Anasayfa
  • Ara
  • DÜNYA
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • OTOMOBİL
  • MEDYA
  • EKONOMİ
  • EMLAK
  • İSLAM
  • SPOR
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • ACI GERCEKLER TÜRKİYE BİYOGRAFİ AİLE ve YAŞAM BELEDİYELER RÖPORTAJ YEMEK
  • Ara
15 Temmuz'un Üzerinden 9 Yıl Geçti: O Karanlık Gecenin Saat Saat Kronolojisi
15 Temmuz'un Üzerinden 9 Yıl Geçti: O Karanlık Gecenin Saat Saat Kronolojisi
Mustafa Soydan’dan 15 Temmuz Mesajı: “Bu Millet Darbeye Boyun Eğmedi, Direnişiyle Tarih Yazdı”
Mustafa Soydan’dan 15 Temmuz Mesajı: “Bu Millet Darbeye Boyun Eğmedi, Direnişiyle Tarih Yazdı”
Küçükçekmece Nikah Sarayı'nda Görkemli Tören: Mehmet Özdek'in Oğlu Bedirhan Özdek Dünya evine Girdi
Küçükçekmece Nikah Sarayı'nda Görkemli Tören: Mehmet Özdek'in Oğlu Bedirhan Özdek Dünya evine Girdi
Bakırköy’de Srebrenitsa Soykırımı 30. Yılında Unutulmadı
Bakırköy’de Srebrenitsa Soykırımı 30. Yılında Unutulmadı
Bağdat Yanıyor: 46 Dereceyi Aşan Sıcaklıklar Halkı Zorluyor, Elektrik Kesintileri Çileye Dönüştü
Bağdat Yanıyor: 46 Dereceyi Aşan Sıcaklıklar Halkı Zorluyor, Elektrik Kesintileri Çileye Dönüştü
Başkan Ovalıoğlu, Dev Kazanda Aşure Kaynattı Bakırköy'de Muharrem Bereketi
Başkan Ovalıoğlu, Dev Kazanda Aşure Kaynattı Bakırköy'de Muharrem Bereketi
Kamuya Açık Alanı Kapattılar: Atakent Mahallesi'nde Vatandaş Yolunu Kullanamaz Hale Geldi
Kamuya Açık Alanı Kapattılar: Atakent Mahallesi'nde Vatandaş Yolunu Kullanamaz Hale Geldi
Küçükçekmece Kızılay'dan Yaz Kur'an Kursu Öğrencilerine Anlamlı İkram
Küçükçekmece Kızılay'dan Yaz Kur'an Kursu Öğrencilerine Anlamlı İkram
Küçükçekmece Belediyesi'nden Çocuklara Yaz Tatilinde Trafik Bilinci
Küçükçekmece Belediyesi'nden Çocuklara Yaz Tatilinde Trafik Bilinci
Bi İnsan Derneği'nden Muharrem Ayında Anlamlı Su İkramı
Bi İnsan Derneği'nden Muharrem Ayında Anlamlı Su İkramı
Küçükçekmece'de Mahalle Sakinlerini Rahatsız Eden Drone! Vatandaşlar Tepkili
Küçükçekmece'de Mahalle Sakinlerini Rahatsız Eden Drone! Vatandaşlar Tepkili
Küçükçekmece Belediyesi'nden Aşura İkramı
Küçükçekmece Belediyesi'nden Aşura İkramı
  1. Haberler
  2. BELEDİYELER
  3. Bakırköy Belediyesi,(İBB) iştiraki KİPTAŞ ile önemli bir protokol imzaladı.
BELEDİYELER
Yayınlanma: 21 Kasım 2024 - 19:12

Bakırköy Belediyesi,(İBB) iştiraki KİPTAŞ ile önemli bir protokol imzaladı.

Bakırköy Belediyesi, ilçedeki yapıların dayanıklı hale getirilmesi ve güvenli konutların inşa edilmesi amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ ile önemli bir protokol imzaladı. Bu iş birliği, ilçedeki dönüşümün sağlıklı hızlanmasını ve planlı bir şekilde ilerlemesini sağlayacak.

BELEDİYELER
21 Kasım 2024 - 19:12
TAKİP ETTAKİP ET
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bakırköy Belediyesi,(İBB) iştiraki KİPTAŞ ile önemli bir protokol imzaladı.
Bakırköy Belediyesi, ilçedeki riskli yapıların dayanıklı hale getirilmesi ve güvenli konutların inşa edilmesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) iştiraki KİPTAŞ ile protokol imzaladı. İmzalanan protokol ile kentsel dönüşümün en önemli noktalarından biri olan Bakırköy’de projeler planlı ve hızlı bir şekilde hayata geçirilecek.

“Huzurlu, Güvenli, Modern” bir ilçe anlayışıyla çalışmalarına devam eden Bakırköy Belediyesi, kentsel dönüşüm konusunda önemli bir adım atarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ ile iş birliği protokolü imzaladı.

Vatandaşlarla iş birliği içinde, şeffaf bir şekilde yönetilecek

İmzalanan protokol ile kentsel dönüşüm kapsamında mevcut yapı stokunun yenilenmesi ve bölgedeki yaşam kalitesinin artırılması amacıyla ortak bir çalışma gerçekleştirilecek. Bakırköy’e yeni bir soluk getirecek proje, "İstanbul Yenileniyor" çalışmasının bir parçası olarak yürütülecek ve süreç vatandaşlarla iş birliği içinde, şeffaf bir şekilde yönetilecek. Protokol kapsamında, Bakırköy’de kentsel dönüşümün yapılabilmesi için gerekli hızlı tarama işlemi, binasını dönüştürmek veya güçlendirmek isteyen vatandaşlara bilgilendirme, danışmanlık, uzlaştırma ve mali destek konularında kolaylıklar sağlanacak. Bakırköy Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen imza törenine; Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün, İBB Şehircilik Grubu Başkanı ve KİPTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kurt’un yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

“Yerel dokuyla ve çağdaş yapı kültürüyle uyumlu yeni yaşam alanları oluşturulmasına katkı sunacağız”

Deprem gerçeğini hatırlatarak konuşmasına başlayan Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, “Ülkemizde belli aralıklarla deprem gerçeğiyle hem acı şekilde hem de ağır şekilde karşı karşıya kaldığımız süreçler oluyor. Bunlarla beraber de hafızalarımız yenileniyor. İlçemizi güvenli bir geleceğe taşımak üzere çıktığımız dönüşüm yolculuğu bu açıdan çok önemli. Bir deprem ülkesinde yaşıyoruz ancak bunca can kaybı ve yıkıma rağmen yıllardır sağlıksız yapı stoku nedeniyle bu sorun çözülemiyor. Sağlıksız yapı stoku sorunu yönetilemiyor. Şüphesiz bu durumun ardında hem iktidarın hem de mevcut yönetimlerin ihmalleri ve hatalarıyla kartopuna dönüşmüş sayısız neden yatıyor. 1999 depreminde yüzleştiğimiz acı tablonun neticesinde geçen 25 yıla baktığımızda Bakırköy’deki yapı stokumuzun %80’i 2000 yılı öncesine ait. Bunlar da kadim ilçemiz Bakırköy'ün büyük bir kısmında, maalesef yaşlanmış ve acil yenilenme ihtiyacı taşıyan yapılardan oluşuyor. Böyle bir tablo içinde de ülkemizin acı gerçeği haline gelen bu süreci dönüştürme çabası içerisindeyiz, aynı zamanda dönüştürme gücüne de sahibiz. Bugün Bakırköy'de hayalini kurduğumuz güvenli ve sürdürülebilir bir gelecek için de çok önemli bir imza töreninde bir arada olmanın da heyecanını yaşıyoruz. Bakırköy Belediyesi olarak da sağlıklı ve yaşanabilir bir kent hedefiyle, alanında yüksek tecrübeye sahip kuruluşumuz KİPTAŞ ile önemli bir iş birliği içine giriyoruz. Bu vesileyle, ilçemizde afet riski altındaki yapıları dönüştürmek ve kentimizin dirençli hale getirmek için çevreyle, doğayla, yerel dokuyla ve çağdaş yapı kültürüyle uyumlu yeni yaşam alanları oluşturulmasına da katkı sunacağız” diye konuştu.

“Kentsel dönüşüm mobil ofislerimizle de vatandaşlarımızın yanında olacağız”

Bakırköy’ü depreme hazırlıklı hale getirmek için yaptıkları çalışmalara da değinen Başkan Ovalıoğlu, “Gelir gelmez Afet İşleri Müdürlüğü’nü ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’nü kurduk ve bunları faaliyete geçirdik. Bakırköy'ün ihtiyaçlarına uygun çözümlemelerle ilçemizin tarihi ve kültürel dokusuyla uyumlu bir dönüşümü hayata geçirmek önceliklerimizin başında gelecek. Burada KİPTAŞ'ın tecrübesi de her adımda bizlere en güçlü rehberliği sağlayacak. Protokolümüz ‘İstanbul Yenileniyor’ platformu aracılığıyla, vatandaşlarımızın yaptığı başvurularla belediyemiz arasında koordinasyon ve iş birliği süreçlerini kolaylaştıracak. Nitekim kısa süre önce kurduğumuz ve halkımızın da takdirini kazanan Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Ofisimiz ile de dönüşüm sürecinin en önemli başvuru noktalarından birisi olmaya da devam edeceğiz. Hem mevcut belediye bünyemizdeki kentsel dönüşüm danışma ofislerimiz hem de mobil araçlarımızla mahallelere, vatandaşlarımızın bize ulaşamayıp gelemediği durumlar için hazırda kentsel dönüşüm mobil ofislerimizde de yanlarında olacağız” ifadelerini kullandı.

“Atacağımız bu imzayı başta çocuklarımız olmak üzere tüm halkımıza can güvenliğini sağlamak için bir adım olarak görüyoruz”

“İlçemizde sağlıklı yapı stoku oluşturarak olası afetlere karşı can ve mal kayıplarının önüne geçmek istiyoruz” diyen Başkan Ovalıoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Tüm maliklerin katılımının, bilinçle ve dayanışma ruhuyla hareket etmelerinin de kritik önemde olduğunu da vurgulamak istiyorum. Çeşitli desteklerle vatandaşlarımızın ekonomik yükünü hafifletmek için de yanlarında olacağız. Büyükşehir Belediyemizin, özellikle emeklilere ve dar gelirlilere %65’e varan hibe desteği olacak. Bunun haricinde de geri kalan ödemelerinde de faiz farkı almaksızın da 24 aya varan taksit imkânı olacak. Hepimiz şunu bilmeliyiz; Yürüteceğimiz çalışmaları yalnızca bir kentsel dönüşüm süreci değil, aynı zamanda da Bakırköy'ün geleceğini inşa etme açısından da bir seferberlik olarak görüyoruz. Atacağımız bu imzayı başta çocuklarımız olmak üzere tüm halkımıza can güvenliğini sağlamak için bir adım olarak görüyoruz. Daha güvenli, daha çağdaş ve daha yaşamlı bir Bakırköy'ü ancak bu şekilde hayata geçirebiliriz. Bunu el birliğiyle mutlaka tabii başaracağımıza inanıyorum. Bu sebeple de bu kıymetli iş birliği için başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu olmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcımız Gürkan Akgün'e Şehircilik Grubu Başkanımız Sayın Ali Kurt’a, KİPTAŞ Genel Müdürümüz Sayın Gürkan Kaya’ya, tüm çalışma arkadaşlarıma ve sürece destek verecek tüm komşularıma da teşekkür etmek istiyorum. Güzel ve güvenli bir gelecek için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğimizi bir kez daha vurgulayarak iş birliğimizin ilçemize, şehrimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

“İstanbul'u depreme hazır hale getirmek için tüm kurumlarımızla elimizi taşın altına koymuş bulunuyoruz”

İBB olarak yerel yönetimlerle birlikte İstanbul’u depreme hazır hale getirmek için gerekli her türlü çalışmayı yapacaklarını söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün, “Bu imzayla beraber, İstanbul'un en önemli sorunu olan depreme karşı hazır olma konusunda adım atmak açısından önemli bir çalışmanın altyapısını kuruyoruz. Bugün burada KİPTAŞ, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Bakırköy Belediyesi ile beraber yapacağımız protokolle hızlı tarama süreçlerini Bakırköy genelinde daha hızlandıracağız. Bununla birlikte, ‘İstanbul Yenileniyor’ üzerinden yapılan başvuruları hem vatandaşlarımızın daha hızlı bir bürokrasi ile bilgi ve fizibilite çalışmalarına ulaşmasını sağlayacağız. Bununla birlikte büyükşehir belediyemizin mali destek programından, yani dar gelirli vatandaşlarımıza inşaat maliyetinin yüzde altmış beşini karşılayacak mali destek programından da vatandaşlarımızın yararlanmasının önünü açmış olacağız” şeklinde konuştu.

“Bakırköy'de ilk kez bu dönemde bu kadar uyumlu çalışabiliyoruz”

Yerel yönetimlerle uyum içinde çalışmanın yenilenme sürecine büyük katkı sağladığının altını çizen KİPTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kurt ise, “Bu iş birliklerimiz bizim için kıymetli. Bugün imzalayacağımız iş birliği protokolündeki mali destek yardımı da bu süreci çok hızlandıracak. Bakırköy’de uyumlu çalışan bir belediye başkanımız var. Teşekkür ediyoruz, Bakırköy'de ilk kez bu dönemde bu kadar uyumlu çalışabiliyoruz. Bugün imzalayacağımız iş birliği protokolü ile hem vatandaşımızın evrak yükünü hafifletecek hem ruhsat sürecini ilçe belediyemizin koordinasyonuyla yürüteceğimiz çok hızlanacağımızı düşünüyoruz. Aynı şekilde Büyükşehir Belediyemizin hızlı taramayla da ilgili yaptığı işbirliği protokolümüz buradaki tespitler açısından çok önemli. Başkanımıza teşekkür ediyorum, umarım bundan sonra daha uyum içerisinde sonuç odaklı işlere imza atacağız” dedi.

# KİPTAŞ# İstanbul Büyükşehir Belediyesi# Bakırköy Belediyesi
Reklam
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Başkan Ovalıoğlu, Dev Kazanda Aşure Kaynattı Bakırköy'de Muharrem Bereketi
Başkan Ovalıoğlu, Dev Kazanda Aşure Kaynattı Bakırköy'de Muharrem Bereketi
Küçükçekmece Belediyesi'nden Çocuklara Yaz Tatilinde Trafik Bilinci
Küçükçekmece Belediyesi'nden Çocuklara Yaz Tatilinde Trafik Bilinci
Küçükçekmece Belediyesi'nden Aşura İkramı
Küçükçekmece Belediyesi'nden Aşura İkramı
İstanbul'da İstihdama Yeni Bir Katkı: Bakırköy’ün İlk Bölgesel İstihdam Ofisi Açıldı
İstanbul'da İstihdama Yeni Bir Katkı: Bakırköy’ün İlk Bölgesel İstihdam Ofisi Açıldı
Çok Okunan Haberler
TOKKON’un Muharrem Ayı İftarında Birlik ve Dayanışma Mesajı Verildi
TOKKON’un Muharrem Ayı İftarında Birlik ve Dayanışma Mesajı Verildi
Küçükçekmece Nikah Sarayı'nda Görkemli Tören: Mehmet Özdek'in Oğlu Bedirhan Özdek Dünya evine Girdi
Küçükçekmece Nikah Sarayı'nda Görkemli Tören: Mehmet Özdek'in...
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut Hayatını Kaybetti
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut Hayatını Kaybetti
Ercan Olgun, Cihannüma Derneği Küçükçekmece İlçe Temsilcisi Olarak Hizmete Devam Ediyor
Ercan Olgun, Cihannüma Derneği Küçükçekmece İlçe Temsilcisi Olarak...
Yeşil Vadi Arsa Ofisi'nden Gazze'ye Yardım Eli:
Yeşil Vadi Arsa Ofisi'nden Gazze'ye Yardım Eli: "Müslüman Müslümanın...
Kamuya Açık Alanı Kapattılar: Atakent Mahallesi'nde Vatandaş Yolunu Kullanamaz Hale Geldi
Kamuya Açık Alanı Kapattılar: Atakent Mahallesi'nde Vatandaş Yolunu...
Küçükçekmece'de Mahalle Sakinlerini Rahatsız Eden Drone! Vatandaşlar Tepkili
Küçükçekmece'de Mahalle Sakinlerini Rahatsız Eden Drone! Vatandaşlar...
Prof. Dr. Burhanettin Duran Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Oldu
Prof. Dr. Burhanettin Duran Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı...
Küçükçekmece Halkalı'da 3 Gündür Elektrik Yok: Vatandaşlar İsyan Etti!
Küçükçekmece Halkalı'da 3 Gündür Elektrik Yok: Vatandaşlar İsyan...
Ümit Özdağ, Yavuz Ağıralioğlu’nu Ziyaret Etti
Ümit Özdağ, Yavuz Ağıralioğlu’nu Ziyaret Etti
CHP Bayrampaşa’da Deprem: Meclis Üyelerinden Toplu İstifa!
CHP Bayrampaşa’da Deprem: Meclis Üyelerinden Toplu İstifa!
İlginizi Çekebilir
Başkan Ovalıoğlu, Dev Kazanda Aşure Kaynattı Bakırköy'de Muharrem Bereketi
Başkan Ovalıoğlu, Dev Kazanda Aşure Kaynattı Bakırköy'de Muharrem...
Küçükçekmece Belediyesi'nden Çocuklara Yaz Tatilinde Trafik Bilinci
Küçükçekmece Belediyesi'nden Çocuklara Yaz Tatilinde Trafik Bilinci...
Küçükçekmece Belediyesi'nden Aşura İkramı
Küçükçekmece Belediyesi'nden Aşura İkramı
İstanbul'da İstihdama Yeni Bir Katkı: Bakırköy’ün İlk Bölgesel İstihdam Ofisi Açıldı
İstanbul'da İstihdama Yeni Bir Katkı: Bakırköy’ün İlk Bölgesel...
Belediyelere Soruşturma Yağmuru: 176 İznin 59'u AK Parti, 58'i CHP'li İsimlere
Belediyelere Soruşturma Yağmuru: 176 İznin 59'u AK Parti, 58'i CHP'li...
CHP 'li Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su Krizi Derinleşiyor: Musluklar Kurudu, Yetkililer Sessiz
CHP 'li Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su Krizi Derinleşiyor: Musluklar...
Küçükçekmece Belediyesi sivrisineklere karşı alarmda
Küçükçekmece Belediyesi sivrisineklere karşı alarmda
Bakırköy Belediyesi’nden Çocuk İşçiliğine Karşı Tarihi Adım!
Bakırköy Belediyesi’nden Çocuk İşçiliğine Karşı Tarihi Adım!...
Bakırköy sürdürülebilir alışveriş festivali; “Yenidenfest” başlıyor
Bakırköy sürdürülebilir alışveriş festivali; “Yenidenfest”...
Dünya Çocuk Hakları Günü'nde Bağcılar'da Çocuk Şura'sı düzenlendi
Dünya Çocuk Hakları Günü'nde Bağcılar'da Çocuk Şura'sı düzenlendi

Ana Sayfa
DÜNYA
GÜNDEM
SİYASET
EĞİTİM
SAĞLIK
OTOMOBİL
MEDYA
EKONOMİ
EMLAK
İSLAM
SPOR
MAGAZİN
TEKNOLOJİ
KÜLTÜR-SANAT
ACI GERCEKLER
TÜRKİYE
BİYOGRAFİ
AİLE ve YAŞAM
BELEDİYELER
RÖPORTAJ
YEMEK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Karikatürler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Sitene Ekle
  • Rss
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • İHBAR HATTI
  • Gizlilik İlkeleri

hicrethaber com Sitemizde bulunan yazı , Video, Fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

www.ibrshop.com

Yazılım: Tumeva Bilişim