CHP Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi’nin “gençlik merkezi” üzerinden yaptığı açıklamalar kamuoyunda tartışma oluşturdu. Ancak söz konusu projenin temel atma törenine dair resmi kayıt ve görsellerin bulunup bulunmadığı da merak konusu oldu.
AK Parti cephesi ise daha önce başlatılan ve büyük oranda tamamlanan projelerin mevcut yönetim tarafından sahiplenildiğini savunarak, “Eğer gerçekten yeni bir temel atma varsa bunun resmi kaydı ve tören görüntüsü olmalı. Aksi halde yapılan hizmeti yeniden sunmak algı olur” değerlendirmesinde bulundu.
AK Parti Küçükçekmece Meclis üyeleri ve parti temsilcileri, ilçedeki bazı projelerin aslında önceki dönemlerde başlatıldığını ve önemli bir kısmının tamamlanarak yeni yönetime devredildiğini belirtiyor. Bu kapsamda özellikle gençlik merkezi ve bazı sosyal tesislerin “sıfırdan yapılmış gibi sunulduğu” yönünde eleştiriler dile getiriliyor.
Tartışmanın merkezinde ise “temel atma töreni” ve resmi kayıtlar yer alıyor. AK Parti tarafı, eğer yeni bir proje başlangıcı iddiası varsa bunun belgelerle, fotoğraflarla ve resmi tören kayıtlarıyla ortaya konulması gerektiğini savunuyor. Aksi halde yapılan açıklamaların kamuoyunda yanlış algı oluşturduğunu ifade ediyor.
Küçükçekmece Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi İnşaat Mühendisi Umut Devlioğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada ilçede yürütülen çalışmalarla ilgili “algı operasyonu” yapıldığını belirterek geçmiş dönem yatırımlarının görmezden gelindiğini savundu.
Küçükçekmece belediyesi AK Parti Meclis Üyesi İnşaat Mühendisi Umut Devlioğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı video ile ilçedeki kamu yatırımları üzerinden yürütülen tartışmalara yeni bir boyut kazandırdı. Devlioğlu, özellikle gençlik merkezleri ve kütüphaneler üzerinden oluşturulduğunu iddia ettiği algıya tepki göstererek, geçmiş dönem AK Parti belediyeciliğinin yaptığı hizmetlerin yok sayıldığını ifade etti.
“Algı Operasyonu Yürütülüyor”
Umut Devlioğlu, yaptığı açıklamada son dönemde sosyal medyada Küçükçekmece’de sanki önceki dönemlerde hiçbir yatırım yapılmamış gibi bir izlenim oluşturulmaya çalışıldığını belirtti. Devlioğlu, bu durumun gerçeği yansıtmadığını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:“Kıymetli Küçükçekmeceliler, sevgili genç arkadaşlarım; son zamanlarda sosyal medyada Küçükçekmece’mizde sanki AK Parti döneminde kütüphane veya gençlik merkezi adına hiçbir şey yapılmamış ve bunların hepsi mevcut yönetim tarafından yapılmış gibi bir algı operasyonu yürütülüyor.”
“Projeler Büyük Oranda Tamamlanmıştı”
Devlioğlu, açıklamasında özellikle bazı önemli projelere dikkat çekti. Hâlihazırda İBB Filenin Sultanları Öğrenci Yurdu olarak kullanılan binanın, AK Parti döneminde büyük ölçüde tamamlandığını ifade etti.“Şu anda arkamda görmüş olduğunuz bina, dönemin AK Parti İBB yönetimi tarafından Küçükçekmece’mize kazandırılmış ve yüzde 70 oranında inşaatı tamamlanmışken mevcut yönetime devredilmiş bir komplekstir.” dedi.
“Gençlik Merkezi AK Parti Döneminde Yapıldı”
Küçükçekmece Gençlik Merkezi’nin de önceki AK Parti belediye yönetimi tarafından inşa edildiğini dile getiren Devlioğlu, ilçede gençlere yönelik yatırımların geçmişte de önemli bir yer tuttuğunu vurguladı.
“Millet Kimin Ne Yaptığını Biliyor”
Açıklamasının devamında seçmen hafızasına vurgu yapan Devlioğlu, yapılan hizmetlerin unutturulamayacağını belirterek şu ifadeleri kullandı:“Milletimiz kimin taş üstüne taş koyduğunu iyi bilir. Tarihi unutturmak veya silmeye çalışarak bunları Küçükçekmece’li hemşerilerimizin hafızasından almak mümkün değildir.”
































