Ukraynalı yetkililer, sabah saatlerinde yaptıkları açıklamada saldırılar sonucu en az 23 kişinin yaralandığını, başkent genelinde demiryolu altyapısının hasar gördüğünü ve birçok bina ile aracın alev aldığını bildirdi. Kiev'deki görgü tanıkları, patlamaların şehrin dört bir yanından duyulduğunu aktarırken, AFP’ye konuşan Timur isimli bir kent sakini, "Daha önce böyle bir saldırı olmamıştı. Hiç bu kadar çok patlama olmamıştı" dedi.
Ukrayna Hava Kuvvetleri, saldırıda kullanılan 11 füzenin 2’sinin imha edildiğini, 476 İHA’nın ise etkisiz hale getirildiğini veya yönünün değiştirildiğini belirtti.
Metro İstasyonlarına Sığınma
AFP’nin aktardığına göre, saldırılar sırasında Kiev’deki çok sayıda sivil, metro istasyonlarına sığınarak geceyi yer altı sığınaklarında geçirdi. Kent genelinde alarm sesleri sabaha kadar sürdü.
Kliçko: "23 Yaralı, 14'ü Hastanede"
Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko, Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, saldırılarda 23 kişinin yaralandığını, 14 kişinin hastaneye kaldırıldığını ve 5 ambulansın zarar gördüğünü duyurdu.
Sybiha: “Putin bunu bilerek yaptı”
Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Andrii Sybiha, X (eski adıyla Twitter) hesabından yaptığı paylaşımda, saldırıların Trump-Putin görüşmesinin hemen ardından geldiğine dikkat çekerek, “Putin bunu bilerek yapıyor. Beklemeye son. Güç yoluyla barış zamanı” ifadelerini kullandı. Sybiha, ayrıca Rusya’ya yönelik yaptırımların artırılması ve Ukrayna’ya silah desteğinin sürdürülmesi çağrısında bulundu.
Zelenski: “Rusya savaş ve terörü sona erdirmeyecek”
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ise yaptığı açıklamada, saldırılarda toplam 550 İHA ve füzenin kullanıldığını vurgulayarak, “Bu, en yoğun hava saldırılarından biriydi. Rusya, savaşı ve terörü sona erdirmeyeceğini bir kez daha gösteriyor” dedi.
Saldırıların sadece Kiev ile sınırlı kalmadığını, ülkenin çeşitli bölgelerinde de hedeflerin vurulduğunu belirten Zelenski, arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü ve saldırıların "alaycı" bir mesaj taşıdığını ifade etti.
Dünya Sınıfta mı Kalıyor?
Son gelişmeler, uluslararası toplumun Rusya’nın saldırılarına verdiği tepkilerin yetersiz kaldığı yönündeki eleştirileri de beraberinde getirdi. Uzmanlara göre, bu tür saldırılar karşısında daha güçlü ve kararlı adımların atılması, barışın sağlanması adına kaçınılmaz hale geliyor.