Anasayfa
  • Ara
  • DÜNYA
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • OTOMOBİL
  • MEDYA
  • EKONOMİ
  • EMLAK
  • İSLAM
  • SPOR
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • ACI GERCEKLER TÜRKİYE BİYOGRAFİ AİLE ve YAŞAM BELEDİYELER RÖPORTAJ YEMEK
  • Ara
Savaşta 4. Gün: İsrail ve İran Karşılıklı Vuruyor, Fordo Hâlâ Ayakta
Savaşta 4. Gün: İsrail ve İran Karşılıklı Vuruyor, Fordo Hâlâ Ayakta
Mustafa Soydan’dan Genç Çifte Dualı Mesaj:
Mustafa Soydan’dan Genç Çifte Dualı Mesaj: "Bir Ömür Birlikte Yürüsünler"
Kızılay Sınıfı’nda Babalar Günü Coşkusu: Minik Yüreklerden Büyük Sürpriz
Kızılay Sınıfı’nda Babalar Günü Coşkusu: Minik Yüreklerden Büyük Sürpriz
Yavuz Ağıralioğlu Kimdir?
Yavuz Ağıralioğlu Kimdir?
Bakırköy Belediyesi’nden Çocuk İşçiliğine Karşı Tarihi Adım!
Bakırköy Belediyesi’nden Çocuk İşçiliğine Karşı Tarihi Adım!
Kadir İnanır’ın Son Hali Ortaya Çıktı!
Kadir İnanır’ın Son Hali Ortaya Çıktı!
Türkiye, Estetik Turizminde Yeni Bir Sayfa Açıyor
Türkiye, Estetik Turizminde Yeni Bir Sayfa Açıyor
Usta Oyuncu Şener Şen’in “Zengin Mutfağı” Oyunu Sahnelerle Vedalaştı
Usta Oyuncu Şener Şen’in “Zengin Mutfağı” Oyunu Sahnelerle Vedalaştı
Bakırköy sürdürülebilir alışveriş festivali; “Yenidenfest” başlıyor
Bakırköy sürdürülebilir alışveriş festivali; “Yenidenfest” başlıyor
Dışişleri Bakanı Fidan, NATO Genel Sekreteri Rutte ile görüştü
Dışişleri Bakanı Fidan, NATO Genel Sekreteri Rutte ile görüştü
Hamas: Özgürlük Filosu'na ait Madleen gemisindeki aktivistelerin güvenliğinden İsrail sorumlu
Hamas: Özgürlük Filosu'na ait Madleen gemisindeki aktivistelerin güvenliğinden İsrail sorumlu
Zelenski, Rusya'dan henüz takas edilecek esirler listesini almadıklarını belirtti
Zelenski, Rusya'dan henüz takas edilecek esirler listesini almadıklarını belirtti
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. İsrail Ordusundan Madleen Gemisine Askerî Müdahale: Gönüllülerden Haber Alınamıyor!
GÜNDEM
Yayınlanma: 09 Haziran 2025 - 08:07

İsrail Ordusundan Madleen Gemisine Askerî Müdahale: Gönüllülerden Haber Alınamıyor!

Gazze Şeridi’ne insani yardım götürmek üzere Akdeniz’de seyir halinde olan Madleen gemisine, İsrail ordusu tarafından askeri operasyon düzenlendi. Gemide bulunan 12 insan hakları savunucusundan uzun süredir haber alınamazken, gemiyle tüm iletişimin kesildiği bildirildi.

GÜNDEM
09 Haziran 2025 - 08:07
TAKİP ETTAKİP ET
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İsrail Ordusundan Madleen Gemisine Askerî Müdahale: Gönüllülerden Haber Alınamıyor!

Freedom Flotilla Coalition duyurdu
Özgürlük Filosu Koalisyonu (Freedom Flotilla Coalition), Telegram hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Madleen gemisine yönelik müdahalenin detaylarını kamuoyuyla paylaştı. Açıklamada, “Madleen ile irtibat tamamen kesildi. İsrail ordusu, gemiye çıkarma yaptı. Gemide bulunan gönüllüler İsrail güçleri tarafından kaçırıldı,” ifadelerine yer verildi.

Gemi, abluka altındaki Gazze’ye yardım taşıyordu
İçerisinde farklı ülkelerden gelen insan hakları aktivistlerini barındıran Madleen, Gazze’ye yönelik ablukanın kırılması amacıyla yola çıkmıştı. Gemi, temel gıda ve sağlık malzemeleri gibi hayati öneme sahip insani yardımları taşıyordu. Aktivistler ise bu yolculukla hem Gazze halkına destek olmayı hem de uluslararası kamuoyunun dikkatini bölgedeki insanlık dramına çekmeyi hedefliyordu.

Gelişme tepkilere neden oldu
İsrail’in gemiye yönelik müdahalesi, uluslararası kamuoyunda büyük endişe ve tepkiyle karşılandı. Birçok insan hakları kuruluşu, gönüllülerin güvenliği konusunda derhal açıklama yapılmasını talep ederken, İsrail’e uluslararası hukuku ihlal ettiği gerekçesiyle çağrılar yapıldı.

Madleen gemisindeki gönüllülerin akıbeti ve İsrail ordusunun operasyonuna ilişkin detayların önümüzdeki saatlerde netlik kazanması bekleniyor. Özgürlük Filosu Koalisyonu yetkilileri, başta Birleşmiş Milletler olmak üzere uluslararası kurumları acilen devreye girmeye çağırdı.

Özgürlük Filosu Koalisyonu'nun (Freedom Flotilla Coalition) Telegram hesabından yapılan açıklamada, gemideki duruma ilişkin bilgi verildi.

Madleen gemisine, İsrail ordusunun müdahale ettiği ve gemiyle irtibatın kesildiği bildirildi.

"GÖNÜLLÜLER İSRAİL ORDUSU TARAFINDAN KAÇIRILDI"

İsrail ordusunun Madleen gemisine müdahale ettiği belirtilen açıklamada, "Madleen ile irtibat kesildi. İsrail ordusu gemiye çıktı. Madleen gemisindeki gönüllüler, İsrail ordusu tarafından kaçırıldı." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, Gazze'de açlıkla boğuşan Filistinlilere destek olmak için yola çıkan ve kaçırılan insan hakları aktivistlerinin güvende tutulmalarını sağlamak için vatandaşı oldukları ülkelerin dışişleri bakanlıklarına baskı yapılması çağrısında bulunuldu.

YASEMİN ACAR'IN ELLERİNİN HAVADA OLDUĞU GÖRÜLDÜ

Gemideki insan hakları aktivisti Yasemin Acar'ın paylaştığı kısa videoda ise İsrail askeri olduğu düşünülen bir kişinin video çekenlere telefonlarını kapatmasını söylediği duyuluyor.

Videoda aktivist Acar'ın ellerinin havada olduğu görülüyor.

İSRAİL ROTALARINI DEĞİŞTİRMELERİ İSTEDİ

İsrail donanmasının, Gazze Şeridi'ne insani yardım ulaştırmayı amaçlayan Madleen yelkenlisindeki aktivistlerle iletişime geçerek rotalarını değiştirmelerini istediği bildirildi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın X hesabından yapılan paylaşımda, bir İsrail askerinin konuştuğu videoya yer verildi.

Paylaşımda, uluslararası bir sivil iletişim sistemi kullanılarak Madleen yelkenlisiyle iletişim kurulduğu ve "rotasını değiştirme talimatı" verildiği kaydedildi.

Videoda, "Gazze'nin deniz sahası deniz trafiğine kapalıdır." ifadesini kullanan İsrail askeri, geminin rotasının Usdud (Aşdod) Limanı'na doğru değiştirmesi gerektiğini belirtiyor.

AKTİVİST ACAR: İSRAİL ORDUSU GEMİYE BEYAZ RENKLİ BİR SIVI DÖKTÜ 

İsrail'in insani felakete yol açtığı ve sıkı abluka uyguladığı Gazze Şeridi'ne insani yardım ulaştırmayı amaçlayan Madleen yelkenlisindeki insan hakları aktivisti Yasemin Acar, İsrail ordusuna ait dronların gemiye beyaz renkli "kimyasal bir sıvı döktüğünü" söyledi.

Özgürlük Filosu Koalisyonu'nun (Freedom Flotilla Coalition) Telegram hesabından paylaşılan videoda, İsrail ordusuna ait dronların geminin üzerinde uçtuğu belirtildi.

Gemideki insan hakları aktivisti Yasemin Acar, dökülen beyaz sıvıyı göstererek, "Üzerimize kimyasal bir sıvı döktüler, ne olduğunu bilmiyoruz. Bu sivillere karşı işlenmek üzere olan başka bir savaş suçudur." dedi.

Paylaşılan videoda yüzünü kapatan Acar, sıvı sebebiyle gözlerinin yandığını söyledi.

Acar, Al Jazeera televizyonuna daha önce yaptığı açıklamada, yelkenlide meydana gelen yanlış alarmı anlattı.

İsrail'in gemiyi durdurmak istediğine dikkati çeken Acar, geminin etrafını saran botların İsrail'in gözdağı yöntemi olduğunu düşündüklerini belirtti.

Acar, İsrail'in korkutma yöntemlerinin işe yaramayacağına dikkati çekerek, "Biz yolumuza devam edeceğiz. Bu yardımı götürmek için Gazze'ye doğru yelken açmayı sürdüreceğiz. İsrail ordusu durdurana kadar devam edeceğiz." dedi.

İsrail'in Gazze'ye yıllardır abluka uyguladığına işaret eden Acar, "Şu an Gazze'ye yaklaşık 185 kilometre uzaklıkta uluslararası sulardayız." ifadesini kullandı.

YANLIŞ ALARM VERİLDİ

Kısa bir süre önce gemide alarm veren aktivistler, sosyal medya hesaplarından yaşananlara ilişkin paylaşımlar yaptı.

Brezilyalı aktivisit Thiago Avila, "Aynı anda birçok ışık tarafından kuşatıldık ve teknemizin etrafında dönüyorlardı." ifadesini kullandı.

Yaklaşan teknelerin, daha sonra kendi rotalarında devam ettiğini bildiren Avila, etraflarını saran teknelerin ayrıldığını ve kim olduklarını bilmediklerini aktardı.

Avila, bu olay üzerine yanlış alarm verdiklerini belirtti.

AKTİVİSTLER İSRAİL ORDUSUNUN MADLEEN'E BASKIN DÜZENLENDİĞİNİ BELİRTEREK ALARM VERMİŞTİ

Gemideki Türk aktivist Şuayb Ordu da etraflarında çok fazla gemi ışığının belirmesi ve mavi ışıklı bir teknenin kendilerine yaklaşması nedeniyle paniğe kapılarak, İsrail ordusunun müdahale ettiği düşüncesiyle yanlış alarm verdiklerini kaydetti.

Ordu, Madleen gemisine yaklaşan teknenin, İsrail ordusuna ait olabileceğini ve taciz etmek amacıyla bunu yapmış olabileceğini vurguladı.

Yelkenlide bulunan aktivistler, İsrail ordusunun Madleen'e baskın düzenlediğini belirterek alarm vermişti.

TÜRK AKTİVİST ORDU TÜRK HALKINA SESLENDİ

İsrail'in insani felakete yol açtığı ve sıkı abluka uyguladığı Gazze Şeridi'ne insani yardım ulaştırmayı amaçlayan Madleen yelkenlisindeki Türk Şuayb Ordu, İsrail'in gemiye müdahale etmesi durumunda hiçbir direnişte bulunmayacaklarını ve barışçıl tutumlarını sürdüreceklerini belirterek, "canlarına zarar gelmesine karşı" uyarıda bulundu.

Şuayb Ordu, Instagram hesabından paylaştığı videoda, İsrail'in Madleen yelkenlisine müdahaleye hazırlandığı yönündeki haberlere ilişkin açıklamada bulundu.

Basında çıkan ve "İsrail ordusunun gemiye müdahale edeceğini, gemideki aktivistleri sınır dışı edeceğini, ancak direniş sergilenirse ateş açacaklarını" kapsayan haberlere ilişkin Ordu, İsrail ordusunun, saldırı düzenlemek için gemiden birini "günah keçisi" seçebileceğine dikkati çekti.

"TÜRK OLDUĞUM İÇİN BU GÜNAH KEÇİSİ SEÇİLEBİLME POTANSİYELİNE SAHİBİM"

Ordu, "Türk olduğum için bu günah keçisi seçilebilme potansiyeline sahibim. Bu noktada İsrail'e cesaretleri varsa kameralarla gelip baskın sürecini çekmelerini teklif ediyorum ve dünyayla paylaşsınlar." dedi.

"BİZ BARIŞÇIL BİR ŞEKİLDE İLERLİYORUZ"

Türk aktivist, gemiye baskın yapması durumunda hiçbir eylemde bulunmayacağını belirterek, şunları söyledi: "Eğer benim canıma bir zarar gelirse ve beni katletseler ve bunu görsel bir belgeyle ispatlayamazlarsa herkes şunu bilsin ki ben hiçbir eylemde bulunmadım. Kafama silah dayayıp ateş edebilirler elimi bile kaldırmam. Tek kelime etmem, yüzlerine bile bakmam. Biz barışçıl bir şekilde ilerliyoruz ve buradaki arkadaşlarımın canını korumak için onlara sonsuz saygım var."

"BİRİMİZE ZARAR VERİRLERSE BİLİN Kİ İFTİRA ATIYORLARDIR"

Ordu, bir yıldır barışçıl eylemler yaptığını hatırlatarak, "Bu gemiye baskın yapmaya geliyorlarsa, can yeleklerimizi giyeceğiz, oturacağız ellerimiz boş bir şekilde bekleyeceğiz. Tahrik edici hiçbir eylemde bulunmayacağız. Hiçbir tepki vermeyeceğiz. Buna rağmen birimize zarar verirlerse bilin ki iftira atıyorlardır." diye konuştu.

Türk Aktivist, "Bütün dünyanın şunu duymasını istiyorum ki hiçbir direniş göstermeyeceğim, hiçbir yüz ifadesinde bile bulunmayacağım, ne yaparlarsa yapsınlar. Birimizin canına gelecek herhangi bir zarardan tamamen iftira atıyorlardır, bunun adı katilliktir." şeklinde sözlerine son verdi.

Reklam
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Küçükçekmece Kızılayı'na Yönelik Karalama Kampanyasına Tepki: Halkın Takdirini Kazanan Hizmetler Hedef Alınıyor
Küçükçekmece Kızılayı'na Yönelik Karalama Kampanyasına Tepki: Halkın Takdirini Kazanan Hizmetler Hedef Alınıyor
Teoman Mutlu’dan Polis Teşkilatına Destek Mesajı: “İnsanca Yaşam, Hakça Düzen Şart”
Teoman Mutlu’dan Polis Teşkilatına Destek Mesajı: “İnsanca Yaşam, Hakça Düzen Şart”
Kızılay Sınıfı’nda Babalar Günü Coşkusu: Minik Yüreklerden Büyük Sürpriz
Kızılay Sınıfı’nda Babalar Günü Coşkusu: Minik Yüreklerden Büyük Sürpriz
Marmara İlahiyat Camii'nde Duygusal Veda: Hüseyin Goncagül'e Binlerce Kişi Son Görevini Yaptı
Marmara İlahiyat Camii'nde Duygusal Veda: Hüseyin Goncagül'e Binlerce Kişi Son Görevini Yaptı
Çok Okunan Haberler
Gaziosmanpaşa Belediyesi'nde Sürpriz Değişim: Başkan Tutuklandı, Yönetim AKPARTİ'ye Geçti.
Gaziosmanpaşa Belediyesi'nde Sürpriz Değişim: Başkan Tutuklandı,...
Saadet Partisi Küçükçekmece İlçe Başkan Çürük'ün Mutlu Günü: Siyaset ve Toplum Aynı Sofrada Buluştu
Saadet Partisi Küçükçekmece İlçe Başkan Çürük'ün Mutlu Günü:...
Küçükçekmece Kızılayı'na Yönelik Karalama Kampanyasına Tepki: Halkın Takdirini Kazanan Hizmetler Hedef Alınıyor
Küçükçekmece Kızılayı'na Yönelik Karalama Kampanyasına Tepki:...
Avcılar Belediyesi'nde Yeni Dönem: Başkan Vekilliğine Av. Yüksel Can Seçildi
Avcılar Belediyesi'nde Yeni Dönem: Başkan Vekilliğine Av. Yüksel...
İyiliğin Adı 157 Yıldır Aynı: Türk Kızılay
İyiliğin Adı 157 Yıldır Aynı: Türk Kızılay
Usta Tiyatrocu Hüseyin Goncagül Vefat Etti: Çocuklara Kur’an Öğretirken Sahnede Kalp Krizi Geçirmişti
Usta Tiyatrocu Hüseyin Goncagül Vefat Etti: Çocuklara Kur’an Öğretirken...
Uluslararası Milli Görüş Yardım Organizasyonu (IMG) ve Çalışkan'dan Afrika'ya Bayram Sevinci
Uluslararası Milli Görüş Yardım Organizasyonu (IMG) ve Çalışkan'dan...
Saadet Partisi’nden Üsküdar’da “Özgür Gazze” Mitingi:
Saadet Partisi’nden Üsküdar’da “Özgür Gazze” Mitingi:
Tercihimiz Fen Bilimleri Merkezi, 2024 Sınavlarında Türkiye Dereceleriyle Göz Doldurdu
Tercihimiz Fen Bilimleri Merkezi, 2024 Sınavlarında Türkiye Dereceleriyle...
Büyükçekmece Belediyesi’nde Yeni Dönem: Ahmet Şahin Başkanvekili Seçildi
Büyükçekmece Belediyesi’nde Yeni Dönem: Ahmet Şahin Başkanvekili...
Kurban ve Kur’an Dağıtımı Gölgesinde Rant: Afrika'da Yardım Maskesi Altında Tatil ve Ticaret!
Kurban ve Kur’an Dağıtımı Gölgesinde Rant: Afrika'da Yardım Maskesi...
İlginizi Çekebilir
Küçükçekmece Kızılayı'na Yönelik Karalama Kampanyasına Tepki: Halkın Takdirini Kazanan Hizmetler Hedef Alınıyor
Küçükçekmece Kızılayı'na Yönelik Karalama Kampanyasına Tepki:...
Teoman Mutlu’dan Polis Teşkilatına Destek Mesajı: “İnsanca Yaşam, Hakça Düzen Şart”
Teoman Mutlu’dan Polis Teşkilatına Destek Mesajı: “İnsanca Yaşam,...
Kızılay Sınıfı’nda Babalar Günü Coşkusu: Minik Yüreklerden Büyük Sürpriz
Kızılay Sınıfı’nda Babalar Günü Coşkusu: Minik Yüreklerden...
Marmara İlahiyat Camii'nde Duygusal Veda: Hüseyin Goncagül'e Binlerce Kişi Son Görevini Yaptı
Marmara İlahiyat Camii'nde Duygusal Veda: Hüseyin Goncagül'e Binlerce...
İsrail’in İran’a Saldırısı Sonrası Ortadoğu’da Alarm!
İsrail’in İran’a Saldırısı Sonrası Ortadoğu’da Alarm!
Gazze’ye Sessizlik, İran’a Saldırı Olunca... İslami Cihad Hareketi Sessizliğini Bozdu!
Gazze’ye Sessizlik, İran’a Saldırı Olunca... İslami Cihad Hareketi...
İsrail'den İran’a Şok Saldırı: Tahran’da Sivil Bölgeler Hedef Alındı, Üst Düzey İsimler Hayatını Kaybetti
İsrail'den İran’a Şok Saldırı: Tahran’da Sivil Bölgeler Hedef...
Ankara'da İzinsiz Filistin Gösterisinde Polise Saldıran Gruba Müdahale: 6 Gözaltı
Ankara'da İzinsiz Filistin Gösterisinde Polise Saldıran Gruba Müdahale:...
Madleen Gemisindeki Aktivistler Sınır Dışı Ediliyor: 2 Türk de Aralarında
Madleen Gemisindeki Aktivistler Sınır Dışı Ediliyor: 2 Türk de Aralarında
Küçükçekmece Sinop Spor Olağanüstü Genel Kurula Gidiyor
Küçükçekmece Sinop Spor Olağanüstü Genel Kurula Gidiyor

Ana Sayfa
DÜNYA
GÜNDEM
SİYASET
EĞİTİM
SAĞLIK
OTOMOBİL
MEDYA
EKONOMİ
EMLAK
İSLAM
SPOR
MAGAZİN
TEKNOLOJİ
KÜLTÜR-SANAT
ACI GERCEKLER
TÜRKİYE
BİYOGRAFİ
AİLE ve YAŞAM
BELEDİYELER
RÖPORTAJ
YEMEK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Karikatürler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Sitene Ekle
  • Rss
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

hicrethaber com Sitemizde bulunan yazı , Video, Fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

www.ibrshop.com

Yazılım: Tumeva Bilişim