• İletişim
  • İhbar Hattı
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • DÜNYA
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • OTOMOBİL
  • MEDYA
  • EKONOMİ
  • İSLAM
  • SPOR
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • ACI GERCEKLER ANADOLU BİYOGRAFİ EMLAK AİLE ve YAŞAM BELEDİYELER RÖPORTAJ YEMEK
  • Ara
CHP Kulislerinde Hareketli Saatler! Vekillerin Tutumu Değişiyor İddiası
CHP Kulislerinde Hareketli Saatler! Vekillerin Tutumu Değişiyor İddiası
33 ilin Cumhuriyet başsavcısı değişti: Yargıda geniş kapsamlı atama
33 ilin Cumhuriyet başsavcısı değişti: Yargıda geniş kapsamlı atama
Liselere Geçiş Sistemi (LGS) için İstanbul genelinde tüm hazırlıklar tamamlandı
Liselere Geçiş Sistemi (LGS) için İstanbul genelinde tüm hazırlıklar tamamlandı
24 YILLIK HASRET BİTİYOR! TÜRKİYE DÜNYA KUPASI SAHNESİNDE
24 YILLIK HASRET BİTİYOR! TÜRKİYE DÜNYA KUPASI SAHNESİNDE
İnönü Mahallesi’nde Hüzünlü Veda: Reis Geçmez Toprağa Verildi
İnönü Mahallesi’nde Hüzünlü Veda: Reis Geçmez Toprağa Verildi
SKSM’de Sanat Gecesi: “Devlerin Savaşı” Ayakta Alkışlandı
SKSM’de Sanat Gecesi: “Devlerin Savaşı” Ayakta Alkışlandı
Av.Mesut Yıldırım:
Av.Mesut Yıldırım: "Volkan Yılmaz ile Başarılı Bir Dönem Yaşayacağız"
Silivri Belediyesi'ne Yolsuzluk Operasyonu: Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu Dahil 17 Kişi Gözaltında
Silivri Belediyesi'ne Yolsuzluk Operasyonu: Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu Dahil 17 Kişi Gözaltında
CHP'de Yeni İhraç Depremi! 7 Belediye Başkanı Listede Mi?
CHP'de Yeni İhraç Depremi! 7 Belediye Başkanı Listede Mi?
Erdoğan'dan Netanyahu'ya Sert Mesaj:
Erdoğan'dan Netanyahu'ya Sert Mesaj: "Akıbetleri Tarihteki Diğer Zalimler Gibi Olacaktır"
Kayapınar Belediyesi'nden Rahmi Koç Boykotu: Araç Alım İhalesi İptal Edildi
Kayapınar Belediyesi'nden Rahmi Koç Boykotu: Araç Alım İhalesi İptal Edildi
İstanbul Amatör Sporunda Güven Tazelendi: Ali Düşmez Yeniden Başkan
İstanbul Amatör Sporunda Güven Tazelendi: Ali Düşmez Yeniden Başkan
  1. Haberler
  2. TEKNOLOJİ
  3. Bilkom ve Token deprem bölgesindeki gençleri teknoloji eğitimiyle buluşturuyor
TEKNOLOJİ
Yayınlanma: 05 Temmuz 2024 - 23:21

Bilkom ve Token deprem bölgesindeki gençleri teknoloji eğitimiyle buluşturuyor

Bilkom önderliği ve Token Finansal Teknolojiler iş birliğiyle hayata geçirilen ‘Kod: Umut’ projesi, Malatya Umut Kent’te düzenlenen törenle başladı. ‘Kod: Umut’ projesi, depremin etkilediği bölgedeki gençlerin teknolojik becerilerini geliştirerek, eğitim hayatlarında başarılı olmalarını ve gelecekteki kariyer olanaklarını artırmayı hedefliyor.

TEKNOLOJİ
05 Temmuz 2024 - 23:21
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bilkom ve Token deprem bölgesindeki gençleri teknoloji eğitimiyle buluşturuyor
5 Temmuz 2024 - Malatya Umut Kent’te düzenlenen Kod: Umut projesi açılış töreni Malatya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ekrem Demir, Malatya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yasin Kocaman, Bilkom Genel Müdürü Fikret Ballıkaya ve Token Finansal Teknolojiler Pazarlama ve Kurumsal İlişkiler Direktörü Sabri Şimşek’in katılımıyla gerçekleşti. 

Kod: Umut projesi, 6 Şubat 2023’te yaşanan depremlerin ardından Koç Holding ve Koç Topluluğu şirketleri tarafından AFAD koordinasyonunda kurulan Malatya Umut Kent’te, lise öğrencilerine kodlama ve web geliştirme alanlarında eğitim fırsatları sunuyor. Proje kapsamında, Bilkom ve Token tarafından teknolojik altyapıya sahip tam donanımlı bir eğitim sınıfı oluşturuldu. Eğitim programları, projenin eğitim tedarikçisi Hub21 tarafından organize ediliyor. Bu projeyle; akademik eğitimin yanı sıra, öğrencilerin sosyalleşebileceği ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunabileceği bir ortam sağlanması hedefleniyor. Kod: Umut projesinden mezun olan öğrencilerin; teknoloji alanında güçlü bir altyapıya sahip olmalarını sağlamak, eğitim ve kariyer hayatlarında başarılı olmalarını desteklemek programın temel amaçları arasında.

 

Öğrenciler, sınıf sorumlusu rehber öğretmen eşliğinde, eğitim tedarikçisi Hub21'in çevrim içi ders programlarından faydalanıyorlar. Eğitimler esnasında, Hub21’in eğitim platformuna ve kodlama eğitiminin önemli uygulamalarından CodeDuo App’e erişim imkanı da sağlanıyor. Haziran ayında başlayan ilk 24 derslik kur, Ağustos ayının ilk yarısında tamamlanacak ve eğitimi başarıyla tamamlayan öğrencilere sertifikaları verilecek. 

 

Kod: Umut projesi’nde, eğitim tedarikçisi Hub21'in deneyimli eğitmenlerinin yanı sıra, Bilkom ve Token profesyonelleri de projede mentor olarak yer alıyor, öğrencilerin eğitim ve kariyer hayatlarında onlara yol göstermeyi hedefliyor. 

 

Malatya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yasin Kocaman yaptığı değerlendirmede, “Dayanışma ruhu ile ortaya çıkan Kod: Umut projesinin gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Teknoloji ve dijital dünyanın hızla geliştiği bir çağda; yapay zeka, robotik kodlama ve yazılım becerileri geleceğin önde gelen meslekleridir. Çocuklarımızın bu beceriye erken yaşta erişmesi yaratıcıklarını artıracak, problem çözme yeteneklerini geliştirecek ve başarıya ulaşmalarını sağlayacaktır. Gençlerimizin yazılım ve algoritma bilgileri sayesinde gelecekte çok başarılı projeler üreteceklerine eminim.” dedi.

 

Bilkom Genel Müdürü Fikret Ballıkaya ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi, “Türkiye’nin Dijital Yaşam Koçu olarak, teknoloji perakende sektöründeki lider konumumuzla; dünyanın önde gelen markalarını kullanıcılarla buluşturuyoruz. İnanıyoruz ki teknoloji, insanların hayatlarına dokunabilir ve yaşamlarına değer katabilir. Bu vizyonumuz doğrultusunda Token ile ortak olarak hayata geçirdiğimiz, Kod: Umut projemizle Malatya Umut Kent’te yaşayan gençlerimizin teknolojiye erişimini artırmayı ve onları topluma faydalı bireyler olarak yetiştirmeyi amaçladık. Gençlerimizin geleceğe umutla bakabilmeleri için onlara balık vermek yerine balık tutmayı öğretmek istiyoruz. Geleceğin dünyasında gençlerimizin başarılı olabilmesi için teknolojiyi ve kodlamayı öğreterek, mesleki becerilerini geliştirmelerini ve kariyer yolculuklarında umutla ilerlemelerini hedefliyoruz. Projemize katılan öğrencilerimizin çevrelerine örnek olacaklarına ve daha fazla genç arkadaşımızın onlardan ilham alacağına inanıyoruz.” dedi. 

 

Token Finansal Teknolojiler Pazarlama ve Kurumsal İlişkiler Direktörü Sabri Şimşek ise konuşmasında, “Arçelik’te küçük bir ekip olarak yolculuğuna başlayan Token Finansal Teknolojiler olarak bünyemizde yer alan alanında uzman yazılımcı, tasarımcı, test ekiplerimizle ödeme sistemleri sektörüne liderlik ediyoruz. Dolayısıyla yeteneğin kıymetini çok iyi biliyoruz. Türkiye’nin daha ileri gitmesi ve yaralarımızı beraber sarabilmek için en büyük hazinemiz genç beyinlerimiz. Bu sebeple Token ve Bilkom olarak bu proje ile mesafeleri ve imkansızlıkları bir kenara bırakarak, dünyaya yön veren ve Türkiye’de hızla gelişen yazılım dünyasına her gencimizin aynı koşullarda erişebilmesini sağlamayı hedefliyoruz.” dedi.

 

Malatya Umut Kent yerleşkesinde teknolojiye ilgi duyan ve kendini bu alanda geliştirmek isteyen lise öğrencileri belirli bir akademik başarı şartı aranmaksızın projeye katılabiliyor. Bu sayede, tüm öğrencilere fırsat eşitliği sağlanıyor. Teknoloji alanında kariyer yapmak isteyen öğrencilere ise burs başvuruları, staj imkanları ve kariyer danışmanlığı verilmesi hedefleniyor. 

 

Projenin başarısı ve sürdürülebilirliği için öğrencilerin geri bildirimleri, anketler, bire bir görüşmeler ve geri bildirim formları aracılığıyla düzenli olarak toplanacak. Pedagojik formasyona sahip rehber öğretmen öğrencilerle kesintisiz iletişim kurarak deneyimlerini ve önerilerini düzenli olarak değerlendirecek. Mentorlar da öğrencilerin gelişimini bire bir takip ederek programın etkinliğini artırmayı hedefliyor.

 

Kod: Umut öğrencilerinin proje kapsamında geliştirdiği yazılımlar ve projeler, mentorlar ve eğitimciler tarafından düzenli olarak değerlendirilecek. Başarılı projeler, daha geniş kitlelere ulaşması için desteklenecek ve tanıtılacak.

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Çok Okunan Haberler
TARAFTARLAR KULÜBÜ BASTI!
TARAFTARLAR KULÜBÜ BASTI! "RAFET BAŞKAN BIRAKMA" SESLERİ KÜÇÜKÇEKMECE...
Görev Başında Şiddet: Selami Beyaztaş’a Cami İçinde Saldırı
Görev Başında Şiddet: Selami Beyaztaş’a Cami İçinde Saldırı...
Sefaköydeki Doğu Türkistanlılar 'dan Kemal Çebi'ye Çağrı: Çin Konsolosu Görüşmesinin İçeriği Açıklansın
Sefaköydeki Doğu Türkistanlılar 'dan Kemal Çebi'ye Çağrı: Çin...
Furkan Bölükbaşı'ndan Torba Yasa Tepkisi: Gazete, Dergi ve İnternet Sitelerine Yeni Düzenleme İddiası
Furkan Bölükbaşı'ndan Torba Yasa Tepkisi: Gazete, Dergi ve İnternet...
Tokat'ın Kültürel Zenginliği Küçükçekmece'de Sahneye Çıktı
Tokat'ın Kültürel Zenginliği Küçükçekmece'de Sahneye Çıktı
Ekrem Sarısoy'nun Acı Günü: Babası Niyazi Sarısoy Hayatını Kaybetti
Ekrem Sarısoy'nun Acı Günü: Babası Niyazi Sarısoy Hayatını Kaybetti
KANARYA SAHASI NEDEN ÇÜRÜMEYE TERK EDİLDİ?
KANARYA SAHASI NEDEN ÇÜRÜMEYE TERK EDİLDİ?
Cemal Taşçıoğlu Şehir Hastanesi Onkoloji Bölümü'nde Büyük Yoğunluk: Kanser Hastaları Saatlerce Ayakta Bekliyor
Cemal Taşçıoğlu Şehir Hastanesi Onkoloji Bölümü'nde Büyük Yoğunluk:...
MHP İSTANBUL İL BAŞKANI VOLKAN YILMAZ'A KÜÇÜKÇEKMECE'DE COŞKULU KARŞILAMA
MHP İSTANBUL İL BAŞKANI VOLKAN YILMAZ'A KÜÇÜKÇEKMECE'DE COŞKULU...
Bahçelievler Siyavuşpaşa'da Camide Görevli İmama Saldırı: Mahalle Muhtarından Sert Tepki
Bahçelievler Siyavuşpaşa'da Camide Görevli İmama Saldırı: Mahalle...
İmamoğlu ve Özel Hakkında Şok İddia: “Yeni Parti Kuruluyor, İsmi Bile Belli”
İmamoğlu ve Özel Hakkında Şok İddia: “Yeni Parti Kuruluyor, İsmi...
KÜDEF 4. Yılında Birlik Mesajı: Bingöl Adaklılar Derneği Ev Sahipliğinde Büyük Buluşma
KÜDEF 4. Yılında Birlik Mesajı: Bingöl Adaklılar Derneği Ev Sahipliğinde...
İlginizi Çekebilir
Bilim Şenliği'nde Çocuklar ve Gençler Keşfetmenin Keyfini Yaşadı
Bilim Şenliği'nde Çocuklar ve Gençler Keşfetmenin Keyfini Yaşadı
Avrupa Parlamentosu Google'a Veda Etti: Yeni Tercih Qwant
Avrupa Parlamentosu Google'a Veda Etti: Yeni Tercih Qwant
 GM 26 Pro 5G, Türkiye’de ilk olan AMOLED arka ekranıyla fark yaratıyor
GM 26 Pro 5G, Türkiye’de ilk olan AMOLED arka ekranıyla fark yaratıyor...
Sarsılmaz SAHA EXPO 2026’da Entegre Savunma Ekosistemini Sergiledi
Sarsılmaz SAHA EXPO 2026’da Entegre Savunma Ekosistemini Sergiledi
Menzili 6 Bin Kilometre! Türkiye “Yıldırım Han” Füzesini Tanıttı
Menzili 6 Bin Kilometre! Türkiye “Yıldırım Han” Füzesini Tanıttı
ROKETSAN Yunanistan’da Gündem Oldu, “Mavi Vatan 2026” İsrail’de Yankı Uyandırdı
ROKETSAN Yunanistan’da Gündem Oldu, “Mavi Vatan 2026” İsrail’de...
Türk Telekom CEO’su Ebubekir Şahin Yönetim Kurulu Üyeliğine Seçildi
Türk Telekom CEO’su Ebubekir Şahin Yönetim Kurulu Üyeliğine Seçildi
İran’dan Siber Hamle: İsrailli Pilotların Bilgileri Paylaşıldı
İran’dan Siber Hamle: İsrailli Pilotların Bilgileri Paylaşıldı
Yapay zekaların sosyal medyası Moltbook'ta siber güvenlik şoku!
Yapay zekaların sosyal medyası Moltbook'ta siber güvenlik şoku!
Yapay zekâ araçları para ve bilgi çalmak için kullanılıyor
Yapay zekâ araçları para ve bilgi çalmak için kullanılıyor

Ana Sayfa
DÜNYA
GÜNDEM
SİYASET
EĞİTİM
SAĞLIK
OTOMOBİL
MEDYA
EKONOMİ
İSLAM
SPOR
MAGAZİN
TEKNOLOJİ
KÜLTÜR-SANAT
ACI GERCEKLER
ANADOLU
BİYOGRAFİ
EMLAK
AİLE ve YAŞAM
BELEDİYELER
RÖPORTAJ
YEMEK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Rss
  • İletişim
  • İhbar Hattı
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası

hicrethaber com Sitemizde bulunan yazı , Video, Fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim

">