• İletişim
  • İhbar Hattı
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • DÜNYA
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • OTOMOBİL
  • MEDYA
  • EKONOMİ
  • İSLAM
  • SPOR
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • ACI GERCEKLER ANADOLU BİYOGRAFİ EMLAK AİLE ve YAŞAM BELEDİYELER RÖPORTAJ YEMEK
  • Ara
MHP Küçükçekmece’de Siyasi Hareketlilik: İl Yöneticisinden İlçe Başkanlığına Ziyaret
MHP Küçükçekmece’de Siyasi Hareketlilik: İl Yöneticisinden İlçe Başkanlığına Ziyaret
Marmara Belediyeler Birliğinin Yeni Başkanı Ahmet Akın Oldu
Marmara Belediyeler Birliğinin Yeni Başkanı Ahmet Akın Oldu
Binlerce kişi Sumud ve Gazze’ye destek için İsrail Konsolosluğu’na yürüdü
Binlerce kişi Sumud ve Gazze’ye destek için İsrail Konsolosluğu’na yürüdü
Sarsılmaz SAHA EXPO 2026’da Entegre Savunma Ekosistemini Sergiledi
Sarsılmaz SAHA EXPO 2026’da Entegre Savunma Ekosistemini Sergiledi
Menzili 6 Bin Kilometre! Türkiye “Yıldırım Han” Füzesini Tanıttı
Menzili 6 Bin Kilometre! Türkiye “Yıldırım Han” Füzesini Tanıttı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk Kızılay’a Kurban Bağışı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk Kızılay’a Kurban Bağışı
Fatih Sultan Mehmet Han Kabri Başında Dualarla Anıldı: İstanbul’da Vefa Programı Düzenlendi
Fatih Sultan Mehmet Han Kabri Başında Dualarla Anıldı: İstanbul’da Vefa Programı Düzenlendi
Küçükçekmece Sinopspor–Çorluspor 1947 Eşleşmesinde Her Şey Çorlu'ya Kaldı
Küçükçekmece Sinopspor–Çorluspor 1947 Eşleşmesinde Her Şey Çorlu'ya Kaldı
Küçükçekmece’de Kurban Bayramı Hazırlıkları: Komisyon Toplantısı Yapıldı
Küçükçekmece’de Kurban Bayramı Hazırlıkları: Komisyon Toplantısı Yapıldı
İsrail’in Alıkoyduğu Türk Aktivist Yurda Döndü: Yunanistan’a İşbirliği Suçlaması
İsrail’in Alıkoyduğu Türk Aktivist Yurda Döndü: Yunanistan’a İşbirliği Suçlaması
Beşiktaş’tan Çipli Top Hamlesi: Süper Lig’de Yeni Dönem Kapıda
Beşiktaş’tan Çipli Top Hamlesi: Süper Lig’de Yeni Dönem Kapıda
Galatasaray’da Seçim Heyecanı: Dursun Özbek Tek Aday Olarak Yarışacak
Galatasaray’da Seçim Heyecanı: Dursun Özbek Tek Aday Olarak Yarışacak
  1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. uzun zamandır ilk defa enflasyonun altında kaldı
EKONOMİ
Yayınlanma: 13 Mart 2019 - 21:01

uzun zamandır ilk defa enflasyonun altında kaldı

AYD Başkanı Hulusi Belgü: “Şimdiye kadar yüzümüzü güldüren endeks sonuçları Ocak ayında duraksadı. Uzun zamandır enflasyon oranlarının üzerinde veya başa baş giden endeks rakamlarımız, ocak ayında yüzde 9,4 artış ile yüzde 20,35 olan enflasyon oranının yaklaşık 10 puan altında kaldı, bu sonuçlardan seçimler sebebi ile tüketicinin duraksadığını düşünüyoruz.”

EKONOMİ
13 Mart 2019 - 21:01
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
uzun zamandır ilk defa enflasyonun altında kaldı
AVM Ciro endeksi Ocak’ta %9,4 arttı,
uzun zamandır ilk defa enflasyonun altında kaldı

Ocak ayında AVM’lerdeki perakende ciro endeksi, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 9,4 oranında arttı. Metrekare verimliliğinde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre en yüksek artış teknoloji kategorisinde gerçekleşti.
Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa oluşturulan AVM’lerdeki perakende ciro endeksinin ocak ayı sonuçları açıklandı. Her ay düzenli olarak yayınlanan verilere göre endeks, 2019 ocak döneminde bir önceki yılın aynı ayı ile karşılaştırıldığında ve enflasyondan arındırılmadan incelendiğinde %9,4 artış kaydederek 267 puana ulaşırken, 2018 aralık ayına göre ise %16,6 oranında azaldı.

AVM’lerde kiralanabilir alan (m2) başına düşen cirolar, ocak 2019’da İstanbul’da 1.278 TL olurken Anadolu’da ise 848 TL olarak gerçekleşti. Türkiye geneli m2 verimliliği ise ocak 2019’da 1020 TL olarak hesaplandı.

Ocak ayında En Yüksek Ciro Artışı Teknoloji Kategorisinde…
Ocak ayında, kategoriler bazında m2 verimliliğinde en yüksek artış teknoloji kategorisinde yaşanmıştır. Teknoloji kategorisi, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre enflasyondan arındırılmadan yüzde 21,5’lik bir artış kaydetmiştir.

Yine geçtiğimiz yılın ocak ayı ile karşılaştırıldığında AVM’lerdeki m2 verimliliği hipermarket kategorisinde %19,6; yiyecek-içecek kategorisinde %18,8; giyim kategorisinde %15,7; ayakkabı kategorinde %6,6 ve diğer* alanlar kategorisinde %3,1 oranında artış gösterdi.

Ziyaret Sayısı Endeksi
Ocak 2019 verilerine göre, bir önceki dönemin aynı ayı ile karşılaştırıldığında ziyaret sayısı endeksinde %4,5’lik bir düşüş yaşandığı görülmüştür.

AVM Endeksi Ocak 2019 sonuçlarını değerlendiren AYD Başkanı Hulusi Belgü: “Şimdiye kadar yüzümüzü güldüren endeks sonuçları Ocak ayında duraksadı. Uzun zamandır enflasyon oranlarının üzerinde veya başa baş giden endeks rakamlarımız, ocak ayında yüzde 9,4 artış ile yüzde 20,35 olan enflasyon oranının yaklaşık 10 puan altında kaldı. Bu sonuçlardan seçimler sebebi ile tüketicinin duraksadığını düşünüyoruz. Organize perakende sektörü ülkemizin lokomotiflerindendir dolayısı ile ciroların yukarı hareketini yatırımcılar olarak bizler de önemsiyoruz.”

Kategoriler bazında en yüksek artışın teknoloji ve hipermarket kategorilerinde yaşanması ile ilgi olarak Belgü şöyle konuştu: “Teknoloji kategorisindeki bu artışta sömestr tatili ve vergi indirimlerinin etkili olduğunu söyleyebiliriz. Hipermarket kategorisindeki artışın yüksek oluşu ise zorunlu ihtiyaçların öncelikli olduğunu gösteriyor.”

Detaylı bilgi için:
Bersay İletişim Danışmanlığı
Göknur Acar
[email protected]
+90 553 604 64 10
Nihan Karaköz Büyükkezer
[email protected]
+90 553 531 95 31

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Hakkında
AVM Sektörüne sorumlu liderlik yapmak ve sektörün sağlıklı gelişimine katkıda bulunmak amacıyla 2009 Mart ayında 16 kurucu üyeyle yola çıkan AYD, (Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği) bugün üyelerinin kontrolündeki AVM’ler ile sektörün % 70‘inden fazlasını temsil etmektedir.
AYD Türkiye’de takriben 58 milyar dolarlık yatırımı ve 520 bin nitelikli istihdamı temsil etmektedir. Özellikle son 10 yılda Türkiye ekonomisinin dördüncü büyük sektörü haline gelmiş olan Perakende Sektörü ve AVM’ler birlikte ülke ekonomisine yerli ve yabancı yatırımcılar olarak önemli katkılar sağlamaktadırlar.
AYD, Alışveriş Merkezlerinin, tüketicilere keyifli alışveriş imkânı veren, perakende sektörüne katma değer yaratan, kent ile bütünleşen ve dünya standartlarında mekânlar olmasını sağlamak amacı ile perakendeciler, tüketiciler ve sektörel çözüm ortaklıkları ile birlikte perakende sektörünün sağlıklı gelişimine katkıda bulunmak üzere çalışmalarını sürdürmektedir.
www.ayd.org.tr
Akademetre Hakkında
Türkiye’nin yerli sermaye ile kurulu en büyük araştırma şirketlerinden olan Akademetre Research & Strategic Planning, yerel kodların yaklaşımıyla tasarlanan araştırma modelleri ile etkinlik alanını ülke dışına çıkararak firma özelliklerine uygun stratejik çözümlerle müşteri ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Akademetre, kalıplaşmış yaklaşımlara son vererek, bilginin daha etkin ve yetkin kullanımına olanak tanımak, yaratıcı ve sonuç odaklı araştırma yöntemleri geliştirmek amacıyla 2000 yılında kurulmuştur.
Akademetre, pazar ve pazarlama araştırmaları başta olmak üzere, genellikle araştırmayı isteyen firmanın pazar ortamını tanımlayabilmesi, pazarın tehditlerini ve fırsatlarını belirleyebilmesi ve rekabet avantajı yaratacak konumları tespit edebilmesini sağlayan verilerin elde edilebilmesini amaçlamaktadır. Bu noktada hangi ürün veya hizmetlerin pazara sunulması gerektiği, pazara ulaşabilmek için hangi kanalların var olduğunun tespiti, hangi niş pazarın seçilmesi gerektiği gibi konuları ortaya çıkarma amacı taşımaktadır.
Pazarda halihazırda faaliyet gösteren rakip firmaların ürün ve özellikleri, bunların hedef tüketicileri ile ilgili davranışları ortaya çıkarmaktadır. Akademetre’nin ortaya koyduğu stratejiler, çok yönlü olarak firmaların pazarla ilgili bütün davranışlarının ayrıntılarıyla ele alındığı planlamalardır. Bu doğrultuda Türkiye’de etkinlik gösteren ulusal ve uluslararası şirketlerin çözüm ortağı olarak hizmet verir. Akademik araştırma yöntemlerini yaşama geçirerek, her soruna ilişkin ayrı bir model oluşturan Akademetre, araştırma sonuçlarını sahip olduğu know-how ile karşılaştırılabilmekte ve Türkiye ve bölgesel değerlendirmelerle desteklemektedir.
www.akademetre.com
2019/03/2019-03-13-21-04-11.jpg
2019/03/2019-03-13-21-04-12.jpg
2019/03/2019-03-13-21-04-12_1.jpg
2019/03/2019-03-13-21-04-13.jpg
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Çok Okunan Haberler
Küçükçekmece Sinopspor, Polatlı 1926'yı 4-1 Mağlup Ederek Zirve Takibini Sürdürdü
Küçükçekmece Sinopspor, Polatlı 1926'yı 4-1 Mağlup Ederek Zirve...
Saadet Partisi Küçükçekmece Teşkilatından Yoğun Saha Mesaisi: Esnaf, Emekli ve Gençlerle Birebir Temas
Saadet Partisi Küçükçekmece Teşkilatından Yoğun Saha Mesaisi: Esnaf,...
KÜDEF’te Yeni Dönem: Projeler ve Etkinlikler Masaya Yatırıldı
KÜDEF’te Yeni Dönem: Projeler ve Etkinlikler Masaya Yatırıldı
Küçükçekmece'de Cenaze İşlemlerinde Tesettür Hassasiyeti Tartışması:
Küçükçekmece'de Cenaze İşlemlerinde Tesettür Hassasiyeti Tartışması:...
Boko Haram’dan Nijerya’da Kanlı Saldırı: 10 Asker Hayatını Kaybetti
Boko Haram’dan Nijerya’da Kanlı Saldırı: 10 Asker Hayatını Kaybetti
Amatör Futbola Yeni Nefes: Örnek Platform Sahneye Çıkıyor
Amatör Futbola Yeni Nefes: Örnek Platform Sahneye Çıkıyor
Çorlu Deplasmanına Yasak Kararı Tartışma Yarattı: Küçükçekmece Sinopspor'dan Fair-Play Vurgulu Tepki
Çorlu Deplasmanına Yasak Kararı Tartışma Yarattı: Küçükçekmece...
“Atatürk’e hakaret” iddiasıyla tutuklanan öğretmen beraat etti: Ramazan Avuşmak hakkında karar çıktı
“Atatürk’e hakaret” iddiasıyla tutuklanan öğretmen beraat etti:...
Beşiktaş’taki Polis Noktasına Terör Saldırısında Gözaltı Sayısı 15’e Yükseldi
Beşiktaş’taki Polis Noktasına Terör Saldırısında Gözaltı Sayısı...
ABD İstihbaratından Çarpıcı Rapor: İran’ın Füze Gücü Hâlâ Etkili
ABD İstihbaratından Çarpıcı Rapor: İran’ın Füze Gücü Hâlâ...
Mescid-i Aksa'ya Provokatif Baskın: Ben-Gvir ve Aşırı Sağcı Grup Polis Eşliğinde Girdi
Mescid-i Aksa'ya Provokatif Baskın: Ben-Gvir ve Aşırı Sağcı Grup...
Irak’ta Görev Değişimi: Nizar Amedi Cumhurbaşkanlığı Görevini Devraldı
Irak’ta Görev Değişimi: Nizar Amedi Cumhurbaşkanlığı Görevini...
İlginizi Çekebilir
Sultangazi'de Dev Güç Birliği: Proje Max Görkemli Törenle Açıldı
Sultangazi'de Dev Güç Birliği: Proje Max Görkemli Törenle Açıldı...
Bakan Bayraktar: “Eskişehir 2026’da Yatırım Yılına Dönüşecek”
Bakan Bayraktar: “Eskişehir 2026’da Yatırım Yılına Dönüşecek”
Türkiye Güneş Enerjisinde Dünya 7’ncisi Oldu: Temiz Enerjide Büyük Sıçrama
Türkiye Güneş Enerjisinde Dünya 7’ncisi Oldu: Temiz Enerjide Büyük...
Türkiye ile Çin arasında dış ticaretin artması için büyük bir hamle
Türkiye ile Çin arasında dış ticaretin artması için büyük bir...
KİRALAR UÇTU, MUTFAK YANIYOR: GERÇEK SORUN NEREDE?
KİRALAR UÇTU, MUTFAK YANIYOR: GERÇEK SORUN NEREDE?
Türkiye'de Bilim İş Birliği Güçleniyor: AKON'dan İTÜ Hamlesi
Türkiye'de Bilim İş Birliği Güçleniyor: AKON'dan İTÜ Hamlesi
Selamet Akıncıları Kütahya'da Ekonomi Gündemli İstişare: Türkiye Yüzyılı Vurgusu
Selamet Akıncıları Kütahya'da Ekonomi Gündemli İstişare: Türkiye...
ABD’de Petrol Krizi Derinleşiyor: Benzin Fiyatları 4 Doları Aştı
ABD’de Petrol Krizi Derinleşiyor: Benzin Fiyatları 4 Doları Aştı
Basra Körfezi’nde Yeni Cephe: İran’ın Ekonomik Savaş Stratejisi Küresel Piyasaları Sarsıyor
Basra Körfezi’nde Yeni Cephe: İran’ın Ekonomik Savaş Stratejisi...
Global GastroEkonomi Zirvesi’nden Güne Hızlı Başlangıç
Global GastroEkonomi Zirvesi’nden Güne Hızlı Başlangıç

Ana Sayfa
DÜNYA
GÜNDEM
SİYASET
EĞİTİM
SAĞLIK
OTOMOBİL
MEDYA
EKONOMİ
İSLAM
SPOR
MAGAZİN
TEKNOLOJİ
KÜLTÜR-SANAT
ACI GERCEKLER
ANADOLU
BİYOGRAFİ
EMLAK
AİLE ve YAŞAM
BELEDİYELER
RÖPORTAJ
YEMEK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Rss
  • Sitemap
  • İletişim
  • İhbar Hattı
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası

hicrethaber com Sitemizde bulunan yazı , Video, Fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim

">