• İletişim
  • İhbar Hattı
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • DÜNYA
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • OTOMOBİL
  • MEDYA
  • EKONOMİ
  • İSLAM
  • SPOR
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • ACI GERCEKLER ANADOLU BİYOGRAFİ EMLAK AİLE ve YAŞAM BELEDİYELER RÖPORTAJ YEMEK
  • Ara
ABD’den Çin’e Tayvan Tepkisi: Uçuş İzinleri Krizi ve Tartışmalı Ada Ziyareti Gerilimi Tırmandırdı
ABD’den Çin’e Tayvan Tepkisi: Uçuş İzinleri Krizi ve Tartışmalı Ada Ziyareti Gerilimi Tırmandırdı
81 İl 314 STK'DAN MEB BAKANI YUSUF TEKİN'e Tam Destek
81 İl 314 STK'DAN MEB BAKANI YUSUF TEKİN'e Tam Destek "Değerler Eğitimi Hedef Alınamaz"
Okullarda Yeni Dönem: 7 Basamaklı Güvenlik Modeli Hayata Geçiyor
Okullarda Yeni Dönem: 7 Basamaklı Güvenlik Modeli Hayata Geçiyor
Devlet Erkanı 23 Nisan’da Anıtkabir’de
Devlet Erkanı 23 Nisan’da Anıtkabir’de
BM’den Sarsıcı “Matematiksel Gerçek”: 12 Günde Harcanan Savaş Bütçesi 87 Milyon Hayatı Kurtarabilirdi
BM’den Sarsıcı “Matematiksel Gerçek”: 12 Günde Harcanan Savaş Bütçesi 87 Milyon Hayatı Kurtarabilirdi
ABD’den İran’a 3-5 Günlük Süre: “Karar Verin Yoksa Savaş Yeniden Başlar”
ABD’den İran’a 3-5 Günlük Süre: “Karar Verin Yoksa Savaş Yeniden Başlar”
Küçükçekmece Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu’ndan 1453 Spor Kulübü’nü Ziyaret etti
Küçükçekmece Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu’ndan 1453 Spor Kulübü’nü Ziyaret etti
Türkiye Güneş Enerjisinde Dünya 7’ncisi Oldu: Temiz Enerjide Büyük Sıçrama
Türkiye Güneş Enerjisinde Dünya 7’ncisi Oldu: Temiz Enerjide Büyük Sıçrama
Kerkük’te Yeni Dönem: ITC Başkanı Muhammed Seman Ağa Valilik Görevine Başladı
Kerkük’te Yeni Dönem: ITC Başkanı Muhammed Seman Ağa Valilik Görevine Başladı
Atakent Girne Koleji'nde Çanakkale Ruhu Yaşatıldı: Duygulandıran Sergi ve Anma Programı
Atakent Girne Koleji'nde Çanakkale Ruhu Yaşatıldı: Duygulandıran Sergi ve Anma Programı
İRAN’DAN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA: “RADARLARI VURDUK, YAĞMURLAR ARTTI!”
İRAN’DAN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA: “RADARLARI VURDUK, YAĞMURLAR ARTTI!”
Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi'nin Acı Günü: Kardeşi Ömer Çebi Son Yolculuğuna Uğurlandı
Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi'nin Acı Günü: Kardeşi Ömer Çebi Son Yolculuğuna Uğurlandı
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda Yeniden Uçuşlar İçin Geri Sayım Başladı
GÜNDEM
Yayınlanma: 09 Mayıs 2020 - 19:30

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda Yeniden Uçuşlar İçin Geri Sayım Başladı

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (İSG), Türkiye genelinde Covid-19 salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında 28 Mart tarihinde geçici olarak hizmete ara vermesinin ardından otoritenin de onay vermesi halinde kapılarını 28 Mayıs’ta yeniden açmaya hazırlanıyor.

GÜNDEM
09 Mayıs 2020 - 19:30
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda Yeniden Uçuşlar İçin Geri Sayım Başladı
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (İSG), Türkiye genelinde Covid-19 salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında 28 Mart tarihinde geçici olarak hizmete ara vermesinin ardından otoritenin de onay vermesi halinde kapılarını 28 Mayıs’ta yeniden açmaya hazırlanıyor. İSG’nin CEO’su Ersel Göral, “İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı olarak tüm yolculu uçuş operasyonlarımıza ara verdiğimiz süreçte İSG olarak yoğun bir hazırlık dönemi geçirdik. Bir yandan tesislerimizin bakımlarını gerçekleştirirken diğer taraftan da tekrar faaliyete başlamak için hazırlıklarımızı hızla yaptık. Sosyal mesafe ve hijyen odaklı olarak yeni bir sisteme geçtik. Havacılıkta bundan sonra yeni bir dönemin başlayacağını söyleyebiliriz” derken, yeni dönemde terminale maskesiz hiçbir yolcunun alınmayacağını ayrıca yolcu yakınlarının da artık terminal içine giremeyeceğini söyledi.

 

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (İSG), Türkiye genelinde Covid-19 salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında 28 Mart tarihinde geçici olarak hizmete ara vermesinin ardından sivil havacılık otoritesinin de onay vermesi halinde kapılarını 28 Mayıs’ta iç hat uçuşlarıyla birlikte yolcularına yeniden açmaya hazırlanıyor.

 

Sabiha Gökçen Havalimanı terminal işletmecisi İSG’nin CEO’su Ersel Göral pandeminin etkilerini sadece Türkiye’de değil dünyada da en ağır yaşayan sektörlerden birinin de sivil havacılık olduğunu belirterek, “İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki tüm yolculu uçuş operasyonlarımıza 28 Mart 2020 tarihinde ara verdik. Bu süreçte İSG olarak bir yandan tesislerimizin bakımlarını gerçekleştirirken diğer taraftan da tekrar faaliyete başlayacağımız tarihe kadar ki bu arada hazırlıklarımıza ara vermeden devam ettik. Havalimanımızda iç hat uçuşlarının otoritenin de onay vermesi halinde 28 Mayıs’ta başlamasını planlıyoruz. Hazırlıklarımızın merkezinde ise sosyal mesafenin sağlanması ve hijyen geliyor. İSG olarak yakında yürürlüğe girecek olan Havalimanı Pandemi Sertifikası için tüm hazırlıklarımızı tamamladık.” dedi.

Havacılıkta yeni bir dünya düzenine geçildiğini belirten Göral, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından getirilen yeni kurallara göre, terminal binası içine maskesiz hiçbir yolcu alınmayacak. Ayrıca yolcu yakınları terminale kesinlikle giriş yapamayacak. Uçağa ise sadece bebek bakım malzemeleri, laptop ve kadın el çantaları alınabilecek. Ayrıca 100 ml. sıvı kısıtlaması devam ederken alkol oranı yüksek olan kolonya, dezenfektan gibi sıvıların 100 ml. altında olması kaydıyla uçağa alınmasına izin verilecek.”

“Yolcu sayısı sürekli kontrol edilecek”

Terminal binası içinde alınacak tedbirler hakkında da bilgiler veren Göral, “Özellikle terminal girişlerinde ve arındırılmış salon geçişlerinde oluşabilecek yoğunlukları engellemek için gerek görsel ve işitsel uyarılar, gerekse teknolojik çözümler kullanmayı hedefliyoruz. Güvenlik taraması öncesi yolcu sıralarını daha iyi kontrol ederek insanlar arasında yeterli mesafenin korunmasını sağlayacağız; bunun için sensörlü kameralar vasıtasıyla alanlardaki yolcu sayılarını sürekli olarak kontrol edeceğiz. Bu sistem, kişi sayısının belirlenen sayının üstüne çıkmasından önce sahadaki güvenlik personelimize mesaj göndererek sosyal mesafenin korunması için gerekli önlemlerin almamıza olanak sağlayacak” dedi.

 

“Uçuş öncesi hızlı tanı kitlerinin konulması söz konusu olabilir”

Bu yeni dönemde yolcuların bekleme alanlarındaki oturma gruplarında, check-in işlemleri esnasında, uçağa binişlerinde ve yiyecek içecek alanlarında sosyal mesafe kurallarına göre hareket edeceklerinin altını çizen Ersel Göral, “Açılışa kadar geçecek süreçte tesis havalandırması, temizlik kontrolleri, ilaçlama ve dezenfeksiyon yapılacak. Yolcuların ve personelin kullanımındaki tüm temas noktalarında el dezenfektanları konumlandırılacak, ayrıca terminale gelen yolcu veya personelin giriş kapılarında termal kameralar ile ateş ölçümleri yapılacak. Ayrıca asansörler, yürüyen yollar, yürüyen merdivenler, yolcu oturma grupları gibi temasın çok olduğu alanlarda kişi sayısı kısıtlamalarına gidilerek tüm yüzey hijyenleri sürekli olarak sağlanacak. Bu yeni dönemde kurallara ne kadar dikkat edersek, pandemi sürecini de o kadar kısa zamanda atlatabileceğimize inanıyoruz” dedi.

Göral, tüm bu tedbirlerle birlikte dünyada bazı örneklerini gördükleri uçuş öncesi hızlı tanı kitlerinin kullanılmasının da Sağlık Bakanlığı veya kural koyucu diğer uluslararası kurumların liderliğinde söz konusu olabileceğini belirtti.

“Online işlemleri tercih edin”

Yolcuların bu süreçte online işlemleri daha fazla kullanmasını öneren Göral, şu bilgileri verdi:

“Online check-in yaptıktan sonra telefonunuza gelecek bir QR kod ile hiçbir evrak belge alışverişi yapmadan seyahatinize başlayabilir, böylece hem kendiniz hem de çevrenizdeki insanlar için daha güvenli bir ortam yaratmış olabilirsiniz. Covid-19 tehdidi altında yaşadığımız bu zamanlarda havalimanları olarak bizlerin karşılaşacağı en büyük zorluk, daha az yolcu ile daha fazla alan ihtiyacı doğacak olması. Ayrıca alınan tüm önlem ve ek hizmetlerin getirdiği maliyet yükleri de olacaktır. En kısa zamanda nihai bir çözüm bulunmasını umarak, bu çözümün hayatlarımıza gireceği güne kadar normalleşme adına üzerimize düşen tüm görevleri dikkatli bir şekilde yerine getireceğimize dair misafirlerimiz gönüllerini rahat tutsunlar.”

“Maskesiz çalışan olmayacak”

Son olarak terminal işletmesinde çalışan personelin en iyi şartlarda iş başı yapabilmeleri adına tüm önlemleri almak için hazırlıklara başladıklarını da söyleyen Ersel Göral, sözlerini şöyle sürdürdü: “Personelimizin 20 Mayıs günü işbaşı yapmasını ve normal çalışma düzenine kademeli olarak geçmeyi planlıyoruz. Çalışanlarımız, ofiste ve alanda çalışmaya geçmeden önce işyeri hekimi tarafından sağlık kontrolünden geçecekler, geçmeyen personel işbaşı yapamayacak. Tüm personel maske ve yüz siperliği takacak ve maskeler gün içinde 4 saatte bir değiştirilecek şekilde çalışanlara dağıtılacak. Personel servislerinde ve ofislerde sosyal mesafe ve hijyen kuralları hassasiyetle uygulacak ve düzenli olarak dezenfekte işlemleri gerçekleştirilecek. İş sağlığı ve güvenliği kapsamında süreç en yüksek seviyede takip edilecek.”

# İstanbul sabiha gökçen uluslararası havalimanı (İsg)
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Çok Okunan Haberler
Küçükçekmece Sinopspor, Polatlı 1926'yı 4-1 Mağlup Ederek Zirve Takibini Sürdürdü
Küçükçekmece Sinopspor, Polatlı 1926'yı 4-1 Mağlup Ederek Zirve...
Üsküdar'da Filistinli Esirler İçin Büyük Buluşma: İdam Yasasına Sert Tepki ve Küresel Çağrı
Üsküdar'da Filistinli Esirler İçin Büyük Buluşma: İdam Yasasına...
Kentsel Dönüşüm, Ülkemiz İçin Savunma Sanayisi Kadar Önemli
Kentsel Dönüşüm, Ülkemiz İçin Savunma Sanayisi Kadar Önemli
2026 Sağlık Trendleri Belli Oldu: Yapay Zeka, Uluslararası Hasta Sürecini Kolaylaştıracak
2026 Sağlık Trendleri Belli Oldu: Yapay Zeka, Uluslararası Hasta Sürecini...
Engelli Bireylerde Destek Yoksa Diş Sağlığı Tehlikede!
Engelli Bireylerde Destek Yoksa Diş Sağlığı Tehlikede!
KÜDEF’te Yeni Dönem: Projeler ve Etkinlikler Masaya Yatırıldı
KÜDEF’te Yeni Dönem: Projeler ve Etkinlikler Masaya Yatırıldı
Saadet Partisi Küçükçekmece Teşkilatından Yoğun Saha Mesaisi: Esnaf, Emekli ve Gençlerle Birebir Temas
Saadet Partisi Küçükçekmece Teşkilatından Yoğun Saha Mesaisi: Esnaf,...
Kanser tedavisinde fiziksel iyilik halini destekleyen 10 öneri
Kanser tedavisinde fiziksel iyilik halini destekleyen 10 öneri
Küçükçekmece'de Cenaze İşlemlerinde Tesettür Hassasiyeti Tartışması:
Küçükçekmece'de Cenaze İşlemlerinde Tesettür Hassasiyeti Tartışması:...
Diyarbakır'da Büyük Zafer: Emre Soydan Türkiye Kick Boks Şampiyonu Oldu
Diyarbakır'da Büyük Zafer: Emre Soydan Türkiye Kick Boks Şampiyonu...
Boko Haram’dan Nijerya’da Kanlı Saldırı: 10 Asker Hayatını Kaybetti
Boko Haram’dan Nijerya’da Kanlı Saldırı: 10 Asker Hayatını Kaybetti
Amatör Futbola Yeni Nefes: Örnek Platform Sahneye Çıkıyor
Amatör Futbola Yeni Nefes: Örnek Platform Sahneye Çıkıyor
İlginizi Çekebilir
Devlet Erkanı 23 Nisan’da Anıtkabir’de
Devlet Erkanı 23 Nisan’da Anıtkabir’de
Sefaköy’ün Kalbinde Tehlike: Önlem Alınmayan Yıkım Alanı Vatandaşı Tedirgin Ediyor
Sefaköy’ün Kalbinde Tehlike: Önlem Alınmayan Yıkım Alanı Vatandaşı...
Küçükçekmece Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu Kızılay'ı Ziyaret Etti:
Küçükçekmece Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu Kızılay'ı Ziyaret...
Beşiktaş’taki Çatışma Soruşturması Genişliyor: Gözaltı Sayısı 17’ye Yükseldi
Beşiktaş’taki Çatışma Soruşturması Genişliyor: Gözaltı Sayısı...
Beşiktaş’taki Polis Noktasına Terör Saldırısında Gözaltı Sayısı 15’e Yükseldi
Beşiktaş’taki Polis Noktasına Terör Saldırısında Gözaltı Sayısı...
KÜDEF’te Yeni Dönem: Projeler ve Etkinlikler Masaya Yatırıldı
KÜDEF’te Yeni Dönem: Projeler ve Etkinlikler Masaya Yatırıldı
Netanyahu Hükümetinden Kritik Karar: Batı Şeria’da 34 Yerleşim
Netanyahu Hükümetinden Kritik Karar: Batı Şeria’da 34 Yerleşim
Trump Duyurdu: İran ile Ateşkes Kararı! Kritik Süreçte Türkiye Detayı
Trump Duyurdu: İran ile Ateşkes Kararı! Kritik Süreçte Türkiye Detayı
Küçükçekmece Kızılay ilçe Başkan Doğan Şeyda ''Durmak Yok,Hizmette Sınır Yok''
Küçükçekmece Kızılay ilçe Başkan Doğan Şeyda ''Durmak Yok,Hizmette...
Kızılay Ramazan’da kendi hedeflerini geçmeye çalışıyor
Kızılay Ramazan’da kendi hedeflerini geçmeye çalışıyor

Ana Sayfa
DÜNYA
GÜNDEM
SİYASET
EĞİTİM
SAĞLIK
OTOMOBİL
MEDYA
EKONOMİ
İSLAM
SPOR
MAGAZİN
TEKNOLOJİ
KÜLTÜR-SANAT
ACI GERCEKLER
ANADOLU
BİYOGRAFİ
EMLAK
AİLE ve YAŞAM
BELEDİYELER
RÖPORTAJ
YEMEK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Rss
  • Sitemap
  • İletişim
  • İhbar Hattı
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası

hicrethaber com Sitemizde bulunan yazı , Video, Fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim

">