İTO’nun sağlık hizmetleri değerlendirme ve istişare toplantısı Üsküdar Cemile Sultan Korusu'da gerçekleştirildi. Küresel Çözüm Platformu Genel Başkanı Hakan Berktaş’ın da davet edildiği toplantıya İTO’ya bağlı Özel Hastane ve Tıp Merkezleri, Özel Görüntüleme Merkezleri, Veteriner Klinikleri, Sağlık Kabinleri, Diyaliz Merkezleri, Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezleri, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri, Özel Diş Hastaneleri, Engelli Bakım Merkezleri, bir çok mesleki Dernek ve STK’lar, Alzheimer Demans Parkinson Hasta ve Yakınları Derneği, Huzurevi ve Bakım Merkezleri Platformu katıldı. Toplantıda sektörlerde yaşanan sorunlar ele alındı, çözüm yolları, iş önerileri fikirleri tartışıldı.
Sağlık turizmi giderek artıyor
İTO Yönetim Kurulu üyesi Salih Sami Atılgan’ın açılış konuşmasını yaptığı toplantıda sağlık turizminin 2021 yılından 2024 yılına dek iki kat artttığı, daha da fazla artması için sektörün ihtiyaçları, talepleri ve beklentileri, vergi düzenlemeleri konularında görüşler dile getirildi. Toplantıda “Sağlık sektörü bir ülkenin can damarı olarak faaliyet göstermektedir. Bugün özel sektörler bu noktada hizmet üretmek ve dağıtmak için kamu ile yarışır hale gelmişlerdir. Ancak kurallar çok katı konulmaktadır, kanunlar ve yönetmelikler çıkarılırken özel kurumlardan görüş ve fikir alınmamaktadır. Ancak özel kurumların işletmeciliği ile kamu kurumları mantık olarak birbirinden farklı çalışmaktadır. Bu çerçevede sağlık hizmeti üreten kurum ve kuruluşlara özel olarak önem verilmeli, ellerini güçlendirecek, toplumsal olarak çok daha kucaklayıcı alanlar açılmalıdır. Örneğin, özel işletmecilerin neden yeşil pasaport alamadığı konusunda taleplerimizin dikkate alınmasını beklemekteyiz. Özel teşebbüsün desteklenmesi gerektiğini ifade ediyoruz” görüşleri dile getirildi.
Taleplerimizin dikkate alınması önemli
Küresel Çözüm Platformu Genel Başkanı Hakan Berktaş, “Toplantımız çok güzel bir atmosferde gerçekleştirildi ve sektörümüzle ilgili önemli fikirler ortaya konuldu. Dileriz bu taleplerimiz, görüş ve önerilerimiz devlet kademelerinde de yer bulur ve sektörümüzün önü açılır, biz de nitelikli şekilde hizmet üretmeye, toplumumuzla kucaklaşmaya devam ederiz” diye konuştu. İTO Sağlık Hizmetleri Komitesi Meclis Üyesi ve İstanbul Rehabilitasyon Merkezleri derneği Başkanı Engin Güven ise “İlimizde sağlık kurulu raporu almak için devlet hastanelerinden randevu almakta ciddi sorun yaşanıyor. Rehberlik Araştırma Merkezlerinde standart bir işleyiş olmadığı için ilçeler arasında ciddi bir farklılık oluyor. Tüm RAM’larda öğrenci merkeze alan standart bir işleyişin olmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.