• İletişim
  • İhbar Hattı
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • DÜNYA
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • OTOMOBİL
  • MEDYA
  • EKONOMİ
  • İSLAM
  • SPOR
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • ACI GERCEKLER ANADOLU BİYOGRAFİ EMLAK AİLE ve YAŞAM BELEDİYELER RÖPORTAJ YEMEK
  • Ara
Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Psikolojik sağlamlık, hızla dijitalleşen bu çağda kritik önem taşıyor!”
Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Psikolojik sağlamlık, hızla dijitalleşen bu çağda kritik önem taşıyor!”
Alperen Ocakları'ndan Kızılay Körfez Şubesi'ne Anlamlı Ziyaret.
Alperen Ocakları'ndan Kızılay Körfez Şubesi'ne Anlamlı Ziyaret.
Mehmet Makas: Türkiye Yüzyılı Hedefleri İçin Ekip Ruhuyla Çalışacağız
Mehmet Makas: Türkiye Yüzyılı Hedefleri İçin Ekip Ruhuyla Çalışacağız
Burdur Gölhisar’da Kutsal Değerlere Saygısızlık Tepki Çekti.MHP’li Abdullah Aksoy Partiden İhraç Edildi
Burdur Gölhisar’da Kutsal Değerlere Saygısızlık Tepki Çekti.MHP’li Abdullah Aksoy Partiden İhraç Edildi
Suriye'de Tam Entegrasyon: SDG ile Şam Yönetimi Arasında Tarihi Anlaşma
Suriye'de Tam Entegrasyon: SDG ile Şam Yönetimi Arasında Tarihi Anlaşma
İsrail, Gazze’de Ateşkesi Bir Kez Daha İhlal Etti
İsrail, Gazze’de Ateşkesi Bir Kez Daha İhlal Etti
Suriye’de Entegrasyon Anlaşması Sonrası Rakka’ya Yeni Vali
Suriye’de Entegrasyon Anlaşması Sonrası Rakka’ya Yeni Vali
Xaura Global: Doğal Ürünler ve Eşsiz İş Fırsatıyla Dikkat Çekiyor
Xaura Global: Doğal Ürünler ve Eşsiz İş Fırsatıyla Dikkat Çekiyor
İstanbul’da Kar Alarmı: Trafik Kilitlendi, Kuryelere ve Ağır Taşıtlara Yasak
İstanbul’da Kar Alarmı: Trafik Kilitlendi, Kuryelere ve Ağır Taşıtlara Yasak
Tipi Etkisini Artırdı, Kars’ta Yüzlerce Köy Yolu Kapandı
Tipi Etkisini Artırdı, Kars’ta Yüzlerce Köy Yolu Kapandı
Sakaltutan ve Kızıldağ Geçitlerinde Kar Alarmı: Tırlar Yolda Kaldı
Sakaltutan ve Kızıldağ Geçitlerinde Kar Alarmı: Tırlar Yolda Kaldı
İstanbul Beyaza Büründü: Kar Yağışı Yeni Haftada da Sürecek
İstanbul Beyaza Büründü: Kar Yağışı Yeni Haftada da Sürecek
  1. Haberler
  2. DÜNYA
  3. Esir takasında ikinci aşama bugün! Gazze'de dikkat çeken görüntüler...
DÜNYA
Yayınlanma: 25 Ocak 2025 - 18:15

Esir takasında ikinci aşama bugün! Gazze'de dikkat çeken görüntüler...

İsrail ile Hamas arasında varılan ve Pazar günü yürürlüğe giren Gazze Şeridi'nde ateşkes ve esir takası anlaşması kapsamında bugün ikinci rehine takası...

DÜNYA
25 Ocak 2025 - 18:15
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
 Esir takasında ikinci aşama bugün! Gazze'de dikkat çeken görüntüler...
14:21Filistinli esirler Ofer Hapishanesi'nden ayrıldı

Hamas ve İsrail arasındaki esir takasının ikinci turunda serbest bırakılan Filistinli esirleri taşıyan Kızılhaç konvoyu İsrail'in Ofer Hapishanesi'nden ayrıldı.

 

13:45Arap ülkelerinden, Batı Şeria'da 3 gündür devam eden İsrail saldırılarına tepki

Mısır, Irak, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), İsrail'in, işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentinde 3 gündür sürdürdüğü saldırıları kınayarak Filistin halkına karşı işlenen suçlar için İsrail'den hesap sorulması çağrısında bulundu.

13:15Esir takasının ikinci turunda Gazze’deki 4 İsrailli kadın esir asker serbest bırakıldı

Hamas ve İsrail arasındaki karşılıklı esir takasının ikinci turuna ilişkin hazırlıklar sabah saatlerinde başladı. İsrailli esirlerin teslim edileceği Gazze'deki Filistin Meydanı'nda sabah saatlerinde binlerce Filistinli toplandı.Kassam Tugayları ve Uluslararası Kızılhaç Örgütü yetkilileri esir takasına ilişkin evrakları meydanda kurulan sahnede imzaladı.

Üzerlerinde askeri üniforma ve boyunlarına asılı yaka kartlarıyla sahneye çıkan 4 İsrailli kadın esir asker, burada bekleyenleri selamladı. İsrailli kadın esir askerlerin sahnede gülümsemesi dikkati çekti.

Uluslararası Kızılhaç Örgütü'ne ait İsrailli esirleri taşıyan konvoy, meydandan ayrılarak askerlerin İsrail'e teslim edileceği noktaya doğru hareket etti. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Gazze'den serbest bırakılan 4 İsrail askerinin sınırı geçerek İsrail'e ulaştığını duyurdu.

Hamas ve İsrail arasındaki esir takasının ikinci turunda, Gazze'den serbest bırakılan 4 İsrailli kadın esir asker karşılığında İsrail hapishanelerinden 200 Filistinli esirin akşam saatlerinde serbest bırakılması bekleniyor.

12:22Yahya Sinwar'ın Gazze Şeridi'ndeki görüntüleri ortaya çıktı

Al Jazeera, Hamas'ın öldürülen lideri Yahya Sinvar'ın daha önce görülmemiş görüntüleri yayınlandı.

Sinwar'ın öldürülmesinden 4 ay sonra ortaya çıkan görüntülerde hayatını kaybeden Hamas liderinin savaşın devam ettiği Gazze Şeridi'nin sokaklarında üzerinde bir battaniye ile yürüdüğü ve saklandığı yerler görülüyor.

Videolardan birinde Sinwar'ın yerde oturduğu ve önündeki haritaya baktığı görülürken, Hamas liderinin 7 Ekim saldırılarının talimatını verdiği belge de ilk kez görüntülendi.

Görüntüler İsrail medyasında büyük yankı uyandırdı.

 

12:00Gazze, ateşkes anlaşmasının birinci aşamasında, ikinci grup esir takasına hazırlanıyor

Görgü tanıkları, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının sabah, esir takası operasyonunun başlamasından önce Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine mensuplarını konuşlandırdığını aktardı.Hamas, dün akşam da Gazze şehrinin doğusundaki Filistin Meydanı'nda hazırlıklar yaptı.Meydana, Filistin bayraklarının yanı sıra "Filistin özgürlük savaşçıları zafer kazandı", "Filistin, mazlumların siyonizme karşı zaferidir", "Aksa Tufanı, siyonizm adaletsizliği ve suçuna karşı bir devrimdir" ve "Gazze, suçlu siyonistlerin mezarlığıdır." yazılı pankartlar asıldı.

11:32Gazze'ye ateşkesin altıncı gününde 339 insani yardım tırı girdi

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA) tarafından yapılan açıklamada, ateşkesin altıncı günü olan 24 Ocak'ta bölgeye 339 insani yardım tırının girdiği belirtildi. Ateşkesin başlamasından bu yana 130'dan fazla dağıtım noktasına 200 binden fazla gıda paketinin gönderildiği ifade edildi.

10:20İsrail ordusu: "Gazze'den bugün serbest bırakılacak rehineleri almaya hazırız"

İsrail Savunma Kuvvetlerinden bugün gerçekleştirilmesi beklenen takasa ilişkin yapılan açıklamada, "İsrail Savunma Kuvvetleri, Gazze'den İsrail'e dönecek rehineleri karşılamak için hazırlıklarını tamamladı. Geri dönen rehinelere, belirlenen ve hazırlanan ilk kabul noktalarında tıbbi bakım ve kişisel destek verilecek. Daha sonra hastanelere sevk edilerek ailelerine kavuşturulacaklar" ifadeleri kullanıldı.

09:30Hamas'tan Cenin mesajı

Hamas liderlerinden Abdurrahman eş-Şedid, hareketin Telegram hesabından yayımlanan açıklamasında, "Batı Şeria'daki, özellikle de Cenin'deki Filistin direnişi, her gün yapılan baskınlar, gözaltılar ve saldırılara rağmen işgalci İsrail karşısında iradesinin kırılmayacağını kanıtladı." ifadelerine yer verdi.

Cenin'de Filistinli silahlı grupların İsrail askerleriyle şiddetli çatışmalara girdiğini, İsrail güçlerini pusuya düşürdüğünü ve kayıplar verdirttiğini belirten Şedid, "İşgalci İsrail ve yardımcılarının tüm girişimleri, direnişin karşısında başarısız olacaktır." sözlerine yer verdi.

09:00BAE, Lübnan'daki büyükelçiliğini yeniden açtı

Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, "BAE ile kardeş Lübnan arasındaki ikili ilişkilerin güçlendirilmesi kapsamında, BAE'nin Beyrut Büyükelçiliği resmi olarak görevine yeniden başladı." ifadelerine yer verildi.

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ömer eş-Şamisi de açıklamasında, büyükelçiliğin yeniden açılmasının, iki ülke arasındaki iş birliğini yeni boyutlara taşımada önemli bir adımı temsil ettiğini, bunun da BAE'nin Lübnan'da istikrar ve kalkınmayı destekleme taahhüdünü yansıttığını vurguladı.

08:00Rehine takası bugün: İsrail ve Hamas kimleri serbest bırakacak?

İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre, müebbet hapis cezasına çarptırılan Filistinli tutuklulardan Zekeriya Zubeydi, Ahmed Bergusi, Vail Kasım ve Mahmud Atallah, bugün yapılacak esir takasının ikinci aşamasında serbest bırakılacak.Fetih Hareketinin silahlı kanadı El-Aksa Şehitleri Tugayı üyesi Zekeriya ez-Zubeydi, 2021'de İsrail hapishanesinden firar ettikten sonra yakalanan 6 Filistinliden biri.Ahmed Bergusi, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin kentinde doğdu. El Aksa Şehitleri Tugayları yetkililerinden olup 2002 yılında tutuklandı ve 13 kez müebbet ve 50 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Vail Kasım, Kudüs'te doğdu. "Silvan Hücresi" olarak adlandırılan örgüt kapsamında İsrail hedeflerine yönelik birçok saldırı düzenlemekle suçlandı. 2002 yılında tutuklandı ve 3 bin yıldan fazla hapis cezasına çarptırıldı.Mahmud Atallah ise İsrail'le işbirliği yapmakla suçlanan Filistinli birini öldürmekten müebbet hapis ve ayrıca 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.İsrail ile Hamas arasında 19 Ocak'ta yürürlüğe giren ateşkes ve esir takası anlaşmasının ilk aşamasının ikinci turu bugün gerçekleştirilecek.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları da Gazze Şeridi'nde ateşkes ve esir takası anlaşması çerçevesinde bugün serbest bırakılacak İsrailli 4 esirin isimlerini açıkladı. Yapılan açıklamada, asker olduğu belirtilen esirlerin isimleri “Liri Albag, Karina Ariev, Danielle Gilboa ve Naama Levy” olarak bildirildi.

07:30Hamas: Gazze'de işlerimizi nasıl yürüteceğimiz konusunda dayatmaları kabul etmeyeceğiz

Hamas'ın Ulusal İlişkiler Ofisi Başkanı Hüsam Bedran, hareketin Telegram hesabından yayımlanan açıklamasında, "Gazze Şeridi'ndeki işlerimizi nasıl yöneteceğimizi bize empoze eden hiçbir bölgesel veya uluslararası tarafı kabul etmeyeceğiz." ifadesine yer verdi.Hamas'ın önceliğinin, soykırım savaşında büyük fedakarlıklar yapan Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkının yanında yer almak olduğunu belirterek Gazze Şeridi'ndeki halka acil ve insani yardım sağlanmasının gerekliliğini vurguladı.

 

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Çok Okunan Haberler
10 Ocak'ta Anlamlı Buluşma: ERGAB ve Erzincan Konfederasyonu Aynı Masada
10 Ocak'ta Anlamlı Buluşma: ERGAB ve Erzincan Konfederasyonu Aynı Masada
KİGEDER ve Eğitim-Bir-Sen’den Hicret Haber’e Ziyaret
KİGEDER ve Eğitim-Bir-Sen’den Hicret Haber’e Ziyaret
ERKON'da Liderlik Değişimi Ali Murat Alatepe Görevi Murat Şahsuvaroğlu'na Devretti
ERKON'da Liderlik Değişimi Ali Murat Alatepe Görevi Murat Şahsuvaroğlu'na...
Miraç Kandili Mübarek olsun. Miraç Gecesinin Önemi Fazileti ve Yaşananlar
Miraç Kandili Mübarek olsun. Miraç Gecesinin Önemi Fazileti ve Yaşananlar...
Yeşil Vadi Arsa Ofisi ve İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Orhan:
Yeşil Vadi Arsa Ofisi ve İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Orhan:"Bu...
Akdağmadenililer Arabaşı Geleneğini İstanbul'da Sürdürdü
Akdağmadenililer Arabaşı Geleneğini İstanbul'da Sürdürdü
Saadet Partisi Küçükçekmece Kadın Kolları Gazetecileri Unutmadı
Saadet Partisi Küçükçekmece Kadın Kolları Gazetecileri Unutmadı
2026 Altın Fiyatı Beklentileri (Ons Bazında)
2026 Altın Fiyatı Beklentileri (Ons Bazında)
Eğitim Dünyası Basınla Buluştu: MRS Eğitim Kurumlarından Anlamlı Organizasyon
Eğitim Dünyası Basınla Buluştu: MRS Eğitim Kurumlarından Anlamlı...
Resmi Gazete’de Kritik Kararlar: Kamu Kurumlarında Yeni Dönem
Resmi Gazete’de Kritik Kararlar: Kamu Kurumlarında Yeni Dönem
Mesleki Eğitime Güçlü Destek: Dr. Oktay Duran MTAL Ödüllendirildi
Mesleki Eğitime Güçlü Destek: Dr. Oktay Duran MTAL Ödüllendirildi
Öldü Deniliyordu, Tabka’da Ortaya Çıktı: Bahoz Erdal Suriye’de
Öldü Deniliyordu, Tabka’da Ortaya Çıktı: Bahoz Erdal Suriye’de
İlginizi Çekebilir
ABD Basınından Çarpıcı İddia: Washington–Kremlin Hattında Gizli Görüşme
ABD Basınından Çarpıcı İddia: Washington–Kremlin Hattında Gizli...
2025’te Çin Nüfusu 3,4 Milyon Azaldı
2025’te Çin Nüfusu 3,4 Milyon Azaldı
İsrail’den Lübnan’ın Güneyine Yeni Hava Saldırıları
İsrail’den Lübnan’ın Güneyine Yeni Hava Saldırıları
Suriye'de Tam Entegrasyon: SDG ile Şam Yönetimi Arasında Tarihi Anlaşma
Suriye'de Tam Entegrasyon: SDG ile Şam Yönetimi Arasında Tarihi Anlaşma
İsrail, Gazze’de Ateşkesi Bir Kez Daha İhlal Etti
İsrail, Gazze’de Ateşkesi Bir Kez Daha İhlal Etti
Suriye’de Entegrasyon Anlaşması Sonrası Rakka’ya Yeni Vali
Suriye’de Entegrasyon Anlaşması Sonrası Rakka’ya Yeni Vali
Eskişehir’den Giden Umreci Mekke’de Hayata Veda Etti
Eskişehir’den Giden Umreci Mekke’de Hayata Veda Etti
Gazze Barış Kurulu’nda 1 Milyar Dolar Şartı İddiası.Daimi Üyelik İçin Yüksek Bedel Tartışması
Gazze Barış Kurulu’nda 1 Milyar Dolar Şartı İddiası.Daimi Üyelik...
Grönland’daki Alman Askeri Faaliyeti Sona Erdi
Grönland’daki Alman Askeri Faaliyeti Sona Erdi
Suriye'nin yeni lideri Şara'dan dikkat çeken açıklama: Türkiye'den destek isteyebiliriz
Suriye'nin yeni lideri Şara'dan dikkat çeken açıklama: Türkiye'den destek isteyebiliriz

Ana Sayfa
DÜNYA
GÜNDEM
SİYASET
EĞİTİM
SAĞLIK
OTOMOBİL
MEDYA
EKONOMİ
İSLAM
SPOR
MAGAZİN
TEKNOLOJİ
KÜLTÜR-SANAT
ACI GERCEKLER
ANADOLU
BİYOGRAFİ
EMLAK
AİLE ve YAŞAM
BELEDİYELER
RÖPORTAJ
YEMEK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Rss
  • İletişim
  • İhbar Hattı
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası

hicrethaber com Sitemizde bulunan yazı , Video, Fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim

">