• İletişim
  • İhbar Hattı
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • DÜNYA
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • OTOMOBİL
  • MEDYA
  • EKONOMİ
  • İSLAM
  • SPOR
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • ACI GERCEKLER ANADOLU BİYOGRAFİ EMLAK AİLE ve YAŞAM BELEDİYELER RÖPORTAJ YEMEK
  • Ara
İlçe Emniyet Asayiş Toplantısı Kaymakam Mustafa Anteplioğlu Başkanlığında Gerçekleştirildi
İlçe Emniyet Asayiş Toplantısı Kaymakam Mustafa Anteplioğlu Başkanlığında Gerçekleştirildi
Üsküdar'da Filistinli Esirler İçin Büyük Buluşma: İdam Yasasına Sert Tepki ve Küresel Çağrı
Üsküdar'da Filistinli Esirler İçin Büyük Buluşma: İdam Yasasına Sert Tepki ve Küresel Çağrı
Küçükçekmece'de Tartışma: CHP'li Belediye Yerli İşletmeye Karşı mı?
Küçükçekmece'de Tartışma: CHP'li Belediye Yerli İşletmeye Karşı mı?
Zeynebiye Hareketi'nden İran Halkına Destek Çağrısı: Yardım Seferberliği İçin Resmi Süreç Başlatıldı
Zeynebiye Hareketi'nden İran Halkına Destek Çağrısı: Yardım Seferberliği İçin Resmi Süreç Başlatıldı
Erzincan Kemah Köyleri Dostluk Turnuvası 48. Kez Coşkuyla Başladı
Erzincan Kemah Köyleri Dostluk Turnuvası 48. Kez Coşkuyla Başladı
Gazze'de Ateşkes İhlali: İsrail Saldırısında Filistinli Hayatını Kaybetti, Bir Çocuk Yaralandı
Gazze'de Ateşkes İhlali: İsrail Saldırısında Filistinli Hayatını Kaybetti, Bir Çocuk Yaralandı
Türkiye ve 7 Ülke İsrail'in Filistinli Esirlere İdam Yasasını Kınadı
Türkiye ve 7 Ülke İsrail'in Filistinli Esirlere İdam Yasasını Kınadı
MHP'den Kızılay'a Destek Mesajı:
MHP'den Kızılay'a Destek Mesajı: "Her Zaman Yanınızdayız"
Serbest;Küçükçekmece'de Spor Sahaları İçin Çağrı:
Serbest;Küçükçekmece'de Spor Sahaları İçin Çağrı: "Gençler Daha İyi Şartları Hak Ediyor"
Diyarbakır'da Büyük Zafer: Emre Soydan Türkiye Kick Boks Şampiyonu Oldu
Diyarbakır'da Büyük Zafer: Emre Soydan Türkiye Kick Boks Şampiyonu Oldu
Kentsel Dönüşüm, Ülkemiz İçin Savunma Sanayisi Kadar Önemli
Kentsel Dönüşüm, Ülkemiz İçin Savunma Sanayisi Kadar Önemli
Balıkesir’de doğal gaz yatırımları hızla devam ediyor
Balıkesir’de doğal gaz yatırımları hızla devam ediyor
  1. Haberler
  2. SAĞLIK
  3. Türkiye'de Domuz Çiftlikleri, Kesimhaneleri ve Kullanma Yerleri
SAĞLIK
Yayınlanma: 23 Ocak 2019 - 20:54

Türkiye'de Domuz Çiftlikleri, Kesimhaneleri ve Kullanma Yerleri

Bu çiftliklerin sahiplerinin ve çalışanlarının çoğu ne yazık ki kendisini müslüman olarak kabul etmektedir.

SAĞLIK
23 Ocak 2019 - 20:54
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Türkiye’de Domuz Çiftlikleri, Kesimhaneleri ve Kullanma Yerleri
Haç’a ve domuza karşı cihad şuuru ile bin yıl dünya hakimiyetini elinde tutan şanlı bir ceddin torunları olarak, her zerresi şehit kanları ile satın alınmış bu topraklarda, domuz çiftliklerinden bahsetmekten utanç duyuyorum. Ancak, suratlarımıza bir şamar etkisi yapabilir ümidi ile gerçekleri yazmayı bir vazife addediyorum.
Gerçi Reşit Haylamaz isimli kardeşimiz uzun, titiz ve gayretli çalışmaları sonucunda “Türkiye’de Domuz Gerçeği” ismi ile 260 sayfalık bir kitap hazırlamış ve konu ile ilgili gerçekleri en çarpıcı bir şekilde dile getirmiş. 1996 yılında da yayınlayarak çok önemli bir hizmeti ifa etmiştir. Esasında mükellef, bütün din kardeşlerimin bu kitabı okuyup okutmasında çok büyük faydalar mülahaza ediyorum.

Bugün ülkemizde ne acıdır ki 80’nin üzerinde domuz çiftliği faaliyet göstermektedir. Ülke coğrafyasında dağılımı ise şöyle: Eskişehir, Çorum, Kastamonu, Manisa, Isparta, Kayseri, Mersin, Bilecik, Erzincan, Adana, Denizli, Bursa (Karacabey,Ertuğrul köy, Hançerli Köy, Çınarlı Köy) Burdur, Gökçeada, ızmir (Menemen, Kısıklı Köyü) Balıkesir, Afyon(Emirdağ), Kütahya, ıstanbul (Arnavutköy, Ayazağa, Acımaşlı köyü, Habibler, Kemerburgaz, Beykoz, Terkos, Cendere, Halkalı, Polonezköy, Zeytinburnu, Çorlu) vs.
Bu çiftliklerin sahiplerinin ve çalışanlarının çoğu ne yazık ki kendisini müslüman olarak kabul etmektedir.
Bu çiftliklerde yılda 1 milyonun üzerinde (yanlış duymadınız) domuz, kesimhanelere gitmektedir. Kesimhanelere gelince,bir çoğu sucuk,salam, sosis imalat hanelerinin bünyesinde bulunmakta bir kısmı kaçak kesimhanelerde, çok azı da Belediyelerin kontrolunda olan kesimhanelerde kesiliyor. ıstanbul’da Sütlüce Belediyesinin kesim hanesi en meşhurlarındandır.
Kesimhanelerde kesilen domuzlar daha sonra nerelere gidiyor? Etler ve yağlar sucuk, salam, sosis fabrikalarına,otellere, tatil köylerine, büyük, küçük marketlere, büfelere, iç yağları sabun fabrikalarına, ilaç fabrikalarına, kozmetik imalatına, bazı margarincilere; kıllar fırça imalatçılarına; işkembe, bağırsak, ciğer gibi sakadatları kozmetik ve ilaç sanayiine, göz ve bazı iç organları hastahanelere; bazı artıklar yem sanayiine; deriler dericilere dağıtılmaktadır.
İşte böyle yılda 1 milyondan fazla kesimi yapılan domuzun her eczası hayatımızın çeşitli kademesinde farkına varmadan, bilgimizin dışında karşımıza çıkabilecek durumdadır. Ve bunu kontrol edecek, müslüman halka bildierecek hiçbir resmi ve sivil merci bulunmamaktadır. Sucuk, salam, sosis ürünlerinde etiketlerinde kullanılan katkı ve yardımcı maddelerin hangi hayvan cinsine ait olduğu yazılması kanuni bir zorunluluk olmasına rağmen, etiketleride bu bilgileri bulmak mümkün olmamakta. Hatta sosisler etiketsiz bile satılabilmektedir.
Sosis, salam, sucuk imalathanelerine gelince; bunu kontrol etmek hemen hemen hiç mümkün değildir. Çünkü bunu aleni yapan çok az firma var. Çoğu bu işi bile bile ve gizli yapıyor.
Yukarıda bahsettiğim kitabda; ıstanbul içinde bazı imalathaneleri kardeşimiz tesbit etmiş, çoğuna gitmiş ve gözlemlerini yazmış. Buradan bazı alıntılar yapmak istiyorum.
şişli’de Foti-Onur-Fomar
Ayazağa’da Çerkezo-Sifko imalathaneleri
Ayazağa’da Adela
Çatalcada Trakya Et ve Süt A.ş.
Gourmet
Arnavutköy yakınlarında Karlıbayır mevkiinde Marmara salam imalathanesi
Pepço,şütte,Artem,ıdeal,Özarzum imalathaneleri
Bu imalathaneler gibi ülkemizde 100’ün üzerinde imalathane var. Bu imalathanelerde markalı, markasız, etiketli, etiketsiz, domuz eti ve yağı katılmış çeşitli salam, sosis, sucuk ve jambon üretilmekte ve maalesef bunlar müslüman halka yedirilmektedir. Sadece ıstanbul’a günlük giren domuz eti miktar 30-40 ton civarındadır. Bu etlerden yapılan ürünleri gayri müslümler değil, bilerek veya bilmeyerek müslüman inancına sahip vatandaşlar tüketmektedir.
Kitabın yazarının bir imalathanede karşılaştığı şişli Belediyesine mensub görevlilerle yaptığı bir söyleşiyi aktarmak istiyorum:
Yazar -Nasıl buldunuz?
Görevli-Sağlık açısından gerekli şartları yerine getirmişler.
Yazar -Üretimde domuz kullanılmasına ne diyorsunuz?
Görevli-O mesele bizi ilgilendirmiyor. Görevimizin dışında.
Hayır efendim, müslüman tebanın reyleri ile işbaşına gelen belediyelerin ve onların görevlilerinin domuz katılmış sucuk, salam, sosis, jambon üretimi yaparak, etiketinde dahi belirtmeye lüzüm görmeden, müslüman tabaaya haberi olamadan yedirmeye kalkma olayı, mutlaka görevinin içinde olmalıdır. Bütün dünyada böyledir. ınsanları alenen ve sürekli olarak aldatma ne zamandan beri görev dışı kabul ediliyor?
Müslüman olarak biz demeliyiz ki “ Arkadaş ! Yiyen yesin, besleyen beslesin, satan satsın, ama ben yemek istemiyorum. ırademin dışında, bilgimin dışında, beni aldatarak kimse bana dinimde haram kılınan gıda maddesini yedirme hakkına sahip değildir.”

Reylerimizle ve vergilerimizle iktidarlarını sürdüren, dolgun maaşlarla geçimlerini sağlıyan resmi görevlilerin, bu en tabbi hakkımızı korumaya ve bize sağlamaya mecburdurlar. Hak verilmez, alınır. Almasını bilmek esastır. Tüketiciler olarak bu hakkımızı almak istiyorsak, önce “bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?” kavlince bilgimizi ve şuurumuzu artırmak zorundayız. Alışveriş yaptığımız, market, bakkal ve büfe sahiplarini ikaz edeceğiz. Bir yandan bilmediğimiz, tanımadığımız gıda maddelerini satın almaya paydos diyeceğiz. Ambalajların üzerindeki etiketleri dikkatlice okuyacağız. Bu aldatmaların olduğu bir ortamda etiketleri okumak da yeterli olmayacaktır. En iyisi imalatçılar, irili ufaklı marketçiler, bakkallar, büfeciler, lokantacılar ve resmi görevliler ikaz oluncaya kadar bu tür ürünleri boykot etmek en tesirli silahımız olacaktır.
Yazımızı, bir Hadis-i şerif’le noktalayalım:
Ebu Hureyre (r.a.) rivayet ettiğine göre; Resul-û Ekrem (s.a.v.) şöyle buyurmuştur:
“Allah yolunda sefer yapmış, üstü başı tozlanmış bir adam ellerini göklere uzatarak “Ya Rabb, ya Rabb!” diye yalvarıyor. Halbuki onun yediği haram, içtiği haram, giydiği haram, gıdası haramdır. Böylesinin duası nasıl makbul olur?( Müslim)
Bizler de çevremizde faaliyet gösteren marketleri, lokantaları, pastaneleri uyarmalıyız.

GIDA RAPORU NOTU:
Bugün, 13 Şubat 2007 tarihi itibari ile Trakya Et A.Ş. adına Gürsu Akkaş tarafından sitemiz editörüne bir mail gönderilmiştir. Mailde: sayın G. Akkaş “ imalatı eski sahiplerinden devraldığımdan beri üretimde sadece dana eti, tavuk eti ve hindi eti kullanılmaktadır. Bu etleri Türkiye'nin önde gelen et tedarikçilerinden temin etmekteyiz. Dana etini Adapazarı firması Kayarlar Et'den, Bilecik firması Erşan Et'den, Elazığ firması Elet'den İslami usullere göre kesilmiş karkas et olarak alıyoruz. Tavuk ve hindi etini Banvit, Alp Hindi, Köy-Tür, Bolca Hindi'den alıyoruz.Ürünlerimizde ve fabrikamızda kesinlikle domuz eti kullanılmamaktadır. Arzu ettiğinizde ne zaman isterseniz fabrikama gelmenizi ve istediğiniz yere bakmakta serbest olduğunuzu belirtmek isterim.” diyerek bu açıklamasının sitemiz okuyucularına iletilmesini istemiştir. Tarafsız yayın ilkelerimiz gereğince bu açıklamayı bilginize sunuyor ve firma adına Gürsu Akkaş’a teşekkür ediyoruz. Umarız geçmişteki hatalara bundan böyle de düşülmeden üretimlerine devam ederler.

gidaraporu.com
 
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Çok Okunan Haberler
Küçükçekmece'de Saadet Partisi Geleneksel İftar Programı Yoğun Katılımla Gerçekleşti
Küçükçekmece'de Saadet Partisi Geleneksel İftar Programı Yoğun...
Hulusi Akar,
Hulusi Akar,"Türkiye'nin Her Zamankinden Fazla Birliğe İhtiyacı Var"...
İsrailli Sanatçı Linet’in Türkiye’deki Programı Tepkilerin Odağında
İsrailli Sanatçı Linet’in Türkiye’deki Programı Tepkilerin Odağında
Recep Tayyip Erdoğan:
Recep Tayyip Erdoğan: "Türkiye'yi Ateş Çukurundan Uzak Tutmak Birinci...
Ülkücü Şehit Cevdet Karakaş İçin Küçükçekmece'de İftar Programı
Ülkücü Şehit Cevdet Karakaş İçin Küçükçekmece'de İftar Programı
BBP İlçe Başkanı Mehmet Cem Özel:
BBP İlçe Başkanı Mehmet Cem Özel: "Kızılay Türkiye'nin Göz Bebeğidir"
AKON'un Geleneksel İftar Programı Yoğun Katılımla Gerçekleşti
AKON'un Geleneksel İftar Programı Yoğun Katılımla Gerçekleşti
Ramazan Sevinci Ekrem Özen Camii’nde Çocuklarla Büyüyor
Ramazan Sevinci Ekrem Özen Camii’nde Çocuklarla Büyüyor
Küçükçekmece'de Ramazan Buluşması: Trakya ve Balkan Dernekleri Aynı Sofrada
Küçükçekmece'de Ramazan Buluşması: Trakya ve Balkan Dernekleri Aynı...
Yeniden Refah Partisi Küçükçekmece İlçe Başkanı Fuat Asan’dan Ramazan Bayramı Mesajı
Yeniden Refah Partisi Küçükçekmece İlçe Başkanı Fuat Asan’dan...
Bayrampaşa’da Zimem Defterleri Kapatıldı: Yüzlerce Aileye Bayram Müjdesi
Bayrampaşa’da Zimem Defterleri Kapatıldı: Yüzlerce Aileye Bayram...
Esenler’de “Siirt Gecesi”ne Yoğun İlgi: Yöresel Lezzetler ve Kültür Sahura Kadar Yaşatıldı
Esenler’de “Siirt Gecesi”ne Yoğun İlgi: Yöresel Lezzetler ve...
İlginizi Çekebilir
2026 Sağlık Trendleri Belli Oldu: Yapay Zeka, Uluslararası Hasta Sürecini Kolaylaştıracak
2026 Sağlık Trendleri Belli Oldu: Yapay Zeka, Uluslararası Hasta Sürecini...
Engelli Bireylerde Destek Yoksa Diş Sağlığı Tehlikede!
Engelli Bireylerde Destek Yoksa Diş Sağlığı Tehlikede!
Kanser tedavisinde fiziksel iyilik halini destekleyen 10 öneri
Kanser tedavisinde fiziksel iyilik halini destekleyen 10 öneri
Küçükçekmece’de Anne Adaylarına Ücretsiz “Gebe Okulu” Hizmeti
Küçükçekmece’de Anne Adaylarına Ücretsiz “Gebe Okulu” Hizmeti...
Ağız ve Diş Sağlığı İhmal Edilmemeli: Birçok Hastalığın Kapısını Aralayabiliyor
Ağız ve Diş Sağlığı İhmal Edilmemeli: Birçok Hastalığın Kapısını...
Ramazan’da açlık durumu insan ruhunu besleyen mânevî bir gıda!
Ramazan’da açlık durumu insan ruhunu besleyen mânevî bir gıda!
Ramazan, bir psikolojik SWOT analizi yapma dönemi!
Ramazan, bir psikolojik SWOT analizi yapma dönemi!
 Bilgisayar oyunu tek başına bağımlı yapmaz! Duygusal çöküş döngüsüne dikkat!
Bilgisayar oyunu tek başına bağımlı yapmaz! Duygusal çöküş döngüsüne...
Psikiyatrik hastalıklarda oruç kararı hekimle verilmeli!
Psikiyatrik hastalıklarda oruç kararı hekimle verilmeli!
Gürcistan'daki kızamık salgını büyüyor
Gürcistan'daki kızamık salgını büyüyor

Ana Sayfa
DÜNYA
GÜNDEM
SİYASET
EĞİTİM
SAĞLIK
OTOMOBİL
MEDYA
EKONOMİ
İSLAM
SPOR
MAGAZİN
TEKNOLOJİ
KÜLTÜR-SANAT
ACI GERCEKLER
ANADOLU
BİYOGRAFİ
EMLAK
AİLE ve YAŞAM
BELEDİYELER
RÖPORTAJ
YEMEK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Rss
  • Sitemap
  • İletişim
  • İhbar Hattı
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası

hicrethaber com Sitemizde bulunan yazı , Video, Fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim

">