Anasayfa
  • Ara
  • DÜNYA
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • OTOMOBİL
  • MEDYA
  • EKONOMİ
  • EMLAK
  • İSLAM
  • SPOR
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • ACI GERCEKLER TÜRKİYE BİYOGRAFİ AİLE ve YAŞAM BELEDİYELER RÖPORTAJ YEMEK
  • Ara
Ankara Kulislerinde Sürpriz Kare: Mahmut Arıkan,Devlet Bahçeli Tokalaşması Gündem Oldu
Ankara Kulislerinde Sürpriz Kare: Mahmut Arıkan,Devlet Bahçeli Tokalaşması Gündem Oldu
Gazze’de İsrail’in Ajan Ağı Çöküyor: Milisler Tek Tek Teslim Oluyor
Gazze’de İsrail’in Ajan Ağı Çöküyor: Milisler Tek Tek Teslim Oluyor
TBMM'de dikkat çeken anlar! Bahçeli'den DEM Partili Vekillere Sürpriz Tebrik
TBMM'de dikkat çeken anlar! Bahçeli'den DEM Partili Vekillere Sürpriz Tebrik
Japonya'da Deprem: 7.6 Büyüklüğünde Can Kaybı Olmadan Atlatıldı
Japonya'da Deprem: 7.6 Büyüklüğünde Can Kaybı Olmadan Atlatıldı
Küçükçekmece'de Taşan Rögardan Kötü Koku Yükseldi: Vatandaş Tepkili
Küçükçekmece'de Taşan Rögardan Kötü Koku Yükseldi: Vatandaş Tepkili
Yeşilçam’ın Efsanesi Gülşen Bubikoğlu 71 Yaşında: Zarafetiyle Göz Kamaştırıyor
Yeşilçam’ın Efsanesi Gülşen Bubikoğlu 71 Yaşında: Zarafetiyle Göz Kamaştırıyor
Hamas, İsrail’e Net Mesaj Verdi: “Bağımsız Devlet Kurulursa Silahlar Devlete Bağlanacak”
Hamas, İsrail’e Net Mesaj Verdi: “Bağımsız Devlet Kurulursa Silahlar Devlete Bağlanacak”
Tadilatsız Deprem Güvenliği: Multitek’ten Erken Uyarı Çözümü
Tadilatsız Deprem Güvenliği: Multitek’ten Erken Uyarı Çözümü
Uzmandan Uyarı: Sosyal Medyadaki Zayıflama Önerileri Bilimle Uyuşmuyor
Uzmandan Uyarı: Sosyal Medyadaki Zayıflama Önerileri Bilimle Uyuşmuyor
Küçükçekmece Belediyesi’nden Basın Mirasına Özel Sergi,Babıâli’nin Kalbi Matbuatın Yüzyıllık Hafızası Sergilendi
Küçükçekmece Belediyesi’nden Basın Mirasına Özel Sergi,Babıâli’nin Kalbi Matbuatın Yüzyıllık Hafızası Sergilendi
Bağımlılıkla Mücadele Sahneye Taşındı: Yeşilay Çocuk Müzikali İlk Kez Gösterildi
Bağımlılıkla Mücadele Sahneye Taşındı: Yeşilay Çocuk Müzikali İlk Kez Gösterildi
  SİGARAYI BIRAKMAYI KOLAYLAŞTIRAN, 6 PRATİK ÖNERİ!
SİGARAYI BIRAKMAYI KOLAYLAŞTIRAN, 6 PRATİK ÖNERİ!
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Mustafa Soydan: "Odamızın Gerçek Kimliğini Kazandıracağız"
GÜNDEM
Yayınlanma: 28 Aralık 2024 - 13:44

Mustafa Soydan: "Odamızın Gerçek Kimliğini Kazandıracağız"

İstanbul Elektrik Teknisyenleri Esnaf ve Sanatkârlar Odası başkan adayı Mustafa Soydan, Küçükçekmece Şehit Fethi Sekin Öğretmenevi'nde düzenlenen aday tanıtım toplantısında katılımcılara hitap etti. Soydan, meslektaşlarının sorunlarını dile getirerek çözüm önerilerini paylaştı.

GÜNDEM
28 Aralık 2024 - 13:44
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Mustafa Soydan:
 

 

35 yıldır meslekte olan ve kendi işletmesini yöneten Soydan, sektörde yaşanan problemleri detaylı bir şekilde anlattı. Özellikle Türkiye Elektrik Kurumu’nun 2018 yılında özelleşmesinin ardından kurumla teknisyenler arasındaki ilişkilerin zayıfladığını belirtti. Soydan, "Biz, kurumla vatandaş arasında köprü görevi görüyoruz. Ancak kurumun personelleri ve yöneticileri tarafından maalesef haksız muamelelere maruz kalıyoruz. Bu durum meslektaşlarımızı derinden yaralıyor," ifadelerini kullandı.

Sorunların çözümü için oda yönetimini daha aktif hale getirmeyi hedeflediğini belirten Soydan, mesleğin itibarını yeniden kazandıracaklarını söyledi. Meslek büyüklerinin tecrübelerinden yararlanacaklarını ve geniş katılımlı bir yönetim anlayışı benimseyeceklerini vurguladı.

Soydan, sektörde "korsan elektrikçi" olarak nitelendirilen yetkisiz çalışanlara yönelik eleştirilere de değinerek, bu kişilerin dışlanmasının çözüm olmadığını ifade etti. "Onlara korsan demek yerine, gerekli eğitimleri alarak mesleğe kazandırmamız gerekiyor. İl ve ilçe eğitim müdürlükleriyle iş birliği yaparak bu arkadaşlara yeterlilik belgesi kazandırmak için çalışacağız," dedi.

Mustafa Soydan: "Elektrik Teknisyenlerinin İtibarını ve Haklarını Geri Kazandıracağız"

İstanbul Elektrik Teknisyenleri Esnaf ve Sanatkârlar Odası başkan adayı Mustafa Soydan, seçim sürecinde düzenlenen bir toplantıda meslektaşlarının yaşadığı sorunları ve çözüm önerilerini dile getirdi. Soydan, meslek grubunun hak ettiği itibarı yeniden kazandırmayı hedeflediklerini belirtti.

"Elektrik Teknisyenleri İkinci Planda Bırakılamaz"

Soydan, elektrik teknisyenlerinin meslek kimliğinin yıllar içinde zayıflatıldığını ifade ederek, “Sabahleyin bölge müdürlüğüne giden bir teknisyen, vatandaşla aynı sıradan geçmek zorunda kalıyor. Her defasında güvenlik aramasına tabi tutuluyor. Tıpkı avukatların adliyelerde ayrı geçiş noktaları olduğu gibi, elektrik teknisyenleri için de bu tür düzenlemeler yapılabilir. Bu konuda gerekli girişimlerde bulunduk ve bu haklı talebimizi gündeme getireceğiz,” dedi.

"Siz Bizi Yok Sayıyorsunuz, Ama Biz Yok Saymayacağız"

Soydan, tedarikçi firmalar ve ilgili kurumlarla iletişim kopukluğuna dikkat çekti:

“Bugün bir genel müdürün sekreteriyle görüşmek için haftalarca bekliyorsunuz. Elektrik teknisyenleri sahadaki tüm sorunları üstleniyor, çözüm için çabalıyor. Ancak bizlerİ yok sayılıyoruz. Bu durumu değiştirmek için kararlı bir şekilde çalışacağız. Siz bizi yok saysanız bile biz meslektaşlarımızı ve haklarını asla göz ardı etmeyeceğiz.”

"Kazı Yasakları ve Bekleme Süreçleri Kabul Edilemez"

Belediyelerin kazı yasaklarına ilişkin eleştirilerde bulunan Soydan, “Bir yatırımcı elektrik tesisini kurmuş, yüz binlerce lira harcamış. Ancak Mart ayına kadar kazı yasağı olduğu için işlem yapamıyor. Elektrik bekler mi? Enerji, günlük hayatımızın her anında kritik bir ihtiyaç. Bu konuda 39 belediye ile görüştük ve çözüm önerilerimizi sunduk. Bu sorunları çözmek için çalışmaya devam edeceğiz,” ifadelerini kullandı.

"Dijitalleşme ile Süreçleri Hızlandıracağız"

Elektrik teknisyenlerinin iş süreçlerindeki yavaşlığı ele alan Soydan, teknolojinin yeterince etkin kullanılmadığını belirtti. Özellikle genç ve deneyimsiz personelin süreci aksattığını ifade eden Soydan, “Bir sorun olduğunda birebir görüşemiyoruz. Her şey dijital ortamda yürüyor. E-mail atıyorsunuz, bir hafta sonra cevap alıyorsunuz. Ancak bizim işimiz anlık çözüm gerektirir. Bekleme lüksümüz yok. Bu tür sorunları dijitalleşme ile aşmak için elimizden geleni yapacağız,” dedi.

"Saha Çalışanlarının İtibarını Koruyacağız"

Soydan, teknisyenlerin saha çalışmalarında yaşadığı saygısızlıkları da ele aldı. Altınşehir’de yaşadığı bir olayı örnek veren Soydan, “Muayene memurları geliyor, zile dokunmuyor, kapıyı çalmıyor ve evrakı reddediyor. ‘Kapalı, bilgi verilmedi’ gibi bir not düşüyorlar. Bu tutum hem zaman kaybına hem de emek ziyanına neden oluyor. Biz sahadaki meslektaşlarımızın emeğini ve itibarını korumak için tüm bu süreçleri yeniden düzenleyeceğiz,” dedi.

"Mesleğin Hak Ettiği Saygıyı Kazandıracağız"

 Soydan, meslektaşlarına şu mesajı verdi:“Mesleğimiz özelleştirme süreçlerinden sonra büyük zorluklarla karşı karşıya kaldı. Artık birçok kişi iş almaktan çekiniyor, çünkü sistem çalışmıyor. Biz bu işin ehli olmayan kişiler tarafından yönetilmesine müsaade etmeyeceğiz. Elektrik teknisyenleri, teknikerler ve mühendisler hak ettikleri saygıyı yeniden kazanacak.”

Mustafa Soydan: "Sorunları Planlı ve Kararlı Şekilde Çözeceğiz"

İstanbul Elektrik Teknisyenleri Esnaf ve Sanatkârlar Odası başkan adayı Mustafa Soydan, konuşmasının sonunda meslektaşlarına güvence vererek, sektördeki temel sorunları çözmek için kararlı bir yol haritası izlediklerini belirtti.

"Süreçler Keyfi Uygulamalarla İşlememeli"

Soydan, sayaç muayenesi ve montaj süreçlerinde yaşanan keyfi uygulamalara dikkat çekerek şunları söyledi:“Bir sayaç muayenesinin tamamlanması için 15 günlük yasal süreç var. Ancak bu süreyi aşıp, keyfi uygulamalarla süreç uzatılıyor. Bu durum hem elektrik teknisyenlerini hem de tüketicileri mağdur ediyor. Biz bu keyfi uygulamaların önüne geçeceğiz ve süreçlerin daha hızlı işlemesi için planlı çalışmalar yürüteceğiz.”

"Telefonlarımız 24 Saat Açık Olacak"

Soydan, göreve gelmeleri halinde iletişim kanallarını açık tutacaklarını vurgulayarak, “Bizim telefonlarımız 24 saat açık olacak. Ekip arkadaşlarımızla birlikte her birimin sorumluluğunu net bir şekilde dağıtacağız. Tüm ekip arkadaşlarımız, gece gündüz çalışarak sorunların çözümü için sahada olacak,” dedi.

"Sayaçların Temini ve Montajı Teknisyenlere Verilmeli"

Soydan, sayaçların temini ve montajı konusunda da önemli bir değişiklik planladıklarını belirtti:“Kurumlar artık sayaçları doğrudan bize tedarik edecek. Bu sayaçları biz teslim alacağız ve montajlarını siz teknisyenler yapacaksınız. Böylece süreç daha güvenli ve düzenli bir şekilde ilerleyecek. Bu, meslektaşlarımız için önemli bir kazanım olacak.”

"Sorunları Ortak Çözeceğiz"

Mustafa Soydan, konuşmasının sonunda tüm meslektaşlarını birlik olmaya davet etti:“Hiçbir sorunun üstesinden tek başımıza gelemeyiz. Sizlerle sürekli irtibat halinde olacağız, sorunları birlikte çözeceğiz. Bizim önceliğimiz meslektaşlarımızın işlerini kolaylaştırmak ve hak ettikleri değeri kazandırmak. Allah’ın izniyle, planlı ve kararlı bir şekilde tüm bu sorunları ortadan kaldıracağız.”

Soydan’ın konuşması, salondaki meslektaşlarından büyük destek aldı. Başkan adayı, sektöre ilişkin sorunların çözümü için umutlu bir tablo çizerken, seçilmesi halinde meslektaşlarının her zaman yanında olacağının sözünü verdi.

Toplantıya katılan meslektaşlar, Soydan’ın çözüm odaklı ve kararlı yaklaşımını desteklediklerini ifade etti.

Son olarak, çırak yetiştirme konusundaki eksikliğe dikkat çeken Soydan, mesleğin geleceği için yeni neslin desteklenmesi gerektiğini belirtti. "Son beş yılda kaç çırak yetiştirdiğimizi sorgulamalıyız. Eğer bu mesleği sürdürülebilir hale getiremezsek gelecekte daha büyük sorunlarla karşılaşırız," diyerek sözlerini tamamladı.

Mustafa Soydan’ın konuşması katılımcılar tarafından ilgiyle dinlenirken, sektörel sorunlara yönelik çözüm odaklı yaklaşımı takdir topladı.

# MUSTAFA SOYDAN
Reklam
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Gazze’de İsrail’in Ajan Ağı Çöküyor: Milisler Tek Tek Teslim Oluyor
Gazze’de İsrail’in Ajan Ağı Çöküyor: Milisler Tek Tek Teslim Oluyor
TBMM'de dikkat çeken anlar! Bahçeli'den DEM Partili Vekillere Sürpriz Tebrik
TBMM'de dikkat çeken anlar! Bahçeli'den DEM Partili Vekillere Sürpriz Tebrik
Sultanbeyli’de 42 STK Gazze ve mazlum coğrafyalar için bir araya geldi
Sultanbeyli’de 42 STK Gazze ve mazlum coğrafyalar için bir araya geldi
Kocaeli’nin Yeni Kamusal Kalbi  “Milli İrade Meydanı” Özer/Ürger Mimarlık İmzasını Taşıyor!
Kocaeli’nin Yeni Kamusal Kalbi “Milli İrade Meydanı” Özer/Ürger Mimarlık İmzasını Taşıyor!
Çok Okunan Haberler
Mide Bulantısıyla Başlayan Kabus: Böcek Ailesinin Ölümünde Soruşturma Derinleşiyor
Mide Bulantısıyla Başlayan Kabus: Böcek Ailesinin Ölümünde Soruşturma...
Yeşil Vadi Arsa Trakya'da 26 Yıllık Tecrübe, TOKİ ile Buluşuyor
Yeşil Vadi Arsa Trakya'da 26 Yıllık Tecrübe, TOKİ ile Buluşuyor
AK Parti Küçükçekmece'de Sürpriz Buluşma: Eski Başkanlar Aynı Karede
AK Parti Küçükçekmece'de Sürpriz Buluşma: Eski Başkanlar Aynı...
Küçükçekmece Denetimsizliğe:Teslim:
Küçükçekmece Denetimsizliğe:Teslim:"Kaymakamlık, Belediye,Tarım...
Mahalle Başkanlarından Anlamlı Mesaj: ''Biz Makam İçin Değil, Erdoğan Davası İçin Varız!''
Mahalle Başkanlarından Anlamlı Mesaj: ''Biz Makam İçin Değil, Erdoğan...
Türkiye yasa boğuldu: Askeri kargo uçağı Gürcistan’da düştü, şehitlerimiz var
Türkiye yasa boğuldu: Askeri kargo uçağı Gürcistan’da düştü,...
“Tarihi Miras, Modern Kimlikle Buluştu: Selamet Akıncılar Derneği Yeni Logosunu Tanıttı”
“Tarihi Miras, Modern Kimlikle Buluştu: Selamet Akıncılar Derneği...
“Temiz Eller” operasyonunun mimarı konuştu: Başsavcı Gürlek, yolsuzluk dosyasında şok teklifi açıkladı
“Temiz Eller” operasyonunun mimarı konuştu: Başsavcı Gürlek,...
Duyarlı İnsanlar Platformu Başkanı Tarık Zafer, Basınla Buluştu
Duyarlı İnsanlar Platformu Başkanı Tarık Zafer, Basınla Buluştu...
Eğitimde Değişim Zamanı: 4+3+3+3 Sistemi Geliyor mu?
Eğitimde Değişim Zamanı: 4+3+3+3 Sistemi Geliyor mu?
“Bahis Fırtınası Ligleri Sallarken:Küçükçekmece Sinop Spor Başkanı Rafet Orhan’dan Temiz Futbol Manifestosu”
“Bahis Fırtınası Ligleri Sallarken:Küçükçekmece Sinop Spor Başkanı...
Sesiyle Kuşaklara Dokunan Muazzez Abacı, Doğum Gününde Hayata Veda Etti
Sesiyle Kuşaklara Dokunan Muazzez Abacı, Doğum Gününde Hayata Veda...
İlginizi Çekebilir
Gazze’de İsrail’in Ajan Ağı Çöküyor: Milisler Tek Tek Teslim Oluyor
Gazze’de İsrail’in Ajan Ağı Çöküyor: Milisler Tek Tek Teslim...
TBMM'de dikkat çeken anlar! Bahçeli'den DEM Partili Vekillere Sürpriz Tebrik
TBMM'de dikkat çeken anlar! Bahçeli'den DEM Partili Vekillere Sürpriz...
Sultanbeyli’de 42 STK Gazze ve mazlum coğrafyalar için bir araya geldi
Sultanbeyli’de 42 STK Gazze ve mazlum coğrafyalar için bir araya geldi
Kocaeli’nin Yeni Kamusal Kalbi  “Milli İrade Meydanı” Özer/Ürger Mimarlık İmzasını Taşıyor!
Kocaeli’nin Yeni Kamusal Kalbi “Milli İrade Meydanı” Özer/Ürger...
Küçükçekmece'de Taşan Rögardan Kötü Koku Yükseldi: Vatandaş Tepkili
Küçükçekmece'de Taşan Rögardan Kötü Koku Yükseldi: Vatandaş...
Hamas, İsrail’e Net Mesaj Verdi: “Bağımsız Devlet Kurulursa Silahlar Devlete Bağlanacak”
Hamas, İsrail’e Net Mesaj Verdi: “Bağımsız Devlet Kurulursa Silahlar...
Yeşilay’dan Tütün Bağımlılığına Karşı Acil Eylem Çağrısı: “Danışanlarımızın Beşte Dördü Sigarayı Bırakıyor”
Yeşilay’dan Tütün Bağımlılığına Karşı Acil Eylem Çağrısı:...
Yeşilay’ın 6. Genç Savunuculuk Forumu İstanbul’da: Spor Yoluyla Güvenli ve Barışçıl Toplumlar Masaya Yatırıldı
Yeşilay’ın 6. Genç Savunuculuk Forumu İstanbul’da: Spor Yoluyla...
Türk Kızılay’ın İyilik Gemisi Gazze’de: Sıcak Yemek Kapasitesi 35 Bine Çıktı
Türk Kızılay’ın İyilik Gemisi Gazze’de: Sıcak Yemek Kapasitesi...
Hindistan'ın eski Başbakanı Manmohan Singh hayatını kaybetti
Hindistan'ın eski Başbakanı Manmohan Singh hayatını kaybetti

Ana Sayfa
DÜNYA
GÜNDEM
SİYASET
EĞİTİM
SAĞLIK
OTOMOBİL
MEDYA
EKONOMİ
EMLAK
İSLAM
SPOR
MAGAZİN
TEKNOLOJİ
KÜLTÜR-SANAT
ACI GERCEKLER
TÜRKİYE
BİYOGRAFİ
AİLE ve YAŞAM
BELEDİYELER
RÖPORTAJ
YEMEK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Karikatürler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Sitene Ekle
  • Rss
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • İhbar Hattı
  • Gizlilik İlkeleri

hicrethaber com Sitemizde bulunan yazı , Video, Fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

www.ibrshop.com

Yazılım: Tumeva Bilişim

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Ankara Kulislerinde Sürpriz Kare: Mahmut Arıkan,Devlet Bahçeli Tokalaşması Gündem Oldu
Ankara Kulislerinde Sürpriz Kare: Mahmut Arıkan,Devlet Bahçeli...
Baas Rejiminin Sonu: 8 Aralık Artık Ulusal Bayram Suriye’de Hürriyet Coşkusu
Baas Rejiminin Sonu: 8 Aralık Artık Ulusal Bayram Suriye’de...
">