İstanbul Elektrik Teknisyenleri Odası Başkan Adayı Mustafa Soydan’dan Anlamlı Katılım: “Meslektaşımızın Sevincini Paylaştık”
İstanbul Elektrik Teknisyenleri Odası Başkan Adayı Mustafa Soydan, meslek dayanışmasının ve aile bağlarının güzel bir örneğini daha sergiledi. Soydan, meslektaşı Sinan Güzel’in evladının düğün merasimine katılarak bu özel günde aileye destek verdi.
Düğün töreninde duygularını paylaşan Mustafa Soydan, "Kıymetli meslektaşımız Sinan Güzel beyefendinin evladının bu mutlu gününde yanlarında olmak bizler için büyük bir onurdur. Genç çiftimize bir ömür boyu mutluluklar diliyorum. Meslektaşlarımızın sevinci bizim sevincimizdir" ifadelerini kullandı.
Mustafa Soydan’dan Gençlere Düğün Mesajı: “Evliliğin Sigortasını Yaptınız, Şimdi de Kaskosunu Yaptırın”
İstanbul Elektrik Teknisyenleri Odası Başkan Adayı Mustafa Soydan, meslektaşı Sinan Güzel’in evladının düğün merasimine katılarak hem aileye destek verdi hem de yaptığı anlamlı konuşmayla dikkat çekti. Soydan’ın, genç çiftlere yönelik verdiği toplumsal mesajlar salondaki davetliler tarafından ilgiyle dinlendi.
Konuşmasında son dönemde Türkiye'de evlilik yaşının yükselmesine dikkat çeken Mustafa Soydan, “Gençlerimiz evlenmeyi erteliyor. Bu durum toplum yapımızı, geleceğimizi ciddi anlamda tehdit ediyor. Lütfen çocuklarımızın evlilik yolunda yanlarında olalım. Aile birliğini destekleyelim, gençleri çekirdek aile çatısı altında bir araya getirelim” dedi.
Soydan, gençlerin batı kültürünü örnek alarak evlilikten uzaklaştığını belirterek, “Batı medeniyeti İslami bir medeniyetin dışındaki her anlayışı bize dayatıyor. Bu asil ve şerefli milleti bir araya getirmemek için sosyal medya, yazılı basın, özel medya ve televizyonlar üzerinden sistematik şekilde çalışıyorlar. Buna karşı uyanık olmalıyız” ifadelerini kullandı.
“Evlilikte Sigorta Tamam, Kasko Eksik”
Konuşmasında mizahi bir dille evlilik üzerine de tavsiyelerde bulunan Mustafa Soydan, “Evlilik akdiyle sigortanızı yaptınız ama henüz kaskoyu yaptırmadınız. Kasko nedir? Kasko, bir yuvanın temelidir; sevgi, saygı, anlayış, tevazu ve hoşgörüyle olur. İnşallah bu kardeşlerimiz de bu değerlere sımsıkı sarılarak evliliklerini sürdürecekler” dedi.
Aile büyüklerinin rehberliğinin önemine de değinen Soydan, yeni evlenen çiftlerin ebeveynleriyle güçlü bağlar kurarak sağlıklı nesiller inşa etmesi gerektiğini vurguladı.
Konuşmasının sonunda Sinan Güzel’e daveti için teşekkür eden Soydan, “Bu güzel yuvaya vesile olan herkese minnettarım. Genç çiftimize de sağlık, huzur ve ömür boyu mutluluk diliyorum” diyerek sözlerini noktaladı.
Katılımcılar tarafından ilgiyle takip edilen bu konuşma, salonda uzun süre alkışlandı.
HABER // AHMET CEKİN

































