• İletişim
  • İhbar Hattı
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • DÜNYA
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • OTOMOBİL
  • MEDYA
  • EKONOMİ
  • İSLAM
  • SPOR
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • ACI GERCEKLER ANADOLU BİYOGRAFİ EMLAK AİLE ve YAŞAM BELEDİYELER RÖPORTAJ YEMEK
  • Ara
İspanya’dan İsrail’e Diplomatik Tepki: Büyükelçi Geri Çekildi
İspanya’dan İsrail’e Diplomatik Tepki: Büyükelçi Geri Çekildi
Meloni’den ABD ve İsrail’e Sert Eleştiri: “Uluslararası Hukukun Dışında Hareket Ediyorlar”
Meloni’den ABD ve İsrail’e Sert Eleştiri: “Uluslararası Hukukun Dışında Hareket Ediyorlar”
Romanya ABD’nin Hava Üslerini Kullanma Talebini Onayladı
Romanya ABD’nin Hava Üslerini Kullanma Talebini Onayladı
İran’daki Okul Saldırısında Ön Rapor Ortaya Çıktı
İran’daki Okul Saldırısında Ön Rapor Ortaya Çıktı
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’dan Savaşın Bitmesi İçin 3 Şart
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’dan Savaşın Bitmesi İçin 3 Şart
Sultanmuratspor Camiası Ramazan Sofrasında Bir Araya Geldi
Sultanmuratspor Camiası Ramazan Sofrasında Bir Araya Geldi
Emin Kaan Kaya: Gazeteciler Toplumun Gözü ve Kulağıdır
Emin Kaan Kaya: Gazeteciler Toplumun Gözü ve Kulağıdır
Küçükçekmece'de Hafızlar İftarında Manevi Atmosfer: Yeşil Vadi Arsa Ofisi'nden Anlamlı Destek
Küçükçekmece'de Hafızlar İftarında Manevi Atmosfer: Yeşil Vadi Arsa Ofisi'nden Anlamlı Destek
Savaş Korkusu Dubai’de Evcil Hayvanları Sokakta Bıraktı
Savaş Korkusu Dubai’de Evcil Hayvanları Sokakta Bıraktı
Küçükçekmece Fatih Mahallesi'nde Tehlikeli Köprü Tepkisi:
Küçükçekmece Fatih Mahallesi'nde Tehlikeli Köprü Tepkisi: "Birinin Düşmesi mi Gerekiyor?"
Vatandaş Soruyor: Fevzi Çakmak Meydanı Ramazan'da Neden Değerlendirilmiyor?
Vatandaş Soruyor: Fevzi Çakmak Meydanı Ramazan'da Neden Değerlendirilmiyor?
Küçükçekmece'de Saadet Partisi Geleneksel İftar Programı Yoğun Katılımla Gerçekleşti
Küçükçekmece'de Saadet Partisi Geleneksel İftar Programı Yoğun Katılımla Gerçekleşti
  1. Haberler
  2. DÜNYA
  3. Lübnan ateşkes beklerken İsrail saldırdı! İsrail'i korkutan iddia:
DÜNYA
Yayınlanma: 31 Ekim 2024 - 10:36

Lübnan ateşkes beklerken İsrail saldırdı! İsrail'i korkutan iddia:

Lübnan Başbakanı Necib Mikati Lübnan'da ateşkes olabileceğini açıklarken, İsrail basını da İsrail-Hizbullah arasındaki ateşkes anlaşmasına ilişkin taslağı...

DÜNYA
31 Ekim 2024 - 10:36
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Lübnan ateşkes beklerken İsrail saldırdı! İsrail'i korkutan iddia:
10:00Arakçi’den Hizbullah lideri Kasım’a tebrik mesajı

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Hizbullah lideri Naim Kasım’ın göreve seçilmesinden bu yana yaptığı ilk konuşma nedeniyle tebrik etti. Arakçi mesajında, “Lübnan ve Müslüman dünyasındaki parlak bilimsel ve mücadele sicilinizle, büyük şehit ve kahraman Seyyid Hasan Nasrallah'ın halefi olarak, konsey tarafından Lübnan İslam direniş hareketi Hizbullah'ın yeni Genel Sekreteri olarak seçilmenizden dolayı sizi içtenlikle kutluyorum, Allah ona rahmet etsin.

Şüphesiz bu değerli seçim, Hizbullah'ın terörist İsrail rejimine karşı mücadelesi sırasında sizin hareketin genel sekreteri olarak görev yaptığınız süre boyunca daha güçlü ve daha verimli bir şekilde gelişmeye devam edecek. Lübnanlı gençlerin cesareti sayesinde, yakında direniş cephesinin kötülük ve terör eksenine karşı verdiği savaşta nihai zaferine tanık olacağımıza ve dostlar ile düşmanların direnişin hayatta olduğunu ve hayatta kalacağını kabul edeceğine, direniş liderlerinin saf kanının mevcut ve gelecek nesillerin gençlerine ilham vermeye ve rehberlik etmeye devam edeceğine dair kesin bir inancım var” dedi.

09:00Arap Birliği, İsrail'in UNRWA'nın faaliyetlerine son verme kararını görüşmek üzere olağanüstü toplanacak

Arap Birliği, İsrail Meclisinin, BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansının işgal altında bulunan Filistin topraklarındaki faaliyetlerine son verme kararına yanıt vermek amacıyla bugün Kahire'de toplanacak.

08:24Fas'ta Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un Filistin direnişine ilişkin açıklaması protesto edildi

Fas'ta Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Fas Parlamentosundaki konuşması sırasında Filistin direnişine yönelik eleştirileri protesto edilerek kınandı.

08:15CNN: İran İsrail'i ABD seçimleri öncesinde vuracak

ABD'li yayın kuruluşu CNN'in ismi açıklanmayan üst düzey bir kaynağa dayandırdığı habere göre, İran, 5 Kasım'daki ABD başkanlık seçimlerinden önce, İsrail'in topraklarına düzenlediği saldırıya misilleme yapacak. İran'daki müzakereler hakkında bilgi sahibi olan kaynak, "İslam Cumhuriyeti'nin Siyonist rejimin saldırganlığına cevabı 'kesin ve acı verici' olacak." dedi.

İsrail İran'ın kendilerine düzenleyebileceği misilleme için alarma geçmiş durumda. Üst düzey yöneticiler günlerdir Tahran'dan gelecek olası bir saldırıya sert cevap verileceğini vurguluyor.

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre ise İran'ın, İsrail'e karşılık vermemesi gerektiğini, karşılık vermesi durumunda İsrail'i savunacaklarını söyledi.

08:00Lübnan ateşkes beklerken İsrail saldırdı

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, önümüzdeki günler ya da saatlerde İsrail ile Hizbullah arasında ateşkes sağlanabileceğini açıklarken, İsrail Lübnan'ın doğusundaki Baalbek kenti civarında düzenlediği hava saldırılarında 8'i kadın 19 kişiyi öldürdü.İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Baalbek ve Nebatiye'de Hizbullah'a ait komuta ve kontrol merkezleri ile altyapı tesislerinin vurulduğu belirtildi.

Al Jazeera İsrail'in saldırı öncesi bölgedeki yaklaşık 85 bin kişiye (neredeyse kentin tamamına) evlerini terk etme emri verdiğini belirterek "UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Baalbek, Roma döneminden kalma Venüs, Jüpiter ve Baküs tapınağına ev sahipliği yapıyor." hatırlatmasında bulundu.

07:50İran ve Mısır'dan Gazze ve Lübnan'daki saldırıların acilen durdurulması çağrısı

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi ile Mısırlı mevkidaşı Bedr Abdulati, İsrail'in saldırganlığından kaynaklanan bölgedeki durumu "tehlikeli" olarak nitelendirerek, Gazze ve Lübnan'daki saldırıların acilen durdurulması çağrısında bulundu.

07:36İsrail-Hizbullah ateşkes anlaşması taslağı

İsrail-Hizbullah arasında ateşkes sağlanması için çabalar sürerken, İsrail basını tarafından İsrail-Hizbullah arasındaki ateşkes anlaşmasına ilişkin taslak paylaşıldı. ABD'nin İsrail ve Hizbullah arasındaki ateşkes önerisi 60 günlük bir uygulama süresiyle başlıyor ve bu süre zarfında Lübnan ordusu sınır boyunca konuşlanması öngörülüyor.

Taslakta, “İsrail ordusu çatışmaların sona ermesinin ardından 7 gün içinde Lübnan'ı terk edecek” ve “Lübnan ordusu sınır boyunca konuşlanacak ve Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait silahlara el koyacak" ifadeleri yer alıyor. BM barış gücünün de bu pozisyon değişikliğini kolaylaştıracağı belirtildi. Nihai olarak İsrail sınırı boyunca 10 bin Lübnan askerinin konuşlanması bekleniyor.

Taslakta, 60 günün sonunda İsrail ve Lübnan, BM Güvenlik Konseyi'nin 1701 sayılı kararının tam olarak uygulanması ve sınır anlaşmazlıklarının çözüme kavuşturulması için ABD aracılığıyla dolaylı müzakereler yürüteceği belirtiliyor.

Taslakta, ABD başkanlığında İtalya, Fransa, Almanya, İspanya, İngiltere, UNIFIL ve bölge ülkelerinin yer alacağı yeni bir Uluslararası İzleme ve Uygulama Mekanizması (IMEM) oluşturulacağı yer alıyor.

"İsrail'in sınır ihlallerine karşı harekete geçmesinin garanti altına alınacağı ve Lübnan topraklarından gelen tehditlere karşılık verebileceği" belirtilen taslakta, eğer Lübnan ya da IMEM silah sevkiyatı ya da üretimine müdahale etmezse İsrail'in ABD'ye danıştıktan sonra söz konusu hedefleri vurmasına izin verileceği yer alıyor.

Taslakta, İsrail'in Lübnan üzerinde istihbarat uçuşları yapmaya devam edebileceği ancak bu uçuşların çıplak gözle görülemeyeceği ya da ses duvarını aşmayacağı belirtildi.

07:00Lübnan'da ateşkes umudu

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, Lübnan'da yayın yapan El-Cedid televizyon kanalına yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden'ın Kıdemli Danışmanı Amos Hochstein ile yaptığı telefon görüşmesinden sonra ateşkes için umutlu olduğunu kaydetti."Telefon görüşmesinden önce 5 Kasım tarihi öncesinde bir ateşkesin olabileceğini beklemiyordum." diyen Mikati, Hochstein'in kendisine söylediklerinden sonra önümüzdeki günler ya da saatlerde ateşkesin olabileceğinden umutlu olduğunu dile getirdi.

06:30ABD'den İsrail hükümetine UNRWA yasağını durdurma çağrısı

ABD yönetimi, İsrail meclisinin onayladığı ve Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansının (UNWRA) faaliyetlerini sona erdirecek yasanın uygulanmasının durdurulması için İsrail hükümetine çağrıda bulundu.

 

 

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Çok Okunan Haberler
Saadet Partisi Geleneksel İstanbul İl İftarı'nda Siyasetin Zirvesi Aynı Sofrada Buluştu
Saadet Partisi Geleneksel İstanbul İl İftarı'nda Siyasetin Zirvesi...
MEB’DEN 81 İLE RAMAZAN YAZISI: OKULLARDA ‘MAARİFİN KALBİNDE RAMAZAN’ ETKİNLİKLERİ BAŞLIYOR
MEB’DEN 81 İLE RAMAZAN YAZISI: OKULLARDA ‘MAARİFİN KALBİNDE RAMAZAN’...
Küçükçekmece Sinop Spor’dan Başhekime Hayırlı Olsun Ziyareti
Küçükçekmece Sinop Spor’dan Başhekime Hayırlı Olsun Ziyareti
ABD–İran Gerilimi Tırmanıyor: “Sınırlı Saldırı” Mesajı, Avrupa’dan Tahliye Çağrısı
ABD–İran Gerilimi Tırmanıyor: “Sınırlı Saldırı” Mesajı,...
Yeniden Refah Partisi'nde Yeni Ayrılık: Huzur Partisi Kuruldu
Yeniden Refah Partisi'nde Yeni Ayrılık: Huzur Partisi Kuruldu
Mehmet Cem Özel'e Gece Yarısı Operasyonu Gibi Mesajlar: Kim Bu Tehditçi?
Mehmet Cem Özel'e Gece Yarısı Operasyonu Gibi Mesajlar: Kim Bu Tehditçi?
Küçükçekmece'de Kaya Sebati Tuncay İlkokulu'nda
Küçükçekmece'de Kaya Sebati Tuncay İlkokulu'nda"Maarifin Kalbinde...
Yeşil Vadi Arsa Ofisi Ailesi İftarda Buluştu: “27 Yıldır İlkelerimizden Ödün Vermedik”
Yeşil Vadi Arsa Ofisi Ailesi İftarda Buluştu: “27 Yıldır İlkelerimizden...
Küçükçekmece'de Saadet Partisi Geleneksel İftar Programı Yoğun Katılımla Gerçekleşti
Küçükçekmece'de Saadet Partisi Geleneksel İftar Programı Yoğun...
Erzincan Çayırlı Çaykent Köylüleri İstanbul'da İftarda Buluştu: Hasret Giderdiler, Dualar Göğe Yükseldi
Erzincan Çayırlı Çaykent Köylüleri İstanbul'da İftarda Buluştu:...
Küçükçekmeceli Sporculardan Başkan Kemal Çebi’ye Çağrı:“Bu Saha Artık Bizlere Küçük Geliyor”
Küçükçekmeceli Sporculardan Başkan Kemal Çebi’ye Çağrı:“Bu...
Demokrat Parti İstanbul İl Başkanlığı'ndan Görkemli İftar Programı Gerçekleşti
Demokrat Parti İstanbul İl Başkanlığı'ndan Görkemli İftar Programı...
İlginizi Çekebilir
İran Misillemesinde ABD Üsleri Hedefte: 17 Askeri Tesis Hasar Gördü
İran Misillemesinde ABD Üsleri Hedefte: 17 Askeri Tesis Hasar Gördü
İspanya’dan İsrail’e Diplomatik Tepki: Büyükelçi Geri Çekildi
İspanya’dan İsrail’e Diplomatik Tepki: Büyükelçi Geri Çekildi
Meloni’den ABD ve İsrail’e Sert Eleştiri: “Uluslararası Hukukun Dışında Hareket Ediyorlar”
Meloni’den ABD ve İsrail’e Sert Eleştiri: “Uluslararası Hukukun...
Romanya ABD’nin Hava Üslerini Kullanma Talebini Onayladı
Romanya ABD’nin Hava Üslerini Kullanma Talebini Onayladı
İran’daki Okul Saldırısında Ön Rapor Ortaya Çıktı
İran’daki Okul Saldırısında Ön Rapor Ortaya Çıktı
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’dan Savaşın Bitmesi İçin 3 Şart
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’dan Savaşın Bitmesi İçin...
Terör örgütü YPG PYD’nin elebaşlarından Salih Müslim Erbil’de öldü
Terör örgütü YPG PYD’nin elebaşlarından Salih Müslim Erbil’de...
İran'da Liderlik Babadan Oğula Geçti: Meşruiyet Tartışmaları Başladı.... Oğul Hamaney kimdir
İran'da Liderlik Babadan Oğula Geçti: Meşruiyet Tartışmaları Başladı.......
İran’da Kudüs Gücü Komutanı İsmail Kaani İdam Edildi mi? Casusluk İddiası Gündemde
İran’da Kudüs Gücü Komutanı İsmail Kaani İdam Edildi mi? Casusluk...
İran ve Almanya ilişkilerinde gerilim
İran ve Almanya ilişkilerinde gerilim

Ana Sayfa
DÜNYA
GÜNDEM
SİYASET
EĞİTİM
SAĞLIK
OTOMOBİL
MEDYA
EKONOMİ
İSLAM
SPOR
MAGAZİN
TEKNOLOJİ
KÜLTÜR-SANAT
ACI GERCEKLER
ANADOLU
BİYOGRAFİ
EMLAK
AİLE ve YAŞAM
BELEDİYELER
RÖPORTAJ
YEMEK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Rss
  • İletişim
  • İhbar Hattı
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası

hicrethaber com Sitemizde bulunan yazı , Video, Fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim

">