• İletişim
  • İhbar Hattı
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • DÜNYA
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • OTOMOBİL
  • MEDYA
  • EKONOMİ
  • İSLAM
  • SPOR
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • ACI GERCEKLER ANADOLU BİYOGRAFİ EMLAK AİLE ve YAŞAM BELEDİYELER RÖPORTAJ YEMEK
  • Ara
Erzurum Dostluk Grubu:
Erzurum Dostluk Grubu: "Birlik ve Kardeşlik Ruhunu Yaşatıyoruz"
Gazze’de Yeni Saldırı İddiası: Ateşkes Netanyahu’yu Yeni Operasyonlara mı İtiyor?
Gazze’de Yeni Saldırı İddiası: Ateşkes Netanyahu’yu Yeni Operasyonlara mı İtiyor?
ABD’den Çin’e Tayvan Tepkisi: Uçuş İzinleri Krizi ve Tartışmalı Ada Ziyareti Gerilimi Tırmandırdı
ABD’den Çin’e Tayvan Tepkisi: Uçuş İzinleri Krizi ve Tartışmalı Ada Ziyareti Gerilimi Tırmandırdı
81 İl 314 STK'DAN MEB BAKANI YUSUF TEKİN'e Tam Destek
81 İl 314 STK'DAN MEB BAKANI YUSUF TEKİN'e Tam Destek "Değerler Eğitimi Hedef Alınamaz"
Okullarda Yeni Dönem: 7 Basamaklı Güvenlik Modeli Hayata Geçiyor
Okullarda Yeni Dönem: 7 Basamaklı Güvenlik Modeli Hayata Geçiyor
Devlet Erkanı 23 Nisan’da Anıtkabir’de
Devlet Erkanı 23 Nisan’da Anıtkabir’de
BM’den Sarsıcı “Matematiksel Gerçek”: 12 Günde Harcanan Savaş Bütçesi 87 Milyon Hayatı Kurtarabilirdi
BM’den Sarsıcı “Matematiksel Gerçek”: 12 Günde Harcanan Savaş Bütçesi 87 Milyon Hayatı Kurtarabilirdi
ABD’den İran’a 3-5 Günlük Süre: “Karar Verin Yoksa Savaş Yeniden Başlar”
ABD’den İran’a 3-5 Günlük Süre: “Karar Verin Yoksa Savaş Yeniden Başlar”
Küçükçekmece Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu’ndan 1453 Spor Kulübü’nü Ziyaret etti
Küçükçekmece Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu’ndan 1453 Spor Kulübü’nü Ziyaret etti
Türkiye Güneş Enerjisinde Dünya 7’ncisi Oldu: Temiz Enerjide Büyük Sıçrama
Türkiye Güneş Enerjisinde Dünya 7’ncisi Oldu: Temiz Enerjide Büyük Sıçrama
Kerkük’te Yeni Dönem: ITC Başkanı Muhammed Seman Ağa Valilik Görevine Başladı
Kerkük’te Yeni Dönem: ITC Başkanı Muhammed Seman Ağa Valilik Görevine Başladı
Atakent Girne Koleji'nde Çanakkale Ruhu Yaşatıldı: Duygulandıran Sergi ve Anma Programı
Atakent Girne Koleji'nde Çanakkale Ruhu Yaşatıldı: Duygulandıran Sergi ve Anma Programı
  1. Haberler
  2. TEKNOLOJİ
  3. Türkiye'nin Savunma Vizyonu IDEF 2025'te Vücut Buldu: Dünya Türkiye'yi Konuşuyor
TEKNOLOJİ
Yayınlanma: 27 Temmuz 2025 - 23:56

Türkiye'nin Savunma Vizyonu IDEF 2025'te Vücut Buldu: Dünya Türkiye'yi Konuşuyor

Küresel güvenlik dengelerinin yeniden şekillendiği bir dönemde Türkiye, savunma sanayisindeki kararlılığını ve teknolojiye dayalı bağımsızlık hedefini IDEF 2025 ile tüm dünyaya ilan etti. İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen 17. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı, yalnızca sergilenen silah ve sistemlerle değil, aynı zamanda verdiği mesajlarla da dikkatleri üzerine çekti.

TEKNOLOJİ
27 Temmuz 2025 - 23:56
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Türkiye’nin Savunma Vizyonu IDEF 2025’te Vücut Buldu: Dünya Türkiye’yi Konuşuyor

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı'nın desteğiyle düzenlenen fuar, yerli üretimin ulaştığı noktayı gözler önüne sererken, Türkiye’nin savunmada dışa bağımlılığı azaltma ve ihracat odaklı büyüme stratejisinin bir vitrini oldu.

IDEF 2025, yüksek teknolojiye sahip ürünlerin tanıtıldığı, stratejik anlaşmaların imzalandığı ve dünyanın dört bir yanından gelen uzmanların sahaya dair bilgi alışverişinde bulunduğu uluslararası bir buluşma noktası haline geldi. Katılımcı ülkeler, Türkiye’nin mühendislik kabiliyetine duyduğu ilgiyi güçlü heyetlerle gösterirken, dünya medyası da fuarı manşetlerine taşıyarak Ankara’nın savunmada artan ağırlığını öne çıkardı.

IDEF 2025 Dünya Basınında: Türkiye'nin Savunma Vizyonu, Özerklik ve İhracat Hedefleriyle Şekilleniyor

Türkiye’nin savunma sanayisindeki yükselişini gözler önüne seren 17. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı (IDEF 2025), yerli ve yabancı basında geniş yankı uyandırdı. İstanbul Fuar Merkezi’nde, Milli Savunma Bakanlığı ev sahipliğinde, Savunma Sanayii Başkanlığı’nın desteğiyle düzenlenen fuar, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı ve KFA Fuarcılık AŞ'nin organizasyonuyla 22 Temmuz'da kapılarını açtı ve bugün sona erdi.

44 ülkeden gelen yüzlerce katılımcı ve 400’ü aşkın firma, son teknoloji ürünleriyle fuarda yerini aldı. ASELSAN, ROKETSAN, HAVELSAN, TUSAŞ gibi Türk savunma sanayisinin önde gelen kuruluşları; elektro-optikten elektronik harbe, insansız sistemlerden yeni nesil silahlara kadar 300’ü aşkın ürünüyle dikkat çekti. TÜBİTAK ile birlikte yürütülen projelerle 8 yeni anlaşmaya imza atılırken, hem savunma teknolojilerinde yerlileşme, hem de ihracat potansiyelinin arttırılması açısından fuar önemli bir kilometre taşı oldu.

Dünya Basını Türkiye’nin Savunmadaki Kararlılığını Gündeme Taşıdı

Al Monitor: “Türkiye, Savunmada Özerklik Yolunda Sıçrama Yaptı”

Washington merkezli Al Monitor’de Barın Kayaoğlu imzalı haberde, IDEF 2025’in Türkiye’nin savunma teknolojilerinde bağımsızlık hedefine bir sıçrama niteliğinde olduğu ifade edildi. Hipersonik balistik füze TAYFUN BLOK-4, mikrodalga dron savar sistemleri, gizli hızlı saldırı araçları gibi yenilikçi ürünlerin yerli imkanlarla geliştirilmesi; Ankara’nın yerli üretime verdiği önemin somut örnekleri olarak yorumlandı.

Al Monitor, Türkiye'nin savunma ihracatının 2023’te 7,15 milyar dolara ulaşarak tüm zamanların rekorunu kırdığını belirtti. Haberde bu artış, Türkiye’nin küresel bir silah tedarikçisi rolünü güçlendirdiğine dair önemli bir işaret olarak sunuldu. Fuarın, hem ihracatın artırılması hem de askeri stratejinin teknoloji odaklı olarak yeniden yapılandırılması açısından stratejik bir vitrin görevi gördüğü vurgulandı.

Eurasia Review: “IDEF 2025, Muharebe Tecrübesi ile Yerli İnovasyonun Buluştuğu Nokta”

ABD merkezli Eurasia Review'de Haluk Direskeneli tarafından kaleme alınan analizde, IDEF 2025’in Avrasya’nın en büyük savunma fuarlarından biri haline geldiği ifade edildi. Aktif savaş tecrübesi olan ülkelerin de katılım sağladığı fuarda, özellikle Ukrayna’nın savaşta kullandığı yerli sistemleri sergilemesi dikkat çekti.

Türkiye’nin yerli üretim zırhlı araçları, İHA sistemleri ve elektronik harp çözümleri gibi platformlarının muharebe sahasında test edilmiş, yüksek operasyonel kabiliyete sahip sistemler olduğu belirtilen haberde; ASELSAN, ROKETSAN, HAVELSAN ve TUSAŞ’ın yanı sıra teknoparklardaki KOBİ’lerin ve girişimlerin de fuarda yer bulması önemli bir gelişme olarak gösterildi.

Jandarma Genel Komutanlığı standında tanıtılan dört ayaklı robotlar, Araç Sürücü Analiz Sistemi (ASAS) ve mobil yüz tanıma sistemi Karagöz gibi ileri teknoloji ürünler de büyük ilgi gördü. Ayrıca Afrika, Orta Asya ve Orta Doğu’dan gelen askeri heyetlerin, fuarda Türk firmalarıyla doğrudan görüşmeler gerçekleştirdiği, bu bölgelerde Türk savunma ürünlerine yönelik ilgiyi artırdığı kaydedildi.

EDR (European Defence Review): “Gökbora ve Gökhan, Meteor’a Güçlü Rakipler”

Avrupa Savunma Ajansı’nın yayın organı EDR, Türkiye’nin hava-hava füzesi alanındaki yeni projelerini ayrıntılarıyla aktardı. Roketsan tarafından geliştirilen Gökbora ve TÜBİTAK destekli Gökhan projeleriyle ilgili yapılan haberlerde, bu sistemlerin Avrupa’nın önde gelen füzesi Meteor’a güçlü rakipler olabileceği vurgulandı.

Gökbora’nın 100+ deniz mili menzile, katlanabilir kanatçıklara ve KAAN ile Kızılelma platformlarına entegre edilebilecek yapıya sahip olduğu aktarılırken, Gökhan’ın aktif radar arayıcı, Mach 3+ hızı ve geniş angajman zarfı gibi özellikleriyle dikkat çektiği ifade edildi. EDR, Türkiye'nin bu projelerle görüş ötesi hava-hava füzesi pazarına iddialı bir giriş yapmaya hazırlandığını duyurdu.

IDEF 2025, Türkiye’nin Çok Yönlü Savunma Ortaklığı Rolünü Güçlendirdi

Fuar kapsamında sergilenen teknolojilerin çeşitliliği ve olgunluk seviyesi, Türkiye’nin sadece geleneksel sistemlerde değil, aynı zamanda yapay zeka destekli komuta kontrol yazılımlarından lazer dron savar sistemlerine kadar uzanan geniş bir alanda yenilikçi çözümler geliştirdiğini ortaya koydu. Bu sistemler, özellikle gelişmekte olan ülkeler için maliyet etkin çözümler sunarak, Batı menşeili ürünlere alternatif olma potansiyeli taşıyor.

IDEF 2025’te NATO üyelerinin yanı sıra tarafsız ve rekabet içindeki ülkelerden de temsilciler yer aldı. Bu durum, Türkiye’nin çok kutuplu dünyada savunma alanında artan rolünü ve çok yönlü iş birliği kapasitesini gözler önüne serdi.

Fuar süresince tanıtımı yapılan, Enderus Teknoloji’nin ultra hafif tekerlekli taktik aracı gibi ürünler, gördükleri ilgiyle seri üretim planlarına dahil edildi. Bu gelişmeler, Türkiye’nin savunma sanayinde yalnızca büyük firmalarla değil, aynı zamanda yenilikçi girişimlerle de büyümeye devam ettiğini gösterdi.

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Çok Okunan Haberler
Küçükçekmece Sinopspor, Polatlı 1926'yı 4-1 Mağlup Ederek Zirve Takibini Sürdürdü
Küçükçekmece Sinopspor, Polatlı 1926'yı 4-1 Mağlup Ederek Zirve...
Üsküdar'da Filistinli Esirler İçin Büyük Buluşma: İdam Yasasına Sert Tepki ve Küresel Çağrı
Üsküdar'da Filistinli Esirler İçin Büyük Buluşma: İdam Yasasına...
Kentsel Dönüşüm, Ülkemiz İçin Savunma Sanayisi Kadar Önemli
Kentsel Dönüşüm, Ülkemiz İçin Savunma Sanayisi Kadar Önemli
2026 Sağlık Trendleri Belli Oldu: Yapay Zeka, Uluslararası Hasta Sürecini Kolaylaştıracak
2026 Sağlık Trendleri Belli Oldu: Yapay Zeka, Uluslararası Hasta Sürecini...
Engelli Bireylerde Destek Yoksa Diş Sağlığı Tehlikede!
Engelli Bireylerde Destek Yoksa Diş Sağlığı Tehlikede!
KÜDEF’te Yeni Dönem: Projeler ve Etkinlikler Masaya Yatırıldı
KÜDEF’te Yeni Dönem: Projeler ve Etkinlikler Masaya Yatırıldı
Saadet Partisi Küçükçekmece Teşkilatından Yoğun Saha Mesaisi: Esnaf, Emekli ve Gençlerle Birebir Temas
Saadet Partisi Küçükçekmece Teşkilatından Yoğun Saha Mesaisi: Esnaf,...
Kanser tedavisinde fiziksel iyilik halini destekleyen 10 öneri
Kanser tedavisinde fiziksel iyilik halini destekleyen 10 öneri
Küçükçekmece'de Cenaze İşlemlerinde Tesettür Hassasiyeti Tartışması:
Küçükçekmece'de Cenaze İşlemlerinde Tesettür Hassasiyeti Tartışması:...
Diyarbakır'da Büyük Zafer: Emre Soydan Türkiye Kick Boks Şampiyonu Oldu
Diyarbakır'da Büyük Zafer: Emre Soydan Türkiye Kick Boks Şampiyonu...
Boko Haram’dan Nijerya’da Kanlı Saldırı: 10 Asker Hayatını Kaybetti
Boko Haram’dan Nijerya’da Kanlı Saldırı: 10 Asker Hayatını Kaybetti
Amatör Futbola Yeni Nefes: Örnek Platform Sahneye Çıkıyor
Amatör Futbola Yeni Nefes: Örnek Platform Sahneye Çıkıyor
İlginizi Çekebilir
ROKETSAN Yunanistan’da Gündem Oldu, “Mavi Vatan 2026” İsrail’de Yankı Uyandırdı
ROKETSAN Yunanistan’da Gündem Oldu, “Mavi Vatan 2026” İsrail’de...
Türk Telekom CEO’su Ebubekir Şahin Yönetim Kurulu Üyeliğine Seçildi
Türk Telekom CEO’su Ebubekir Şahin Yönetim Kurulu Üyeliğine Seçildi
İran’dan Siber Hamle: İsrailli Pilotların Bilgileri Paylaşıldı
İran’dan Siber Hamle: İsrailli Pilotların Bilgileri Paylaşıldı
Yapay zekaların sosyal medyası Moltbook'ta siber güvenlik şoku!
Yapay zekaların sosyal medyası Moltbook'ta siber güvenlik şoku!
Güney Kore’de “Yapay Zekâ Destekli” Cinayet İddiası: 21 Yaşındaki Kadın Yargılanıyor
Güney Kore’de “Yapay Zekâ Destekli” Cinayet İddiası: 21 Yaşındaki...
HİSAR KKTC’DE RUM BASININI ENDİŞELENDİRDİ: “İLETİŞİMİMİZ FELÇ OLABİLİR”
HİSAR KKTC’DE RUM BASININI ENDİŞELENDİRDİ: “İLETİŞİMİMİZ...
AB’den WhatsApp’ı Zora Sokacak Karar: Daha Katı Kurallar Geliyor
AB’den WhatsApp’ı Zora Sokacak Karar: Daha Katı Kurallar Geliyor
Altın ve değerli taşlarla süslenmiş! İşte dünyanın ilk lüks insansı robotu
Altın ve değerli taşlarla süslenmiş! İşte dünyanın ilk lüks...
iPhone Kullanan Herkesi İlgilendiriyor: “Sessiz Alarm” Sorunu Uykusuz Bırakabilir
iPhone Kullanan Herkesi İlgilendiriyor: “Sessiz Alarm” Sorunu Uykusuz...
Roketsan’dan TSK’ya Güçlü Takviye: SUNGUR Hava Savunma Sistemi Sahada
Roketsan’dan TSK’ya Güçlü Takviye: SUNGUR Hava Savunma Sistemi Sahada

Ana Sayfa
DÜNYA
GÜNDEM
SİYASET
EĞİTİM
SAĞLIK
OTOMOBİL
MEDYA
EKONOMİ
İSLAM
SPOR
MAGAZİN
TEKNOLOJİ
KÜLTÜR-SANAT
ACI GERCEKLER
ANADOLU
BİYOGRAFİ
EMLAK
AİLE ve YAŞAM
BELEDİYELER
RÖPORTAJ
YEMEK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Rss
  • Sitemap
  • İletişim
  • İhbar Hattı
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası

hicrethaber com Sitemizde bulunan yazı , Video, Fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim

">