

20 Ekim 2023 - 08:42

Maltepe Belediyesi’nin çağrısıyla toplanan yüzlerce Maltepeli, Filistin-İsrail savaşındaki sivil ölümlerini kınadı ve tüm dünyaya mazlumların sesini duyurmak için yürüyüş gerçekleştirdi. Yerel yönetimler özelinde ilk kez bir belediyece düzenlenen barış yürüyüşü sonrası konuşan Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Masum Filistin halkı adına Maltepe’nin sesi olarak Maltepe halkı adına, bütün dünyaya buradan sessiz bir çığlık yükseltelim dedik. Görüyoruz ki söz konusu halkların kardeşliği, barış, annelerin gözyaşlarının dökülmemesi ve masum çocuklar katledilmemesi olduğunda bütün Türkiye bir araya geliyor.” dedi.

Maltepe Belediyesi, Filistin-İsrail savaşı sonrası tırmanan savaşı ve hastane saldırısı sonrasında yaşanan sivil ölümleri protesto etmek adına yürüyüş gerçekleştirdi. Belediye binası önünden başlayan yürüyüş Yaşar Kemal Kültür Merkezi önünde son bulurken, mazlum Filistin halkının sesi dünyaya duyuruldu. Filistin ve Türk bayraklarıyla binlerce Maltepelinin eşlik ettiği yürüyüşte savaş karşıtı sloganlar atıldı. Yürüyüşe ev sahibi Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın yanı sıra Deva Partisi İstanbul İl Başkanı Ali Hakan Ağaoğlu, ilçedeki siyasi parti başkan ve temsilcileri, Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, sivil toplum örgütleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüşte yüzlerce kişi Filistin atkılarını takarak Türk bayraklarıyla “Savaşa hayır, barış hemen şimdi”, “Maltepe savaşa karşı tek yürek”, “Çocuklar ölmesin, savaşı durdurun”, “Filistin halkı yalnız değildir” ve “Yaşasın barış” sloganları attı. “Savaşa hayır, barış hemen şimdi, Maltepe savaş karşı tek yürek” pankartının arkasından yürüyen Maltepelilere evlerinin balkonundan vatandaşlar da eşlik etti.