• İletişim
  • İhbar Hattı
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • DÜNYA
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • OTOMOBİL
  • MEDYA
  • EKONOMİ
  • İSLAM
  • SPOR
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • ACI GERCEKLER ANADOLU BİYOGRAFİ EMLAK AİLE ve YAŞAM BELEDİYELER RÖPORTAJ YEMEK
  • Ara
Ümraniye'de AVM'deki Kafeye Silahlı Saldırı! 2 Kişi Yaralandı, Şüpheli Kaçtı
Ümraniye'de AVM'deki Kafeye Silahlı Saldırı! 2 Kişi Yaralandı, Şüpheli Kaçtı
Terme'de Halk Oyunları Şenliği Coşkusu Başladı! Türkiye'nin Dört Bir Yanından Ekipler Buluştu
Terme'de Halk Oyunları Şenliği Coşkusu Başladı! Türkiye'nin Dört Bir Yanından Ekipler Buluştu
Türk Kızılay Alaca'da 3 Günde 36 Ünite Kan Topladı
Türk Kızılay Alaca'da 3 Günde 36 Ünite Kan Topladı
HÜSEYİN ADALAN KİMDİR?
HÜSEYİN ADALAN KİMDİR?
MHP Hakkari İl Başkanı Fatih Öztepe Bıçaklı Kavgayı Ayırırken Yaralandı
MHP Hakkari İl Başkanı Fatih Öztepe Bıçaklı Kavgayı Ayırırken Yaralandı
Tekirdağ'da Denize Girmek 2 Gün Yasaklandı! Saray İlçesi İçin Kritik Karar
Tekirdağ'da Denize Girmek 2 Gün Yasaklandı! Saray İlçesi İçin Kritik Karar
Yaz Yolculuğu Öncesi Kritik Uyarı: Araç Sahipleri Bu Kontrolleri Mutlaka Yaptırmalı
Yaz Yolculuğu Öncesi Kritik Uyarı: Araç Sahipleri Bu Kontrolleri Mutlaka Yaptırmalı
ABD Basınından Flaş İddia: İsrail'in Hedefinde İranlı İki Üst Düzey İsim Vardı
ABD Basınından Flaş İddia: İsrail'in Hedefinde İranlı İki Üst Düzey İsim Vardı
Japonya Açıklarında 6,1 Büyüklüğünde Deprem! Miyako Adası Yakınlarında Korkutan Sarsıntı
Japonya Açıklarında 6,1 Büyüklüğünde Deprem! Miyako Adası Yakınlarında Korkutan Sarsıntı
Pakistan'da Silahlı Saldırı: Hayber Pahtunhva'da 2 Polis Hayatını Kaybetti
Pakistan'da Silahlı Saldırı: Hayber Pahtunhva'da 2 Polis Hayatını Kaybetti
Kudüs'te İran Adına Casusluk İddiası! İsrailli Eli Loven Gözaltına Alındı
Kudüs'te İran Adına Casusluk İddiası! İsrailli Eli Loven Gözaltına Alındı
Bursa'da 5 Ayrı Hırsızlık Olayının Şüphelisi Tutuklandı
Bursa'da 5 Ayrı Hırsızlık Olayının Şüphelisi Tutuklandı
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Gazze Yolunda Umudun Adı: Hanzala Gemisi İçin Basın Toplantısı Düzenlendi
GÜNDEM
Yayınlanma: 22 Temmuz 2025 - 20:58

Gazze Yolunda Umudun Adı: Hanzala Gemisi İçin Basın Toplantısı Düzenlendi

Özgürlük Filosu Koalisyonu’nun Türkiye’deki önemli paydaşlarından biri olan Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneği, insanlık dışı Gazze ablukasına dikkat çekmek ve uluslararası kamuoyunu harekete geçirmek amacıyla yola çıkan Hanzala Gemisi hakkında basın toplantısı düzenledi.

GÜNDEM
22 Temmuz 2025 - 20:58
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Gazze Yolunda Umudun Adı: Hanzala Gemisi İçin Basın Toplantısı Düzenlendi
Mavi Marmara Derneği, Hanzala Gemisi hakkında açıklamalarda bulundu

Özgürlük Filosu Koalisyonu’nun Türkiye paydaşlarından Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneği, Gazze’deki insanlık dışı ablukayı kırmak üzere 20 Temmuz’da İtalya Galipoli Limanı’ndan Gazze’ye doğru hareket eden Hanzala Gemisi hakkında bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Fatih’te düzenlenen basın toplantısında Mazlum Der Başkanı Kaya Kartal, İnsan ve Medeniyet Hareketi Başkan Yardımcısı Muhammed Fesih Kaya, Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneği Başkanı ve Özgürlük Filosu Koalisyonu Türkiye Temsilcisi Beheşti İsmail Songür, Mavi Marmara Medya ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Ekrem Kubilay Karadeniz ve Genç İHH Başkanı Mücahit Çankaya katılım sağladı.

Basın toplantısında konuşan Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneği Başkanı ve Uluslararası Özgürlük Filosu Koalisyonu Türkiye Temsilcisi Beheşti İsmail Songür, sözlerine şu şekilde başladı “Gazze’ye hiçbir yardım ulaştırılamamasına şahit oluyoruz. İlginçtir ki son iki yıldır dünyada popülist söylemler yükselirken, dünyanın vicdanlı insanları bu ablukanın kırılması için hiç durmadan çalıştılar. Hatırlarsınız, daha önce Özgürlük Filosu Koalisyonu olarak yakın bir süreçte Vicdan Gemisi’ni Akdeniz’e çıkarmak üzere bir plan yapmıştık. Fakat İsrail terörü, Filistin sınırlarına 2 bin kilometre mesafede, Malta açıklarında Vicdan Gemisi’ni iki adet drone bombalamasıyla vurmuştu. Bu bombalama sırasında ben de gemideydim, diğer arkadaşlarımız da gemideydi. O anı birebir yaşadım. O anı yaşarken şunları hissettik: Biz Avrupa sınırları içerisindeyiz ve Filistin topraklarına 2 bin mil uzaktayız.”

Vicdan Gemisi’nin Avrupa kıyılarında vurulmasına dikkat çeken Songür, İsrail’in sadece Filistin ve Orta Doğu için değil, tüm dünya için bir tehdit olduğunu vurgulayarak, koalisyonun çıkardığı ve baskına uğrayan Madleen Gemisi’nden de bahsetti “Artık şunu anladık: İsrail terörü sadece Filistin ya da Orta Doğu için değil, tüm dünya için bir tehlikedir. Hemen Vicdan Gemisi’nin ardından, İsrail bizim geri adım atacağımızı beklerken koalisyon olarak bir karar verdik: Dedik ki hayır, bizler Gazze’ye giden bu deniz yolunu açmak için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Ve Avrupalı paydaşlarımızla beraber, içerisinde 12 aktivistin olduğu Madleen Gemisi’ni harekete geçirdik. Bu gemi uluslararası sulardayken, uluslararası deniz ve kara hukukuna uygun şekilde hareket ederken İsrailli korsanlar tarafından Mısır açıklarında gemiye saldırı düzenlendi. Bu saldırıda öncelikle gemiye fosfor sıvıları atıldı ve arkadaşlarımız İsrail’in işgal ettiği topraklara çekildi. Madleen Gemisi hâlâ Aşdod Limanı’nda hukuksuzca bekletiliyor.”
Hanzala Gemisi sabotaj girişimiyle karşılaştı

Hanzala Gemisi’nin şu an ne aşamada olduğundan bahseden Songür, gemiye İsrail tarafından yapıldığı tespit edilen sabotaj olayını anlattı “İsrail’in devam eden soykırımına karşı biz de durmadık ve Hanzala Gemisi’ni yola çıkardık. Bundan 48 saat önce Hanzala Gemisi İtalya’nın Galipoli Limanı’ndan hareket etti. Fakat çok ilginç şeyler yaşadık. Gemiyi hareket ettireceğimiz gün kaptanımız geminin pervanelerini kontrol ettiğinde, pervanelere dolanmış halatlar buldu. Gemi çalıştırılsaydı, geminin aksanlarına zarar verecek ve hareket etmesini engelleyecekti. Bunun dışında gemiye temiz içme ve kullanım suyu almıştık. Fakat ilginç bir şekilde geminin su tanklarından çok korkunç bir koku gelmeye başladı. İncelediğimizde dışarıdan temin edilen bu suyun içerisine sülfürik asit katıldığını fark ettik. Bu suya temas eden arkadaşlarımızın ellerinde yanıklar oluştu. Bunu fark etmeden içen arkadaşlarımız olsaydı, belki de şu an hayatlarını kaybetmiş olacaklardı.”

Gazze’deki insani duruma da dikkat çeken Songür, sözlerine şöyle devam etti: “Uluslararası hukuka göre siz bir katil bile olsanız dört temel hakkınız vardır: Gıdaya ulaşabilme, suya ulaşabilme, hastalandığınızda ilaca ulaşabilme ve temiz oksijene ulaşabilme hakkı. Şu an Gazze’deki tüm üretimhaneler vurulmuş, Gazze’ye giden tüm yardımlar engellenmiş durumda. İsrail, Gazze’de yaktığı, yıktığı yerlerdeki su borularını da tamamen tahrip etmiş durumda. Şu an Gazze’de bir bardak içme suyu dahi bulunamıyor. İlaç bulunamıyor. İsrail, her seferinde bir savaş suçu olarak kullandığı bu zehirli bombalarla Gazze’nin tüm iklimini değiştirmiş durumda. Aynı zamanda insanların temiz oksijen alma hakkının bile önüne geçiyor. Şimdi soruyorum size: Uluslararası hukuka göre bir katile, bir mahkuma tanınan haklar Gazze’ye tanınmıyor. Biz Gazze’ye açık hava hapishanesi diyorduk, hayır! Gazze bir hapishane değil, bir soykırım kampıdır. İsrail artık barut bile kullanmadan, açlığı bir savaş silahı olarak kullanarak insanları açlıkla öldürmektedir.”

Karadeniz: “Filistin meselesi tüm insanlığın meselesidir”

Ayrıca basın toplantısında kamuoyu bildirisini okuyan Mavi Marmara Medya Sorumlusu Ekrem Kubilay Karadeniz, şu ifadeleri kamuoyuyla paylaştı “Uluslararası Özgürlük Filosu Koalisyonu, Gazze’deki insanlık dışı ablukayı kırmak amacıyla 2008 yılından bu yana Gazze’ye doğrudan birçok filo misyonu organize etmiştir. Bunlardan bazıları başarıya ulaşmış, bazıları ise İsrail’in akıl almaz saldırı ve sabotajlarıyla karşılaşmıştır. 7 Ekim’den sonraki süreçte ise, Gazze’de yıllardır devam eden abluka ve İsrail saldırıları, Gazze’deki durumu daha da insanlık dışı bir boyuta taşımıştır.

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Çok Okunan Haberler
MHP Küçükçekmece İlçe Başkanı Ekrem Sarısoy: “Bizim Sevdamız Küçükçekmece, Ülkücülük ve Vatandır”
MHP Küçükçekmece İlçe Başkanı Ekrem Sarısoy: “Bizim Sevdamız...
MHP İSTANBUL İL BAŞKANI VOLKAN YILMAZ'A KÜÇÜKÇEKMECE'DE COŞKULU KARŞILAMA
MHP İSTANBUL İL BAŞKANI VOLKAN YILMAZ'A KÜÇÜKÇEKMECE'DE COŞKULU...
Küçükçekmece'de Kültür Şöleni: Kastamonu Günleri Kapılarını Açtı
Küçükçekmece'de Kültür Şöleni: Kastamonu Günleri Kapılarını...
MHP İstanbul İl Başkanı Volkan Yılmaz:
MHP İstanbul İl Başkanı Volkan Yılmaz: "İstanbul'la Buluşacağız,...
Gün İçerisinde Değişen Ruh Halinize Yön Verebilirsiniz
Gün İçerisinde Değişen Ruh Halinize Yön Verebilirsiniz
Trakya Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu'ndan Görkemli Organizasyon
Trakya Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu'ndan Görkemli Organizasyon
KÜÇÜKÇEKMECE GÖL KENARINDA YENİ LEZZET VE HUZUR ADRESİ: SAMSA LAND KAPILARINI AÇTI
KÜÇÜKÇEKMECE GÖL KENARINDA YENİ LEZZET VE HUZUR ADRESİ: SAMSA LAND...
Avrupa Parlamentosu Google'a Veda Etti: Yeni Tercih Qwant
Avrupa Parlamentosu Google'a Veda Etti: Yeni Tercih Qwant
"Bir Damla Sen Ol, Bir Hayat Devam Etsin" Kampanyasına Küçükçekmece'den...
Sosyal Medya ve Akademik Rekabet Çocukların Ruh Sağlığını Tehdit Ediyor
Sosyal Medya ve Akademik Rekabet Çocukların Ruh Sağlığını Tehdit...
Av.Mesut Yıldırım:
Av.Mesut Yıldırım: "Volkan Yılmaz ile Başarılı Bir Dönem Yaşayacağız"
Yaz Aylarında Ağız ve Diş Sağlığını Korumak İçin Bu Hatalardan Kaçının
Yaz Aylarında Ağız ve Diş Sağlığını Korumak İçin Bu Hatalardan...
İlginizi Çekebilir
Grönland Başbakanı Nielsen'den Dikkat Çeken Trump İddiası:
Grönland Başbakanı Nielsen'den Dikkat Çeken Trump İddiası: "İlhak...
Ümraniye'de AVM'deki Kafeye Silahlı Saldırı! 2 Kişi Yaralandı, Şüpheli Kaçtı
Ümraniye'de AVM'deki Kafeye Silahlı Saldırı! 2 Kişi Yaralandı, Şüpheli...
Komedyen Deniz Göktaş'ın babası, polis memurunun şehit edildiği olaylara karışmış
Komedyen Deniz Göktaş'ın babası, polis memurunun şehit edildiği...
Türk Kızılay Alaca'da 3 Günde 36 Ünite Kan Topladı
Türk Kızılay Alaca'da 3 Günde 36 Ünite Kan Topladı
Trabzon'a Dev Deniz Dolgusu Havalimanı Geliyor! 100 Milyon Ton Kaya ile İnşa Edilecek
Trabzon'a Dev Deniz Dolgusu Havalimanı Geliyor! 100 Milyon Ton Kaya ile...
Antalya'da Otel Deposuna Jandarma Baskını! 13 Bin Litre Sahte ve Kaçak İçki Ele Geçirildi
Antalya'da Otel Deposuna Jandarma Baskını! 13 Bin Litre Sahte ve Kaçak...
Zonguldak'ta Yıkılan İş Hanının Altından 2. Dünya Savaşı'ndan Kalma Sığınak Çıktı
Zonguldak'ta Yıkılan İş Hanının Altından 2. Dünya Savaşı'ndan...
Sarıyer'de Gece Maratonu Nedeniyle Trafik Düzenlemesi! 4-5 Temmuz'da Çok Sayıda Yol Kapatılacak
Sarıyer'de Gece Maratonu Nedeniyle Trafik Düzenlemesi! 4-5 Temmuz'da...
Bursa'da 5 Ayrı Hırsızlık Olayının Şüphelisi Tutuklandı
Bursa'da 5 Ayrı Hırsızlık Olayının Şüphelisi Tutuklandı
İBB’ye Yönelik Yolsuzluk Soruşturmasında 8 Tutuklama: Suçlamalar Rüşvet ve İhale Yolsuzluğu
İBB’ye Yönelik Yolsuzluk Soruşturmasında 8 Tutuklama: Suçlamalar Rüşvet ve İhale Yolsuzluğu

Ana Sayfa
DÜNYA
GÜNDEM
SİYASET
EĞİTİM
SAĞLIK
OTOMOBİL
MEDYA
EKONOMİ
İSLAM
SPOR
MAGAZİN
TEKNOLOJİ
KÜLTÜR-SANAT
ACI GERCEKLER
ANADOLU
BİYOGRAFİ
EMLAK
AİLE ve YAŞAM
BELEDİYELER
RÖPORTAJ
YEMEK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Rss
  • İletişim
  • İhbar Hattı
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası

hicrethaber com Sitemizde bulunan yazı , Video, Fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim

">